Etsi tältä sivustolta

Honka ja KuPS kärkikamppailussa tasapeliin

Julkaistu

Honka matkasi Kuopioon sarjakärki KuPS:n vieraaksi. Ennen ottelua joukkueilla oli eroa vain kolme pistettä. Sama tilanne oli myös ottelun päätyttyä, kun pisteet jaettiin 1-1 lukemin.

Avausjakso

KuPS oli ottelun alussa hallitsevampi osapuoli ja piti enemmän palloa. Kuudennella minuutilla Anton Popovitch laukoi kaukaa kohti oikeaa alakulmaa, mutta Maksim Rudakov oli hereillä ja pääsi laukauksen tielle.

Honka loi ensimmäisen tilanteensa 14. minuutilla vastahyökkäyksestä. Agon Sadiku levitti oikeaan laitaan Jerry Voutilaiselle, joka haki matalalla pallolla boksiin noussutta Sadikua. Hyökkääjä ei kuitenkaan aivan ylettänyt palloon ja KuPS-vahti Otso Virtanen koppasi sen hyppysiinsä.

KuPS sai tehtyä ottelun avausmaalin, kun kellossa oli 19 minuuttia. Axel Vidjeskog ja Tim Väyrynen pitivät pelivälineen kentän rajojen sisäpuolella ja ensin mainittu pääsi laukomaan sen ohi Rudakovin.

KuPS sai vielä minuutti ennen taukoa hyvän tilaisuuden lisätä johtoaan, mutta Filip Valencicin laukaus meni hieman ohi Honka-maalin. Näin tauolle siirryttiin kotijoukkueen niukassa 1-0 johdossa.

Toinen jakso

Honka oli toisella nelivitosella ensimmäistä aktiivisempi ja sai luotua enemmän paikkoja. Palkinto tuli maalin muodossa 58. minuutilla. Huippuvireinen Rui Modesto katkoi KuPS-puolustuksen pelinrakentelun, pyyhälsi ohi puolustajista ja viritti laukauksen kohti takakulmaa. Sen Virtanen vielä torjui, mutta Sadiku oli kärkkäänä paluupallossa ja laukoi kauden yhdeksännellä maalillaan Hongan tasoihin.

63. minuuttia oli pelattu, kun Honka näytti kekseliään kulmapotkutilanteen. Florian Krebs pelasi pallon matalana boksin rajalle, mutta Edmund Arko-Mensahin kuti karkasi yli maalin.

69. minuutilla KuPS sai vapaapotkun hyvältä tontilta, mutta Hongan onneksi Valencicin laukaus sujahti yli maalin. Hetkeä myöhemmin laukoi Gabriel Bispo, mutta ohi maalin.

Hongan johtomaali oli puolestaan erittäin lähellä muutamaa minuuttia myöhemmin. Lucas Kaufmann lähetti matalan keskityksen etutolpalle ja Voutilainen sai jalkansa väliin, mutta ohjaus karkasi liian korkeaksi.

Molemmilla joukkueilla oli vielä muutama paikka, mutta lisämaaleja ei nähty ja pisteet jaettiin 1-1 tuloksella. Tuloksen ja myöhemmin illalla pelatun AC Oulu vs HJK-ottelun (niin ikään 1-1) myötä sarjatilanne kärkikolmikossa säilyy muuttumattomana ja erittäin kutkuttavana. KuPS jatkaa kärjessä 37 pisteellä. HJK on tasapisteissä, mutta huonommalla maalierolla. Honka jahtaa kärkikaksikkoa kolmannelta sijalta, vain kolme pistettä perässä. Honka ja KuPS ovat pelanneet seitsemäntoista ottelua, HJK yhden enemmän.

Ottelu oli hyvin tasainen. Ensimmäisellä jaksolla KuPS oli meitä parempi, mutta toiselle nelivitoselle se muuttui. Korjasimme muutamia asioita ja olimme liikkeellä tuoreemmalla jalalla, Rui Modesto totesi ottelun jälkeen.

Hongan kausi on tähän saakka sujunut hyvin ja joukkue kamppailee tosiaan aivan sarjan kärkisijoista.

Kautemme on toistaiseksi ollut todella hyvä. Pelaamme hyvää jalkapalloa ja ideamme pelistä näkyy. Olemme vahvasti kärkikamppailussa mukana, se on todella hieno asia meille ja kannattajillemme, Modesto sanoo.

Modesto on itse päässyt huippuvireeseen. Hänet valittiin heinäkuussa Veikkausliigan kuukauden pelaajaksi. Heinäkuun viidessä ottelussa Modesto kirjautti neljä maalia ja yhtä monta maalisyöttöä. Koko kauden saldona on toistaiseksi viisi maalia ja seitsemän syöttöä.

Kaikki on paljon helpompaa, kun joukkue pelaa hyvin. Kun kasassa on hyvä ryhmä pystyy pelaamaan paremmin yhteen joukkuekavereiden kanssa. Jos jatkamme joukkueena tähän malliin, vastaavasti esille nousee muitakin yksilöitä, hän jakaa kiitosta.

Hongan kausi jatkuu vierasottelulla Ilvestä vastaan Tampereen Ratinassa ensi viikon lauantaina 13.8. klo 17.00. Seuraavan kerran kotona Tapiolan urheilupuistossa pelataan maanantaina 22.8. Silloin klo 18.00 alkaen vastassa on HIFK! Liput otteluun tästä! Tervetuloa kannustamaan Honkaa kärkitaistossa!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#8 Kevin Jansen
#11 Florian Krebs (85′ Otso Koskinen)
#15 Edmund Arko-Mensah (72′ Lucas Kaufmann)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (72′ Drazen Bagaric)
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernandez

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #16 Konsta Rasimus, #19 Saku Heiskanen, #47 Elias Äijälä

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top