Etsi tältä sivustolta

Honka komeaan voittoon FC Lahdesta

Julkaistu

Honka haki paluuta voittokantaan kotonaan Tapiolan urheilupuistossa, kun vastaan asettui FC Lahti. Keltamusta kotijoukkue otti pelin heti haltuunsa ja johti tauolla jo 3-0. Loppulukemat kirjattiin 5-0.

Avausjakso

Kauaa ei kotiyleisön tarvinnut odottaa ottelun avausmaalia. Aldayr Hernández lähetti 7. minuutilla upean syötön, joka vapautti Rui Modeston laidalta nokikkain Lahti-vahti Joona Tiaisen kanssa. Portugalilainen viimeisteli varmasti kolmannen maalinsa kahteen viime otteluun ja vei Hongan 1-0 johtoon.

Honka iski uudelleen vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Jerry Voutilaisen laidalta lähettämä pallo tuotti Tiaiselle vaikeuksia ja peliväline putosi maalinedustalle kytänneelle Agon Sadikulle, joka laittoi sen kylmänviileästi verkkoon.

Honka osui vielä kolmannen kerran, kun kellossa oli 20. minuuttia. Voutilainen laittoi hyvän syötön, Modesto ehti palloon ennen Tiaista ja Sadiku pääsi viimeistelemään ottelun toisensa tyhjään maaliin. Maali oli Sadikulle kauden kahdeksas ja 19-vuotias hyökkääjä nousi samalla Veikkausliigan maalipörssin jaetulle kärkipaikalle.

Hongan kolmen maalin jälkeen peli tasaantui, eikä huippupaikkoja nähty kummassakaan päässä. Honka piti kuitenkin pelin hyvin näpeissään, eikä Lahdelta nähty lähes lainkaan vaarallisia hyökkäyksiä.

Toinen jakso

Vierasjoukkue FC Lahden kenties vahvin hetki ottelussa oli toisen nelivitosen alkupuoli. Honka sai kuitenkin luotua myös omia paikkojaan. 52. minuutilla Sadiku oli lähellä jo hattutemppua, mutta lauakaus kimposi puolustuksesta kulmapotkuksi.

Honka hyökkäsi uudelleen 65. minuutilla. Kevin Jansen löysi Edmund Arko-Mensahin, joka pääsi laittamaan puolustuslinjan edestä vapaasti keskityspallon takatolpalle. Modeston komean viimeistely-yrityksen suoraan ilmasta Tiainen vielä torjui, mutta taustalta mukaan noussut Voutilainen laittoi pallon Lahden verkkoon ja Hongan 4-0 johtoon.

72. Eemeli Virta päätti kokeilla kaukaa, mutta laukaus ei tuottanut vaikeuksia Maksim Rudakoville Hongan maalilla.

Sadikun hattutemppu oli lähellä jälleen 83. minuutilla. Lahti-puolustus ehti kuitenkin jälleen juuri ja juuri väliin ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta Honka iski jo viidennen osuman. Lucas Kaufmann lähetti juuri sopivan pallon maalille ja Hernández puski pelivälineen alakulmaan.

Vierasjoukkue Lahden paras paikka nähtiin juuri ysikymppisen täyttyessä. Altin Zeqiri pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta Rudakov torjui laukauksen. Lisämaaleja ei enää nähty ja Honka otti komean 5-0 voiton, joka nosti keltamustat sarjan toiselle sijalle tasapisteisiin HJK:n kanssa.

Loimme paljon paikkoja ja teimme niistä maaleja. Olimme todella hyviä niin hyökkäys- kun puolustussuuntaankin. Prässipelaamisemme onnistui myös. Tuntuu aina hyvältä tehdä maaleja ja olen todella tyytyväinen siihen, että olen pystynyt auttamaan joukkuetta. Maalipörssin kärjessä on hienoa olla, mutta kaikki kunnia siitä menee joukkueelle. Ilman tätä joukkuetta en olisi lähelläkään. Olen todella ylpeä siitä, miten jätkät painavat hommia viikosta toiseen. Nyt meidän pitää vaan jatkaa samalla lailla, Sadiku totesi ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu vierasottelulla Turussa maanantaina 25.7. klo 18.00. Seuraava kotiottelu Tapiolan urheilupuistossa pelataan lauantaina 30.7. klo 17.00 VPS:ää vastaan. Liput otteluun tästä!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#6 Jerry Voutilainen (69’ Florian Krebs)
#8 Kevin Jansen (77’ Otso Koskinen)
#15 Edmund Arko-Mensah (69’ Lucas Kaufmann)
#17 Rui Modesto (77’ Niilo Saarikivi)
#18 Agon Sadiku
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández
#33 Duarte Tammilehto (84’ Konsta Rasimus)
#47 Elias Äijälä

Vaihdossa: #5 Henri Aalto, #12 Roope Paunio (MV)

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top