Etsi tältä sivustolta

Honka matkaa keskiviikkona Vaasaan

Hongan kausi Veikkausliigassa jatkuu jälleen ylihuomenna keskiviikkona 22.6. Silloin keltamustat matkustavat Pohjanmaalle, Vaasaan kohtaamaan VPS:n. Ottelu käynnistyy Elisa Stadionilla kello 18.00. Ottelua voi seurata myös suorana Ruutu+:n suorasta lähetyksestä!

Honka lähtee Vaasaan alla komea kotivoitto KuPS:sta. Agon Sadiku ja Rui Modesto viimeistelivät maalit ensimmäisen vartin aikana ja lopun aikaa Hongan puolustus Maksim Rudakov viimeisenä lukkonaan piti maalinsa puhtaana.

Honka on keskiviikon otteluun lähdettäessä sarjan kolmannella sijalla. Ero neljäntenä olevaan, ottelun enemmän pelanneeseen AC Ouluun on kaksi pistettä. Kärkikaksikko KuPS-HJK on kuusi pistettä edellä, mutta KuPS on pelannut yhden ja HJK kaksi ottelua Honkaa enemmän. Voidaan siis sanoa, että keltamustien alkukausi on sujunut hienosti.

Hongan maalipörssiä johtaa upeaa debyyttikautta Veikkausliigassa pelaava, 19-vuotias Agon Sadiku, jolla on kasassa jo viisi osumaa. Se oikeuttaa myös koko sarjan maalipörssin jaettuun toiseen sijaan. Koko Hongan joukkue on tehnyt yhteensä kahdeksantoista maalia ja omiin on mennyt yhdeksän. Keltamustien maaliero on sarjakärki KuPS:n jälkeen toiseksi paras.

Viime kaudella Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt Matias Rale on vain kasvattanut rooliaan tällä kaudella. Puolustaja on ollut avauksessa kolmea ensimmäistä kierrosta lukuun ottamatta jokaisessa Hongan Veikkausliigaottelussa.

– Lisääntynyt vastuu on tietenkin tuntunut hyvältä. Yritän peli peliltä kehittää omaa pelaamistani ja asettaa itselleni yhä korkeamman vaatimustason. Kausi on lähtenyt omalta osaltani ihan hyvin käyntiin, mutta parannettavaa riittää vielä, hän sanoo.

Viime kaudella Rale pelasi yhtenä Hongan kolmesta topparista. Nyt vastuuta on tullut neljän puolustuslinjassa vasempana pakkina.

Tässä meidän neljän linjassamme minulla on huomattavasti vapaampi rooli hyökkäyssuuntaan. Vaihtelen paikkaa myös paljon esimerkiksi keskikenttäpelaajien kanssa, mikä osoittaa tiettyä joustavuutta pelitavassa. Kolmen topparin linjassa avasin peliä enemmän ja olin paljon pallossa, mutta paikkoja ei niin vaihdeltu. Puolustussuuntaan homma on molemmissa rooleissa aika samanlaista, Rale vertaa.  

Keskiviikon vastustaja VPS löytyy sarjataulukosta sijalta kahdeksan kolmellatoista pisteellä. Se kaatoi viime kierroksella HIFK:n vieraskentällä selvin 5-1 lukemin ja sitä edellisellä tuli 3-1 voitto IFK Mariehamnista. Liigaotteluiden välissä VPS pelasi Suomen Cupin neljännesvälierän HJK:ta vastaan. Ottelu ratkaistiin maalittoman varsinaisen peliajan jälkeen rangaistuspotkukilpailulla, jonka helsinkiläiset voittivat.

VPS:n riveistä löytyy peräti kolme neljän maalin miestä, Tete Yengi, Kalle Multanen ja Steven Morrissey. Aleksi Pahkasalo on säestänyt kolmella osumallaan. VPS onkin koko sarjan eniten maaleja tehnyt joukkue kahdellakymmenelläyhdellä maalilla. Omiin vaasalaisilla on uponnut neljätoista osumaa.

VPS on kieltämättä ollut vaarallinen hyökkäyssuuntaan ja meidän täytyy löytää keinot estää heidän tehokkaat hyökkäyksensä. Saamme varmasti luotua omat paikkamme pelissä, mutta tehokkuutta pitää parantaa viime pelistä. Kaiken kaikkiaan tulossa on varmasti vauhdikas peli, Rale sanoo.

VPS vs Honka siis Vaasassa keskiviikkona 22.6. klo 18.00. Ruutu+:n suoraan lähetykseen pääset klikkaamalla tästä!

VPS-ottelun jälkeen Honka palaa kotikentälleen Tapiolan urheilupuistoon. Lauantaina 2.7. vieraaksi saapuu IFK Mariehamn ja ottelu käynnistyy kello 13.00. Osta lippusi tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon! Nähdään TUP:issa!

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top