Etsi tältä sivustolta

Honka Akatemia avasi kautensa kotivoitolla

Julkaistu

Honka Akatemia avasi kautensa 2019 Kakkosessa, kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapui FC Jazz Porista. Akatemia sai juhlia voittoa avausottelustaan, kun porilaiset kaatuivat luvuin 2-1. Ottelun sankariksi keltamustien leirissä nousi Robbie Azodo, joka iski Hongan molemmat maalit.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun todella vahvasti. Pallo pysyi suurilta osin keltamustien hallussa, ja ensimmäinen vaarallinen maalipaikka syntyi jo toisella peliminuutilla. Robbie Azodo karkasi Jazz-puolustukselta, mutta laukaus pysähtyi Jazz-vahti Tuukka Nurmeen.

Noin kymmenen minuutin pelin jälkeen myös vierasjoukkue pääsi paremmin peliin mukaan. Erityisesti Jazzin vauhdikkaat vastahyökkäykset tuottivat ajoittain ongelmia Honka-puolustukselle. Yhdestä näistä syntyikin ottelun avausmaali, kun Juho Lehtonen vei Jazzin 0-1 johtoon 14. minuutilla.

Akatemia kasasi kuitenkin rivinsä nopeasti takaiskumaalin jälkeen, ja tuli tasoihin kymmenen minuuttia myöhemmin. Azodon kaukaa lähtenyt kuti livahti Nurmen käsien välistä maaliin.

Enempää osumia ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

Toinen jakso

Honka aloitti toisen jakson ensimmäisen tapaan erittäin vahvasti. 48. minuutilla Azodo purjehti upeasti koko Jazz-puolustuksen läpi ja laukoi keltamustat 2-1 johtoon.

Jakson edetessä Honka loi monia paikkoja lisätä johtoaan, mutta lukemat pysyivät ennallaan. Jazzin takaa-ajo sen sijaan jäi vajaaksi. Honka piti porilaiset hyvällä ja tiiviillä puolustamisella lähes kokonaan poissa maalipaikoilta. Harvat tilanteet Rasmus Leislahti hoiti maalillaan vuorenvarmasti.

Toisella jaksolla ei enää lisäosumia nähty, joten Honka Akatemia otti kauden avausottelustaan komean 2-1 voiton.

Päävalmentaja Riku Paularinne oli omiensa esitykseen erittäin tyytyväinen. 

-Saimme peliin erinomaisen alun ja onnistuimme luomaan hyökkäyspelissä tilanteita, joita halusimme. Harmittava 0-1 maali sotki hieman peliämme, mutta onneksi toivuimme siitä nopeasti jo avausjakson aikana. Toisella puoliajalla puolustimme hyvin, eikä Jazz pystynyt luomaan oikeastaan yhtään kunnon maalipaikkaa.

Totutusti jalkapallossa peli ei kuitenkaan koskaan ole aivan täydellistä, ja Hongankin pelistä löytyy vielä kehitettävää.

-Parannettavaakin toki jäi. Meidän olisi pitänyt pystyä tappamaan peli lukuisista hyvistä murtautumispaikoista, Paularinne kommentoi.

Kiitosta valmentajalta sai vielä lopuksi pelaajien asenne.

-Täytyy olla ylpeä pelaajista. He antoivat kaikkensa joukkueelle ja saivat siitä ansaitun palkinnon voiton muodossa. Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia koitoksia, Paularinne päättää.

Honka Akatemian seuraava koitos on KaaPoa vastaan vieraskentällä Kaarinassa 4.5. Myös kaksi seuraavaa ottelua ovat vieraissa, kun vastaan asettuvat Pallo-Iirot Raumalla, sekä Ilves/2 Tampereella. Kotikentälleen Akatemia palaa 19.5. Silloin kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi lohkon kärkipäähän povattu Gnistan. Kaikki kannnustus on siis varmasti erittäin tarpeellista! Tervetuloa kannustamaan Hongan tulevaisuuden tähdet voittoon!

Honka Akatemian kokoonpano:
#12 Rasmus Leislahti (MV)
#19 Arlind Sejdiu
#22 Joona Rahikka
#24 Saku Heiskanen (47′ Joonatan Laine)
#45 Robbie Azodo
#48 Simo Räsänen
#65 Niko Salminen
#74 Rasmus Viitanen
#77 Doni Arifi (61′ Ville Koski)
#85 Matias Viitanen
#93 Martin Salin (72′ Jesper Laine)

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top