Etsi tältä sivustolta

Honka ja Ilves pistejakoon Tammelassa

Honka matkusti tappioitta kauden aloittaneen Ilveksen vieraaksi Tammelan stadionille. Juha Hakola vei keltamustat toisella nelivitosella johtoon, mutta Jair toi vielä loppuhetkillä kotijoukkueen tasoihin ja pisteet tasattiin 1-1.

Avausjakso

Ottelu oli alusta asti hyvin tasainen, eikä kumpikaan joukkue saanut peliä erityisesti hallintaansa. Kunnon maalipaikatkin jäivät ensimmäisellä nelivitosella vähiin.

Avausjakson lähes ainoa tilanne nähtiin noin kymmenen minuutin pelin jälkeen. Tim Murray joutui venymään parhaimpaansa torjuakseen Lauri Ala-Myllymäen vapaapotkun.

Maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Ilves oli lähellä siirtyä johtoon toisen nelivitosen alussa, kun Diogo Tomas laukoi kovaa boksin rajoilta. Murray venytti kuitenkin huipputorjuntaan ja piti lukemat maalittomina.

Ottelun avausmaali nähtiin 67. minuutilla. Joel Perovuon keskitys kimposi Baba Mensahin kautta takatolpalle, josta Juha Hakola puski kauden toisella osumallaan Hongan 1-0 johtoon. Samalla rikkoutui Ilveksen koko alkukauden kestänyt nollaputki.

Pian maalin jälkeen Hongan tilanne vaikeutui, kun Henri Aalto ajettiin toisen varoituksen myötä ulos kentältä. Honka reagoi tilanteeseen saman tien, ja Robert Ivanov vaihdettiin kentälle vahvistamaan puolustusta.

Vajaamiehinen Honka puolusti uhrautuvasti, ja Murray torjui varmasti keltamustien viimeisenä lukkona muutaman maalia kohti tulleen vaarallisen laukauksen.

Loppuun asti Hongan taistelu ei kuitenkaan riittänyt, sillä Jair pääsi puskemaan tasoitusmaalin kulmapotkusta 89. minuutilla.

Kentällä nähtiin loppuminuuteilla vielä liigadebyytti, kun 17-vuotias Martin Salin vaihdettiin Borjas Martinin tilalle.

Enempää osumia ei Tammelan illassa nähty, joten pisteet tasattiin luvuin 1-1.

-Tänään oli todellinen taistelujalkapallo-ottelu. Emme kamalasti päässeet omimpaan pelilliseen elementtiimme, eli pallonhallintaan. Jouduimme pelaamaan suoraviivaisemmin Ilveksen hyvän prässin takia. Onnistuimme siinä melko hyvin ja saimme tehtyä sen yhden maalin. Lähellä oli, että olisimme kestäneet loppuun asti, mutta lopulta ihan ei riittänyt, kommentoi täydet 90 minuuttia Hongan puolustuksessa raatanut Tommi Saarinen.

Honka kohtaa seuraavaksi VPS:n kotinurmellaan lauantaina 11.5.

-Tästä pelistä mukaan voi ottaa mukaan hyvän taistelumentaliteetin ja puolustuspelin tiiviyden. Se mihin meidän pitää vielä enemmän keskittyä on oma pallollinen pelaamisemme. Niillä eväillä lähdemme VPS-ottelua kohti, Saarinen päättää.

Honka-VPS pelataan siis Tapiolan urheilupuistossa tämän viikon lauantaina 11.5. kello 15.00 alkaen. Lähestyvän äitienpäivän kunniaksi saat otteluun kaksi lippua yhden hinnalla! Osta siis lippusi tästä ja tule vaikka äitisi kanssa nauttimaan huippujalkapallosta, sekä kannustamaan keltamustat voittoon!

Hongan kokoonpano:

#5 Henri Aalto
#8 Javi Hervas (88’ Abel Suarez)
#11 Juha Hakola
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin (90+3’ Martin Salin)
#16 Konsta Rasimus
#21 Joel Perovuo (78’ Robert Ivanov)
#23 Mikko Sumusalo
#28 Tommi Saarinen
#33 Duarte Tammilehto
#80 Demba Savage

Back to top