Etsi tältä sivustolta

Honka voitokas Vaasassa

Honka kohtasi kesäkuun viimeisessä ottelussaan vieraskentällä VPS:n. Vaasassa nähtiin tasainen kamppailu, jonka Honka kuitenkin voitti Matias Ralen avausjakson maalilla.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun hyvin vahvasti ja sai ansaitun avausmaalin kulmapotkun jälkitilanteesta kymmenennellä minuutilla. Edmund Arko-Mensah käänsi Rui Modeston keskityspallon keskelle Matias Ralelle, joka viimeisteli varmasti kauden toisellaan keltamustat johtoon.

27. minuutin kohdalla VPS:n Samba Sillah lähetti hyvän keskityksen maalille, mutta Hongan onneksi Kalle Multasen pusku karkasi yli maalin.

Jakson loppuhetkillä Modestolla oli hyvä paikka tuplata Hongan johto, mutta Teppo Marttinen torjui kudin. Näin ollen tauolle mentiin Hongan maalin johdossa.

Toinen jakso

Toista nelivitosta oli pelattu viitisen minuuttia, kun Honka rakensi hyvän hyökkäyksen. Agon Sadikun laukaus kuitenkin blokattiin ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Toisen jakson edetessä kotijoukkue sai peliä hallintaansa ja vyörytti enemmän hyökkäyksiä kohti Honka-maalia. 70. minuutilla Tyler Reidin vasurin laukaus oli kova, mutta Maksim Rudakov torjui sen kulmapotkuksi.

VPS:n paras paikka tasoitusmaaliin nähtiin 78. minuutilla. Steven Morrissey pääsi nokikkain Rudakovin kanssa, mutta Honka-vahti sai vielä kätensä pallon tielle.

Vaihdosta kentälle tullut Roni Hudd pääsi vielä kokeilemaan 84. minuutilla maalintekoa hyvän nousunsa boksiin päätteeksi. Ensimmäisen kudin blokkasi Honka-puolustus, toisen koppasi Rudakov.

Honka pystyi lopulta pitämään maalinsa puhtaana ja otti hienon vierasvoiton. Keltamustat jatkavat Veikkausliigan kolmannella sijalla. Ero kärkijoukkue KuPS:iin on kuusi pistettä, kakkosena olevaan HJK:hon kolme. Honka on pelannut yhden ottelun KuPS:ia ja kaksi HJK:ta vähemmän.

Ensimmäisen puoliajan pelasimme hyvin. Pidimme palloa hyvin ja rakensimme tarpeeksi paikkoja toiseenkin maaliin. Toisella VPS alkoi painaa päälle kovaa, emmekä saaneet pidettyä palloa tai rakennettua omia hyökkäyksiä. Oma maali pidettiin kuitenkin puhtaana tiiviillä puolustuksella ja voittamalla useita tärkeitä kaksinkamppailuita. Pari kertaa VPS pääsi laukomaan, mutta Maksim torjui ne, täyden ysikymppisen Hongan puolustuksen vasemmalla laidalla urakoinut Elias Äijälä totesi ottelun jälkeen.

Äijälä oli jälleen avauskokoonpanossa tauon jälkeen.

Oli todella hyvä fiilis päästä taas avaukseen ja näyttämään omia taitojani kunnolla kentällä. Tänään pääsi taistelemaan pisteistä viimeiselle minuutille asti. Aina löytyy omasta pelistä korjattavaa, mutta päällimmäisenä hyvä fiilis pelistä ja varsinkin tästä taisteluvoitosta, hän kiteytti.

Honka jatkaa kauttaan ensi viikon lauantaina. Silloin kotona Tapiolan urheilupuistossa vastassa on IFK Mariehamn kello 15.00 alkavassa ottelussa! Nappaa lippusi klikkaamalla tästä ja saavu kannustamaan Honka kolmanteen peräkkäiseen voittoon ja kohti sarjan kärkisijoja!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#4 Mohammed Adams
#6 Jerry Voutilainen (62’ Duarte Tammilehto)
#8 Kevin Jansen
#11 Florian Krebs (88’ Konsta Rasimus)
#15 Edmund Arko-Mensah (62’ Lucas Kaufmann)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (76’ Aleksandar Katanic)
#20 Matias Rale
#23 Aldayr Hernández
#47 Elias Äijälä

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #14 Niilo Saarikivi, #56 Dario Naamo

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top