Etsi tältä sivustolta

Honka matkaa Ahvenanmaalle sunnuntaina

Honka matkustaa sunnuntaina Ahvenanmaalle hakemaan revanssia IFK Mariehamnista. Ottelu alkaa Wiklöf Holding Arenalla kello 18.30.

Honka on ennen lauantain otteluita Veikkausliigan piikkipaikalla, pisteen yhden ottelun vähemmän pelanneen Ilveksen edellä. Keltamustat pitävät myös viiden ottelun mittaisen kuntopuntarin kärkipaikkaa, sillä niistä Honka on kasannut neljän voiton ja vain yhden tappion myötä kaksitoista pistettä. Viimeksi kaatui RoPS luvuin 1-0, kun Luis Silva iski ottelun ainoan maalin rangaistuspotkusta.

Veikkausliigan kahdenkymmenenkahden ottelun mittainen runkosarja on nyt noin puolessavälissä. Hongan päävalmentaja Vesa Vasara analysoi, missä asioissa keltamustat ovat esiintyneet edukseen, ja missä on yhä parannettavaa.

-Tilanne on näiden suhteen hieman muuttunut kauden edetessä. Aluksi olimme hyökkäyssuuntaan koko ajan vaarallisia, mutta annoimme liikaa maalipaikkoja vastustajalle puolustuspäässä, varsinkin erikoistilanteissa ja nopeissa vastaiskuissa. Nyt sitten viimeisimmässä kahdessa pelissä olemme pystyneet pitämään nollat ja vastustajan paikat melko vähissä.

Viime otteluiden perusteella eniten parannettavaa löytyykin siis hyökkäyspäästä.

-Viimeisessä kolmessa ottelussa olemme pystyneet tekemään yhteensä kaksi maalia, joista kumpikaan ei ollut pelitilannemaali. Siinä on selkeä kehityskohde, vaikka toki pitää myös ymmärtää, että maalipaikkoja on ollut tarpeeksi, olemme muuten kontrolloineet peliä ja voitot ovat kyllä olleet ihan ansaittuja. Totta kai haluaisimme kuitenkin olla hyökkäyssuuntaan aktiivisempia ja luoda enemmän maalipaikkoja, Vasara sanoo.

Haastavan viime kauden päätteeksi IFK Mariehamnin sijoitus oli kolmanneksi viimeinen, vain kaksi pistettä karsimaan joutuneen TPS:n edellä. Kuluva kausi on kuitenkin ollut valoisampi, sillä yhdestätoista ottelusta kerättyjen neljän voiton, kahden tasapelin ja viiden tappion myötä sarjasijoitus on seitsemäs. Tasaisessa sarjassa se tarkoittaa vain yhdeksän pisteen eroa Honkaan. Maarianhaminalaisten takuutykkinä on ollut aikaisemmin Honkaakin edustanut, jo viisi maalia laukonut Aristote Mboma.

Honka ja IFK Mariehamn kohtasivat kauden toisella kierroksella Tapiolan urheilupuistossa. Honka siirtyi ottelussa Borjas Martinin maalilla 1-0 kotijohtoon, mutta Rick Kettingin kaksi osumaa toivat IFK:n rinnalle ja ohi. Loppulukemat 1-3 laukoi Gustaf Backaliden.

-Viimeksi emme olleet ihan valmiita, ja olosuhteet olivat todella haastavat. IFK Mariehamn oli fyysisesti todella raikas ja he prässäsivät korkealta. Sitä kautta he saivat siinä pelissä edun, vaikka menimmekin 1-0 johtoon. Kokonaiskuva puolustamisessamme ei ollut tarpeeksi hyvä, emmekä pystyneet vastaamaan heidän fyysisyyteensä, ruotii Vasara edellistä kohtaamista.

Vasara uskoo, että sunnuntain voitto tulee yksinkertaisilla asioilla.

-Erikoistilanteet tulevat varmasti ratkaisemaan myös sunnuntain ottelun. Meidän pitää olla tiiviinä ja voittaa irtopalloja, mutta myös keskittyä omiin vahvuuksiimme ja kontrolloida peliä pallolla mahdollisimman hyvin. Lisäksi meidän täytyy olla todella hyviä transitiohetkissä, hän päättää.

Hongalta ottelusta varmasti sivussa on Jonas Levänen. Joukkueiden alustavat kokoonpanot näet ensimmäisenä Veikkauksen sivuilta, täältä.

Saarireissun jälkeen Honka pelaa kotonaan Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 6.7. Silloin kello 17.00 alkavaan oteluun saapuu vieraaksi KuPS. Osta lippusi tästä!

Back to top