Etsi tältä sivustolta

Honka jatkaa Suomen Cupin välieriin

Julkaistu

Honka matkasi Saloon kohtaamaan SalPa:n Suomen Cupin puolivälierissä. Keltamustat johtivat tauolla 2-1 ja iskivät vielä yhden osuman ottelun loppuhetkillä. Näin Honka jatkaa Suomen Cupissa neljän parhaan joukkoon.

Avausjakso

Honka otti pelin haltuunsa aloituspotkusta ja loi muutamia paikkoja. 23. minuutilla Florian Baak jatoi kulmapotkusta, mutta Tatu Österlund torjui.

Honka siirtyi johtoon 27. minuutilla, kun pallo meni Österlundin jalan kautta omaan maaliin. Osuma merkittiin omaksi maaliksi.

Honka tuplasi johtonsa muutamaa minuuttia myöhemmin. Lauri Laine haastoi oikealla laidalla Nuutti Laaksosta ja pääsi laittamaan matalan keskityspallon aivan vapaaksi maalinedustalle unohtuneelle Juan Alegrialle, joka viimeisteli varmasti keltamustat kaksi askelta edelle.

Nasiru Banahene laukoi viitisen minuuttia ennen taukoa hyvin boksin rajalta kohti alakulmaa, mutta Österlund torjui kulmapotkuksi.

SalPa onnistui nousemaan maalin päähän juuri ennen taukovihellystä. Jesse Huhtala sai boksin rajoilla jalkansa vapaaksi ja pallo löytyi Honka-maalin alakulmasta. Tauolle mentiin lukemissa SalPa 1-2 Honka.

Toinen jakso

Toista nelivitosta oli menty kymmenisen minuuttia, kun Honka hyökkäsi vahvasti. Otso Koskinen nousi pallon kanssa ja pelasi laitaan Elias Äijälälle, mutta Alegria ei aivan ylettänyt keskitykseen väliin.

Honka kävi lähellä 3-1 maalia 70. minuutilla. Clésion volley kulmapotun jälkitilanteesta kolahti ylärimaan ja hetkeä myöhemmin Banahenen kaukolaukauksen poimi Österlund. Honka kolautti maalipuita jälleen 77. minuutilla, tällä kertaa Roman Eremenkon oikean jalan toimesta.

Mateo Ortíz päätti kokeilla 77. minuutilla upeaa maalia. Österlund oli ulkona maaliltaan ja keskikenttäpelaaja nosti pallon kohti verkkoa omalta kenttäpuoliskoltaan. Tolppa pelasti kuitenkin SalPa:n.

Honka varmisti voittonsa 90. minuutilla. Äijälä syötti Alegrialle, joka ohitti vielä Roope Pyyskäsen ja Frans Grönlundin ennen viimeistelyään. Nämä lukemat jäivät myös lopputuloksesi ja näin Honka otti välieräpaikan 3-1 voitolla.

Ottelu oli kovatasoinen ja hyvin fyysinen. Hallitsimme kuitenkin hyvin pelin eri hetket. Löysimme tilat ja käytimme mahdollisuudet, joita saimme. Tuntuu toki hyvältä tehdä kaksi maalia, ne ovat koko joukkueen tuotosta yhdessä, Juan Alegria summasi ottelun jälkeen.

Suomen Cupin välierissä pokaalia tavoittelevat Hongan lisäksi IFK Mariehamn, AC Oulu ja Ilves. Välierien arvonta suoritetaan tiistaina 11.7. Honka matkaa seuraavaksi Seinäjoelle, jossa se kohtaa Veikkausliigaottelussa SJK:n lauantaina 8.7. klo 16.00.

Hongan avauskokoonpano:
#4 Florian Baak
#9 Juan Alegria
#10 Lucas Kaufmann (67′ Clésio)
#12 Roope Paunio (MV)
#17 Lauri Laine (90+2′ Arez Goshnaw)
#20 Matias Rale (46′ Elias Äijälä)
#23 Aldayr Hernández
#24 Nasiru Banahene (89′ Ville Koski)
#26 Dario Naamo
#32 Mateo Ortíz
#88 Otso Koskinen (67′ Roman Eremenko)

Vaihdossa: #1 Maksim Rudakov (MV)

Back to top