Etsi tältä sivustolta

Honka ja VPS Vaasassa maalittomaan tasapeliin

Honka päätti kolmen ottelun mittaisen vierasputkensa Vaasassa, kun vastassa oli VPS. Honka oli ottelussa hallitsevampi osapuoli, mutta molemmilla oli omat paikkansa. Maaleja ei kumpaakaan päähän nähty, joten pisteet jaettiin lukemin 0-0.

Avausjakso

Honka otti pelin hallintaansa sen alkuhetkillä. Viimeiset ratkaisut jäivät kuitenkin hieman piippuun, eikä huippupaikkoja syntynyt pitkään.

Hongan avausmaali oli erittäin lähellä 35. minuutilla. Kevin Jansen ja Lauri Laine riistivät pallon syvällä VPS:n alueella kesken kotijoukkueen pelinrakentelun. Jansenin nosto yli VPS-vahti Teppo Marttisen kolahti kuitenkin ylärimaan ja Laineen yrityksen paluupallosta VPS-puolustus purki.

Jakson loppupuolella kotijoukkue VPS sai pari hyvää maalipaikkaa. Savio pääsi väliin Maksim Rudakovin avaukseen, mutta Honka-vahti voitti juoksukilpailun ja nappasi pallon takaisin hyppysiinsä. Hetkeä myöhemmin Peter Godly Michael pääsi kokeilemaan huipputontilta, mutta laukoi Hongan onneksi ohi maalin.

Pari minuuttia ennen avausnelivitosen loppua Hongan vastahyökkäys oli tuottaa avausmaalin. Florian Krebsin laukaus meni vain hieman ohi maalin. Maaleja ei avausjaksolla nähty.

Toinen jakso

VPS tuli vahvasti toisen jakson alkuun. Kymmenisen minuuttia oli pelattu, kun Michael puski tolppaan ja jatkotilanteesta Rudakov poimi Savion laukauksen alakulmasta.

Viimeinen vartti mentiin selvästi Hongan komennossa. 77. minuutilla Mateo Ortízin syöttö vapautti Lucas Kaufmannin oikealta laidalta. Kaufmann pelasi takaviistoon Otso Koskiselle, jonka laukaus meni kuitenkin ohi maalin.

Viitisen minuuttia ennen loppua Koskinen sai hyvän syötön boksiin ja laukoi, mutta Juhani Pikkarainen pääsi vielä blokkaamaan kudin ja peliä jatkettiin kulmapotkulla. Koskinen sai vielä yhden paikan pari minuuttia myöhemmin, mutta laukoi pomppivasta pallosta ohi maalin.

Maaleja ei loppuhetkilläkään nähty, joten pisteet laitettiin jakoon 0-0 lukemin.

Pystyimme kontrolloimaan kenttätapahtumia ison osan ottelua, joskin Vaasalla oli ensimmäisellä jaksolla pari vaarallista hyökkäystä, sekä toisella puolikkaalla pidempikin hallintajakso. Loppua kohden olimme taas vaarallisempi joukkue, fyysisesti vaativa harjoittelumme näkyi jälleen meidän etuna viimeisen vartin aikana. Myös vaihtopelaajat tulivat mainittavan hyvin sisään luoden jatkuvaa uhkaa. Pelimme peruselementit ovat hyvällä tasolla, jaksamme ylläpitää intensiteettiä ja teemme paljon oikeita asioita, meidän on vain kapitalisoitava tilanteet maaleiksi – säilyttäen samalla kuri ja tasapaino puolustussuuntaan. Olen yhä rauhallinen ja luottavainen että saamme tuloksia, joukkue on yhtenäinen ja päättäväinen ja tavoitteemme kaudelle ovat edelleen korkealla, ysikymppisen urakoinut Honka-kapteeni Henri Aalto totesi.

Hongalla on seuraavaksi vuorossa kolmen ottelun kotiputki joka käynnistyy FC Lahtea vastaan ensi viikon perjantaina 5.5. klo 18.00 Tapiolan urheilupuistossa. Sen jälkeen Honka kohtaa kotonaan Hakan 9.5. ja KuPS:n 13.5. Osta liput otteluihin tästä ja tule kannustamaan Honka voittoon!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto (C)
#8 Kevin Jansen
#9 Juan Alegria (72′ Otso Koskinen)
#11 Florian Krebs
#15 Edmund Arko-Mensah (63′ Clésio Baúque)
#17 Lauri Laine (63′ Lucas Kaufmann)
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández
#32 Mateo Ortíz (87′ Niilo Saarikivi)

Vaihdossa: #4 Florian Baak, #12 Roope Paunio (MV), #26 Dario Naamo

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top