Etsi tältä sivustolta

Honka Akatemialla edessä kauden ensimmäinen vierasottelu

2-1 voitolla FC Jazzista kautensa avannut Honka Akatemia matkaa lauantaina 4.5. Kaarinaan Kaapon vieraaksi. Ottelu käynnistyy kello 17.00.

Kauden avauksessa FC Jazz siirtyi avausjaksolla 0-1 johtoon. Robbie Azodon kaksi osumaa toivat keltamustat tasoihin ja lopulta kolmeen pisteeseen voittolukemin 2-1.

KaaPolle lauantain ottelu on kauden ensimmäinen. Viime kaudella Kakkosen B-lohkossa neljänneksi sijoittunut kaarinalaisjoukkue on saanut täksi kaudeksi muutaman kovan vahvistuksen. Joukkueeseen ovat liittyneet poikamaajoukkueissakin esiintynyt Ansu Sheriff FC Interistä, sekä kasvattajaseuraansa pelannut Niklas Blomqvist. Viimeiset kaudet Blomqvist on ollut TPS:n avainpelaaja niin Ykkösessä, kuin Veikkausliigassakin.

Keltamustien päävalmentaja Riku Paularinne odottaa lauantain kamppailusta haastavaa.

-KaaPo on hyvä joukkue. Heillä on paljon pelaajia, joilla on kokemusta tältä sarjatasolta ja hyvä sekoitus nuoria pelaajia Turun alueelta. Pelaajistossa on minulle monia tuttuja nimiä nuorten sarjoista. KaaPolla on vahva peli-identiteetti, jota valmennus on ajanut sisään jo useamman vuoden. Ottelu tulee olemaan meille kova haaste, hän kommentoi.

Paularinne nostaa esiin seikkoja, joiden vuoksi Akatemian otteluita kannattaa tulla seuraamaan alkaneella kaudella.

-Haluamme joka päivä kehittää asioita pelaamisessamme ja se on syy tulla päivittäin harjoituksiin. Pelaamisemme nojautuu vahvasti edustusjoukkueen pelitapaan, jossa haluamme edetä kontrolloidusti pallonhallinnan avulla. Nuorella joukkueellamme haluamme myös olla energisiä, mutta emme kouhottomalla vaan pyrkimällä saavuttamaan joukkueellemme sen avulla edullisia tilanteita. Jalkapallossa pitää ymmärtää, että kentällä on aina myös vastustaja, joka aiheuttaa omat ongelmansa. Haluamme kasvattaa jalkapallollisesti fiksuja pelaajia.

Hongan pelaajaputkessa edustusjoukkue ja Akatemia toimivat tiiviisti yhdessä. Akatemian avauskokoonpanossa kauden avausottelussa olleista pelaajista mm. Arlind Sejdiu, Saku Heiskanen, Martin Salin, Doni Arifi, Joona Rahikka, sekä Robbie Azodo nähtiin talven Suomen Cupissa edustuksen mukana. Sejdiu ja Azodo ovat kellottaneet ensiminuuttinsa myös Veikkausliigassa.

-Juttelemme päivittäin valmennustiimien kanssa pelaajien tilanteesta, ja minä valmennan nuoria pelaajia päivittäin, olivat he sitten edustusjoukkueen tai Akatemian harjoituksissa. Reservijoukkueen tavoite on toki kehittää pelaajia edustukseen, mutta se ei tule ilmaiseksi kenellekään, Paularinne avaa.

Hongassa kilpailu pelipaikoista on kovaa jokaisella tasolla ja pelaajien täytyy olla valmiita kilpailemaan paikastaan auringossa joka päivä. Akatemian kokoonpanossa saatetaan nähdä kauden aikana myös edustusjoukkueen pelaajia.

-Yksi tärkeä roolimme tässä kokonaisuudessa on toki myös tarjota kehittävä ympäristö pelien muodossa edustusjoukkueen pelaajille, jotka jäävät siellä vähemmälle peliajalle. Varsinkin nuorelle pelaajalle, joka kilpailee paikastaan Veikkausliigajoukkueen kokoonpanossa, nämä ovat arvokkaita minuutteja, jotta he ovat valmiita pelaamaan edustuksessakin, kun he paikkansa siellä ansaitsevat. Myös kokeneempia pelaajia voidaan nähdä meidän kokoonpanossamme esimerkiksi pidemmän loukkaantumisen jälkeen, Paularinne päättää.

KaaPo-ottelun jälkeen Akatemia jatkaa vierasotteluiden sarjaa vierailemalla ensin 11.5. Pallo-Iirojen, ja sitten 15.5 Ilves/2:n vieraana. Kotikentälleen, Tapiolan urheilupuiston TN 1:lle keltamustat palaavat sunnuntaina 19.5. Silloin vastaan kello 18.30 alkavassa ottelussa asettuu Gnistan. Tule kannustamaan Honka Akatemia voittoon!

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top