Etsi tältä sivustolta

Kauden ensimmäinen paikalliskamppailu huomenna

Julkaistu

Hongan Veikkausliigakauden 2019 ensimmäinen paikalliskamppailu on edessä huomenna maanantaina 29.4., kun HIFK isännöi keltamustia Telia 5G Areenalla. Ottelu käynnistyy kello 18.30.

Honka on avannut kautensa vahvasti, ja neljästä ensimmäisestä ottelusta kasassa on kolmen voiton ja yhden tappion myötä yhdeksän pistettä. Tämä saldo oikeuttaa Veikkausliigan jaetulle kakkossijalle, vain pisteen päähän sarjakärki Ilveksestä. Viime ottelussa kaatui FC Inter jännittävien vaiheiden jälkeen luvuin 3-2.

-Inter-ottelu oli aika vaiheittainen, välillä heillä oli pelin hallinta ja välillä se oli meillä. Onneksi meillä oli aavistuksen vaarallisemmat maalipaikat ja saimme sen myötä tehtyä yhden maalin enemmän, ja voitimme, analysoi Hongan toppari Konsta Rasimus.

Keltamustien alkukauden näkyvin pelaaja on ehdottomasti ollut jo viisi täysosumaa iskenyt Borjas Martin. Espanjalaishyökkääjä osui kahdesti Interiä vastaan, ja johtaa koko Veikkausliigan maalipörssiä. Borjasin lisäksi Hongasta maalinteossa ovat onnistuneet Juha Hakola, Gideon Baah, Arlind Sejdiu, sekä voittomaalin Inter-ottelussa laukonut Robert Ivanov.

Täksi kaudeksi yhden Ykkösessä vietetyn kauden jälkeen korkeimmalle sarjatasolle palanneen HIFK:n talvi oli täynnä muutoksia. Uudeksi päävalmentajaksi saapui norjalainen Tor Thodesen. Myös joukkueen pelaajisto on kokenut suurta vaihtuvuutta, sillä Helsingin punaisiin saapui talven aikana miltei kaksikymmentä uutta vahvistusta. Uusista pelaajista alkukaudella näkyvimpiä ovat olleet maalivahti Arnold Origi, topparit Hannu Patronen, ja Tero Mäntylä, keskikenttäpelaaja Toro, sekä hyökkäyspään Jakob Dunsby ja Tiquinho.

HIFK:n alkukausi oli vaikea. Se hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan luvuin 0-1, ensin SJK:lle ja sitten FC Lahdelle. Tiistaina saatiin kuitenkin merkki paremmasta, kun HIFK taisteli Stadin Derbystä tasapelipisteen HJK:ta vastaan. Helppoa iltaa ei Hongallekaan siis ole varmasti maanantaina edessä.

-Tulee varmasti todella tiukka kamppailu. HIFK:llakin on tosiaan hyvä peli alla, heillä on hyviä pelaajia ja ainakin HJK:ta vastaan myös todella kova taisteluilme päällä.

Hongalla on hyviä muistoja viime kerrasta Telia 5G Areenalla HIFK:n vieraana. Kauden 2017 päätteeksi joukkueet kohtasivat Ykkösen nousukarsinnoissa. Avausottelu Tapiolan urheilupuistossa päättyi maalittomaan tasapeliin. Toisen osan päättyessä lukemiin 1-1, pääsi Honka juhlimaan paluuta Veikkausliigaan vierasmaalisäännön turvin.

Honka ja HIFK kohtasivat myös talvella Suomen Cupin merkeissä. Silloin keltamustat olivat Talin hallissa pelatussa ottelussa parempia numeroin 2-1.

-Jatketaan siitä mihin ollaan aikaisemmissa otteluissa jääty. Pyritään puolustamaan tiiviisti kentän jokaisella osa-alueella, pitämään palloa omalla joukkueella ja rakentamaan hyökkäyksiä sitä kautta, Rasimus päättää.

Hongalta sivussa ottelusta ovat ainakin Jonas Levänen, sekä Gideon Baah. Luis Silvan pelikunto on vielä epävarma.

Kaikille Honkamielisille on avattu otteluun oma katsomo. Ole mukana kannustamassa Honkaa, ja osta lippusi tästä!

HIFK-kamppailun jälkeen Honka matkustaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Ilves-Honka pelataan Tammelan Stadionilla tiistaina 7.5. kello 18.30 alkaen. Ilves-kohtaamisen jälkeen Honka palaa kotinurmelle. Lauantaina 11.5. kello 15.00 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi VPS Vaasasta. Osta lippusi otteluun tästä, tai kausikorttisi tästä!

Back to top