Etsi tältä sivustolta

Hongalle kauden avausvoitto myös kotinurmelta

Julkaistu

Honka otti avausvoittonsa myös kotiyleisön edessä, kun FC Inter kaatui jännittävän ja tapahtumarikkaan kamppailun jälkeen luvuin 3-2. Huippuvireessä oleva Borjas Martin iski keltamustien maaleista kaksi, ja voittomaalin laukoi Robert Ivanov. Vierasjoukkueen näkyvin pelaaja oli joukkueensa molemmat maalit tehnyt Mika Ojala.

Avausjakso

Ottelu oli pelillisesti alusta lähtien tasainen. Honka loi ottelun ensimmäisen vaarallisen tilanteen puolen tunnin pelin kohdalla. Lucas Kaufmann lähetti nopean vastahyökkäyksen päätteeksi keskityksen maalille, ja vain Interin Alvaro Munizin katko takatolpalta esti avausmaalin synnyn.

Muutama minuutti myöhemmin avausmaali kuitenkin nähtiin. Robert Ivanov lähetti keskiympyrän kaarelta korkean pystysyötön Inter-puolustuksen selustaan, ja Borjas Martin pääsi puskemaan pallon ohi Henrik Moisanderin. Borjasille kauden neljäs maali ja Honka 1-0 johtoon.

Vierasjoukkue Inter tuli kuitenkin tasoihin vielä ennen taukoa. Niko Markkulan tarkka keskitys löysi maalin edestä Mika Ojalan, joka ohjasi pallon varmasti Honka-verkkoon.

Inter pelasi maalinsa jälkeen vahvasti. Filip Valencic ja Timo Furuholm pääsivät molemmat vuorollaan kokeilemaan maalintekoa hyviltä paikoilta, ja vain Tim Murrayn varmat otteet Honka-maalilla pitivät lukemat ennallaan.

Enempää osumia avausjaksolla ei lopulta siis nähty, joten tauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

Toinen jakso

Toisen jakson alussa Honka otti pelin hallinnan itselleen ja siirtyi uudelleen johtoon 58. minuutilla kulmapotkutilanteesta. Ivanov veti kaksi Inter-puolustajaa kiinni itseensä, ja maalin edustalle aivan vapaaksi jäänyt Borjas Martin pääsi puskemaan Hongan 2-1 johtoon. Espanjalaishyökkääjälle maali oli jo kauden viides neljään pelattuun otteluun. Sillä irtoaa myös koko Veikkausliigan maalipörssin kärkipaikka.

Kaufmann oli lähellä lisätä Hongan johtoa 68. minuutin pelin jälkeen. Moisander onnistui kuitenkin venyttämään brassin kierteisen vapaapotkun tielle.

Vierailija FC Inter oli sisukas ja tuli vielä toistamiseen tasoihin. Valencic katkoi Ivanovin puskun ja pelasi maalin eteen Ojalalle, joka viimeisteli illan toisen osumansa. 76 minuuttia kellossa ja lukemiksi 2-2.

Keltamustat näyttivät kuitenkin jälleen sekä vahvuuttaan erikoistilanteissa, että asennetta ja vahvaa voittamisen tahtoa. Ottelun voittomaali syntyi 81. minuutilla. Kaufmann lähetti kulmapotkun takatolpalle, josta Demba Savage palautti sen maalin edustalle. Luis Silvan ja Borjas Martinin laukaukset pysähtyivät pelaajamuuriin, mutta kolmantena yrittäneen Ivanovin kuti upposi lopulta verkkoon ja toppari pääsi juhlimaan maalia jälleen upeasti mukana olleen HK05:den luokse.

Enempää osumia ottelussa ei tosiaan nähty, joten Honka nappasi kauden avausvoittonsa myös kotinurmella.

Voittomaalin iskenyt Robert Ivanov vertasi ottelua tappiolliseen kotiavaukseen IFK Mariehamnia vastaan.

-Viime kotiottelun tappion jälkeen oli todella siistiä voittoaa kotona. Pitää olla tyytyväinen, vaikka kaksi päästettyä maalia onkin toki huono juttu. Tänään olimme paljon tiiviimpänä, emmekä jättäneet Interille hirveästi tilaa. Heillä on kuitenkin todella hyvät hyökkäyspelaajat. Se meiltä onnistui tänään vähintäänkin kohtalaisesti.

Ivanov oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon. Myös voittomaali ja sen juhlinta fanien kanssa lämmitti mieltä.

-Tuntui todella hyvältä iskeä voittomaali, varsinkin kun Interin tasoitus tuli omasta virheestäni. Todella siistiä, paras fiilis ikinä, toppari kommentoi.

Tuloksen myötä keltamustat siirtyivät Veikkausliigan jaetulle kärkipaikalle IFK Mariehamnin ja HJK:n kanssa. Neljästä ottelusta Honka on voittanut nyt kolme. Ivanovin mukaan Hongan peli on hyvissä uomissa.

-Kyllähän se meidän peli rullaa. Viime kaudella meillä oli tässä vaiheessa neljä pistettä, nyt on yhdeksän. Toki koko ajan kasvetaan ja pyritään parantamaan. Aina voi parantaa, eikä parasta Honkaa ole varmasti vielä nähty, hän kertoi itsevarmana.

Hongan viime kauden joukkueesta säilyi vahva runko, ja Ivanovin mukaan uudet pelaajat ovat sopeutuneet hyvin ryhmään.

-Tosi hyvin olemme kaikki hitsaantuneet yhteen. Hyviä jätkiä on tullut sisään ja he ovat päässeet hyvin mukaan. Olemme joka päivä niin paljon tiiviisti yhdessä, että aika vaikea siinä olisikaan olla kovin huonoissa väleissä. Meillä on joukkueessa todella hyvä meininki.

Hongan kausi jatkuu jo maanantaina 29.4. Edessä on paikalliskamppailu, kun HIFK isännöi keltamustia Telia 5G Areenalla kello 18.30 alkavassa ottelussa. HIFK-ottelun jälkeen Honka vierailee Ilveksen luona. Ilves-Honka pelataan Tampereen Tammelan Stadionilla tiistaina 7.5. kello 18.30 alkaen.

Seuraava kotiottelu Tapiolan urheilupuistossa on lauantaina 11.5. Silloin vieraaksi saapuu VPS Vaasasta ja ottelu alkaa kello 15.00. Ole Hongan tukena myös silloin ja osta ottelulippusi tästä!

Honka on näyttänyt, että se pelaa tälläkin kaudella sarjan kärkipaikoista. Siihen joukkue tarvitsee jokaisen tuen, joten ole sinäkin mukana keltamustien upeassa matkassa! Osta kausikorttisi tästä!

Hongan kokoonpano:
#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#8 Javi Hervas
#10 Lucas Kaufmann
#11 Juha Hakola (67′ Demba Savage)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin (89′ Abel Suarez)
#16 Konsta Rasimus
#21 Joel Perovuo
#23 Mikko Sumusalo
#33 Duarte Tammilehto (79′ Luis Silva)


 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top