Etsi tältä sivustolta

Honka selvään voittoon toisen jakson maaleilla

Julkaistu

Honka kohtasi Tapiolan urheilupuistossa VPS:n. Avausjakso mentiin vielä maalittomana, mutta toisella nelivitosella Honka osui neljästi ja pääsi juhlimaan täyttä pistepottia.

Avausjakso

Honka sai ensimmäisen paikkansa, kun seitsemän minuuttia tuli juuri täyteen. Aldayr Hernández pääsi puskemaan Florian Krebsin lähettämästä kulmapotkusta, mutta ohi maalin.

VPS hyökkäsi vaarallisesti hetkeä myöhemmin. Tete Yengi nosti vielä kohti Kalle Multasta, joka ei kuitenkaan yltänyt palloon.

Edmund Arko-Mensah nousi 22. minuutilla vasemmalta laidalta ja pelasi takaviistoon boksin rajalle Agon Sadikulle. Hyökkääjän laukaus viuhui kuitenkin hieman maalin ohitse.

Maaleja ei avausjaksolla nähty ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Honka sai maalihanat auki 50. minuutilla. Krebs viritti kaukolaukauksen, joka muutti vielä suuntaa VPS-puolustuksesta ja upposi VPS-vahti Teppo Marttisen käsien kautta yläkulmaan.

Pian maalin jälkeen VPS oli lähellä tasoittaa. Multanen pääsi laukomaan huippupaikalta maalin edestä, mutta Rudakov venytti huipputorjuntaan. Joonas Vahtera laittoi pelivälineen paluupallosta maaliin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

Honka lisäsi johtonsa kahteen 62. minuutilla upean hyökkäyksen päätteeksi. Jerry Voutilainen riisti pallon, pelasi sen Agon Sadikulle, joka levitti laitaan Rui Modestolle. Modesto lähetti upean syötön maalille ja nousun tehnyt Voutilainen viimeisteli kylmänviileästi.

Honka rakensi kolmannen osuman 71. minuutin kohdalla. Hieno rakentelu päättyi Lucas Kaufmannin keskitykseen, joka Modesto jatkoi päälleen Krebsille, joka heilutti verkkoja vasemman jalan volleylaukauksella.

78. minuutilla Yengi pääsi pienen hässäkän jälkeen tykittämään kovaa. Laukaus otti kimmokkeen Honka-puolustuksesta ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Honka teki illan neljännen maalinsa, kun pelattiin ottelun 82. minuuttia. Otso Koskinen ja Kevin Jansen pelasivat Kaufmannille, joka löysi syötöllään Modeston. Varma viimeistely aivan tolpan juureen vei Hongan neljän maalin johtoon ja kasvatti huippuvireessä olevan portugalilaisen maalimäärän viiteen.

Lisää maaleja ei ottelussa enää nähty, joten Honka pääsi juhlimaan kotiyleisön kanssa jälleen yhtä täyttä pistepottia lisää. Voitolla Honka jatkaa kolmantena sarjassa. Ero kärkikaksikkoon KuPS ja HJK on kolme pistettä. Kuopiolaiset ovat pelanneet yhden ottelun Honkaa vähemmän, HJK yhden enemmän.

Ensimmäinen jakso ei ollut helppo, mutta jatkoimme työntekoa ja toisella jaksolla laatumme näkyi. Pystymme pelaamaan täyden ysikymppisen korkealla tasolla. Henkilökohtaisestikin peli sujui hyvin. Joukkue auttaa minua paljon ja silloin voin pelata itsekin hyvällä tasolla. Jatkamme työntekoa joka päivä. Olemme vahva joukkue ja teemme kaiken yhdessä, kaksi maalia viimeistellyt Florian Krebs totesi ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu kahdella vierasottelulla. Se kohtaa ensin sarjakärki KuPS:n Kuopiossa 7.8. ja sitten Ilveksen Tampereella 13.8. Kotikentälleen keltamustat palaavat 22.8. Silloin vastassa paikalliskamppailussa on HIFK! Nappaa liput otteluun tästä ja tule kannustamaan Honkaa kohti voittoa!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (71′ Duarte Tammilehto )
#8 Kevin Jansen
#11 Florian Krebs (79′ Otso Koskinen)
#15 Edmund Arko-Mensah (71′ Lucas Kaufmann)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (71′ Drazen Bagaric)
#20 Matias Rale (85′ Elias Äijälä)
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #16 Konsta Rasimus

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top