Etsi tältä sivustolta

Metroderby Tapiolassa päättyi pistejakoon

Honka ja HJK tarjoilivat sateisessa Tapiolan urheilupuistossa hyvätasoisen ja vauhdikkaan Veikkausliigaottelun. Honka oli jo matkalla kolmeen pisteeseen, mutta HJK sai kammettua itsensä loppuhetkillä vielä tasoihin.

Avausjakso

Molemmat joukkueet saivat ottelun ensimmäisen nelivitosen aikana omat mahdollisuutensa avata maalinteko. Viiden minuutin jälkeen Clésio kokeili kaukolaukauksella, mutta Jesse Öst torjui HJK-maalilla helposti.

Kolmisen minuuttia myöhemmin HJK kävi lähellä maalihanojen avaamista. Tuomas Ollilan sivuvapaapotku kiersi tolppaan ja jatkotilanteesta Miro Tenho laukoi ohi maalin.

Hongan avausjakson paras paikka nähtiin 20. minuutilla. Florian Krebsin laukaus kolahti HJK-maalin ylärimaan ja jatkotilanne päättyi vieraiden vapaapotkuun.

Maaleja ei avausjakso tarjonnut ja tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toinen jakso

Honka avasi maalihanat 55. minuutin kohdalla hienolla maalilla. Krebs laukoi kaukaa kohti alakulmaa ja Östin torjunnan paluupallo tuli Roman Eremenkolle. Eremenko tarjoili makeasti vielä pilkun kohdille Otso Koskiselle, joka viimeisteli varmalla laukauksella Hongan edelle.

HJK sai Hongan maalin jälkeen enenevässä määrin painettua palloa Hongan päätyyn. Keltamustien puolustus hoiti kuitenkin lukuisat keskitykset.

Hongalla oli paikka siirtyä kahden maalin karkumatkalle 75. minuutilla. Koskinen vapautti Lucas Kaufmannin nokikkain Östin kanssa, mutta HJK-vahti veti pidemmän korren.

HJK pääsi nousemaan vielä lopulta tasoihin Hongan kannalta epäonnekkaan rangaistuspotkun myötä, jonka Bojan Radulovic laukoi verkkoon. Näin pisteet jaettiin 1-1 lukemin kovan taiston jälkeen.

Pitkään olimme oikein hyvin mukana. Ehkä tasapainosin esitys meiltä. Puolustimme boksia hyvin syvällä silloin kun piti ja huippuvaaralliset paikat jäi HJK:lla aika vähiin. Vähän turhaan annoimme pallonhallintaa pois muutamissa hetkissä ja maalimme jälkeen saimme liian lyhyitä pallonhallintajaksoja. Toki meillä oli muutama vastahyökkäys, kerran olimme yksin läpi ja kerran viimeinen ratkaisu jäi vajaaksi, mutta isossa kuvassa todennäköisyydet menivät lopussa HJK:n suuntaan. Silloin mitä vaan voi sattua boksissa. Sääli, että se tapahtui tuolla tavalla ikävästä vahingosta, eikä pakotetussa tilanteessa tai hienolla maalilla. Se ottaa tottakai päähän. Joukkue osoitti, että olemme menossa parempaan suuntaan kuin vaikka edellisessä pelissä, vaikka silloin toki voitimmekin. Pelasimme hyvin joukkueena ja saimme yhden hienon maalinkin tehtyä, päävalmentaja Vesa Vasara totesi ottelun jälkeen.

Honka matkaa seuraavaksi Saloon keskiviikkona 5.7. Suomen Cupin puolivälierissä vastassa on klo 18.30 alkaen SalPa!

Back to top