Etsi tältä sivustolta

HIFK vahvempi kauden ensimmäisessä paikalliskamppailussa

Julkaistu

Honka ja HIFK kohtasivat Telia 5G Areenan maanantai-illassa. Kummallakaan joukkueella ei ottelussa ollut paljoa paikkoja, mutta HIFK käytti omansa tehokkaammin ja piti pisteet Helsingissä lukemin 2-0.

Avausjakso

Honka loi ottelun ensimmäisen maalipaikan 11. minuutilla. Mikko Sumusalon keskitys löysi Demba Savagen pään, mutta gambialaisen pusku suuntautui HIFK-maalin ohitse.

Kotijoukkue HIFK prässäsi kovaa, ja Hongan pelaamista kuvastivat lukuisat helpot syöttövirheet, sekä pallonmenetykset. HIFK:n avausjakson paras paikka syntyi lisäajalla, kun Tiquinho pääsi laukomaan lähietäisyydeltä. Brassin laukaus suuntautui kuitenkin Honka-maalin sivuverkkoon

Toinen jakso

Toinen nelivitonen oli ensimmäisen tapaan keltamustille vaikea. 56. minuutilla Joel Mattsson pääsi riistämään pallon Javi Hervasilta ja vain Tim Murrayn huipputorjunta piti lukemat muuttumattomina.

Ottelun avausmaali nähtiin vain minuuttia myöhemmin. Mattsson lähetti sivuvapaapotkun matalana maalille, ja pallo pomppi koko pelaajamassan läpi Hongan maalin alakulmaan. HIFK 1-0 johtoon.

Hongalla oli pian avausmaalin jälkeen muutama huippupaikka tulla tasoihin. HIFK-vahti Arnold Origi torjui kuitenkin Hervasin kaukolaukauksen, ja venytti vielä komeasti Borjas Martinin lähietäisyydeltä lähteneen puskun tielle.

HIFK lisäsi johtoaan 79. minuutilla. Jakob Dunsby painoi Honka-puolustajien välistä rangaistualueelle, ja viimeisteli takakulmaan.

Enempää osumia ottelussa ei nähty, joten Honka koki kauden toisen tappionsa luvuin 2-0.

Hongan laitahyökkääjä Demba Savage oli luonnollisesti ottelun jälkeen pettynyt mies.

-Olemme todella pettyneitä. Ensimmäisellä jaksolla meillä oli vielä paikkoja, mutta toinen jakso oli aivan erilainen. Menetimme kontrollin pelistä, ja HIFK pystyi pitäytymään hyvin omassa pelisuunnitelmassaan. Ottelu oli meille todella tärkeä, mutta lopputuloksesta tuli todellinen pettymys.

Päävalmentaja Vesa Vasara manasi ottelun jälkeen lukuisia pieniä virheitä.

-Mitä pidemmälle peli meni, niin teimme paljon pieniä virheitä, johtuen meidän heikosta organisoinnista kentällä. Toki HIFK:llakin oli siinä oma osuutensa. He prässäsivät hyvin ja saivat sekavuutta pelaamiseemme. Ottelu meni sitä kautta ehkä enemmän HIFK:n suunnitelman mukaan, Vasara analysoi.

Honka jatkaa tappiosta huolimatta toistaiseksi Veikkausliigan kolmannella sijalla. Seuraavan kerran pisteitä on jaossa ensi viikon tiistaina, kun Honka matkaa Ilveksen vieraaksi. Tampereen Tammelassa pelattava ottelu alkaa kello 18.30.

Kotikentällään Honka pelaa seuraavan kerran lauantaina 11.5. Silloin vastassa on kello 15.00 alkavassa ottelussa VPS Vaasasta. Tervetuloa kannustamaan keltamustat voittoon! Osta lippusi otteluun tästä!

Hongan kokoonpano:
#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#8 Javi Hervas
#10 Lucas Kaufmann (49′ Juha Hakola)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin
#16 Konsta Rasimus
#21 Joel Perovuo (82′ Arlind Sejdiu)
#23 Mikko Sumusalo (89′ Robbie Azodo)
#33 Duarte Tammilehto
#80 Demba Savage

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top