Etsi tältä sivustolta

Hongalle Turusta täysi pistepotti

Julkaistu

Honka otti toisen peräkkäisen voittonsa Veikkausliigassa, kun FC Inter kaatui Turun Veritas Stadionilla 1-0.

Avausjakso

Honka hallitsi ensimmäistä nelivitosta ja piti palloa selvästi enemmän. Ensimmäisen noin kymmenenminuutin aikana lähimpänä maalintekoa kävi Edmund Arko-Mensah, jonka vapaapotkun Inter-vahti Matias Riikonen kuitenkin torjui yläkulmasta.

Honka sai myös muutamia hyviä paikkoja kulmapotkuista. 20. minuutilla Henri Aalton pääsi puskemaan, mutta liiaksi päin Riikosta.

Hetkeä myöhemmin kotijoukkue Inter loi avausjakson parhaan paikkansa. Matias Tammisen laukaus meni kuitenkin ohi Honka-maalin. Maaleja ei avausjaksolla lopulta kummassakaan päässä nähty.

Toinen jakso

Toisen jakson Honka aloitti upealla tavalla. 49. minuutilla Agon Sadiku levitti oikeaan laitaan Rui Modestolle, joka laittoi upean syötön boksiin juosseelle Arko-Mensahille. Ghanalainen viimeisteli kauden toisen maalinsa varmasti ohi Riikosen.

Inter sai painettua maalin jälkeen enemmän peliä Hongan päätyä kohti. 56. minuutin kohdalla Joonas Lepistö pääsi ohjaamaan Petteri Forsellin matalasta keskityksestä, mutta ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Henri Aallon laukaus toisessa päässä painui puolisen metriä ohitse.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Forsell lähetti hyvän keskityksen ja Rober Sierra pääsi puskemaan, mutta Maksim Rudakov venytti huipputorjuntaan ja Hongan maali pysyi puhtaana.

Interin hakiessa riskilläkin tasoitusmaalia pääsi Honka hyökkäämään muutamaan otteeseen hyvin vaarallisesti. 83. minuutilla Kevin Jansen nousi hienosti boksiin saakka, mutta Jussi Niska sai vielä katkottua maalinedustalta Honka-debyyttiään pelannutta Drazen Bagaricia tavoitelleen syötön.

Lisämaaleja ei ottelussa nähty, joten Honka nappasi täyden pistepotin mukaansa Espooseen.

Kontrolloimme pitkälti kenttätapahtumia, läpi ottelun. Keskeisin tekijä tähän oli nähdäkseni tehokkaasti toteutettu korkea prässi, jota suoritimme intensiivisesti ja kurinalaisesti koko yhdeksänkymmenen minuutin ajan. Pallollisesti olisimme voineet olla hitusen kliinisempiä ja vaarallisempia, mutta loimme lopulta paikkoja useampaankin maaliin. Olen myös ylpeä kyvystämme puolustaa yhdessä Interin vaarallisemmat hetket toisella jaksolla, Henri Aalto summasi ottelun.

Honka jatkaa Veikkausliigassa kolmantena. Ero toisena olevaan HJK:hon on kolme pistettä ja helsinkiläiset ovat pelanneet yhden ottelun enemmän.

Pelitapamme tukee pelaajien vahvuuksia ja päinvastoin Päivittäinen vaatimustaso on mainittavan korkeaa ja pelaajat vastaavat siihen jokaisessa tapahtumassa. Ryhmädynamiikkamme on olut läpi kauden kiitettävän vahvaa ja toimivaa, se tukee suuresti myös pelaamista, Aalto kiteyttää avaimet menestyksekkääseen alkukauteen.

Aalto pelasi itse ensimmäiset minuuttinsa KuPS-ottelussa tulleen loukkaantumisen jälkeen.

Oli helpottavaa ja ilahduttavaa tehdä paluu. Kärsin urallani ensimmäistä kertaa takareiden repeämän, joten siinä oli minulle uutta opittavaa elimistöstäni ja lihasvamman kuntoutuksesta. Sydämellinen kiitos etenkin fysiollemme Max Thibaultille poikkeuksellisen omistautuneesta ja ammattimaisesta tuesta kuntoutuksessa, jälleen kerran.

Hongan pistejahti jatkuu jo tämän viikon lauantaina. Silloin palataan kotinurmelle Tapiolan urheilupuistoon, kun VPS Saapuu Hongan vieraaksi. Osta lippusi klo 17.00 alkavaan otteluun tästä ja tule kannustamaan Honka voittoon!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#8 Kevin Jansen
#15 Edmund Arko-Mensah (67′ Lucas Kaufmann)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (79′ Drazen Bagaric)
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández
#33 Duarte Tammilehto (67′ Florian Krebs)

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #14 Niilo Saarikivi, #47 Elias Äijälä, #88 Otso Koskinen

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top