Etsi tältä sivustolta

Maajoukkuetauolle voitto taskussa

Julkaistu

Honka kohtasi viimeisessä ottelussaan ennen maajoukkuetaukoa HIFK:n vieraissa. Keltamustat hallitsivat läpi ottelun ja käänsivät pelin vielä voitokseen HIFK:n avausmaalin jälkeen.

Avausjakso

Honka otti pelin haltuunsa heti alkuhetkistä saakka. Keltamustat pitivät palloa eikä kotijoukkue HIFK saanut luotua lähes lainkaan omia paikkoja.

Honka oli lähellä avausmaalin tekoa jo kolmannella peliminuutilla. Aldayr Hernández vapautti hyvällä syötöllään Edmund Arko-Mensahin nousuun vasemmalta laidalta. Arko-Mensah laittoi matalan pallon maalinedustalle, mutta Rui Modesto ei aivan ehtinyt viimeistelemään.

HIFK-vahti Beto joutui venyttämään huipputorjuntaan juuri ennen neljännentoista peliminuutin täyttymistä. Henri Aallon laukaus otti kimmokkeen Obed Malolosta, mutta portugalilainen onnistui torjumaan ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

23. minuutilla Ville Koski pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta liiaksi päin Betoa.

Kotijoukkue HIFK:n paras maalipaikka avausjaksolla nähtiin 28. minuutilla. Nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Pipe Sáez keskitti ja Mosawer Ahadi puski takatolpalta, mutta reilusti ohi maalin.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa avauskokoonpanossa ollut Aleksandar Katanic oli muutamaan otteeseen lähellä maalintekoa. 32. minuutilla serbihöykkääjä kääntyi boksissa ja laukoi vasurillaan, mutta hyvin torjunut Beto oli jälleen pallon tiellä ja torjui myös paluupallosta lähteneen Jerry Voutilaisen puskun.

Ville Koski esitteli pallollista osaamistaan 38. minuutilla. Toppari nosti jalalla ja tarjoili pystysyötön Kevin Jansenille, jonka viimeistely-yrityksen Beto kuitenkin jälleen torjui.

Hongan avausmaali oli lähellä vielä juuri ennen taukovihellystä. Kulmapotkusta kokeili ensin Jansen päällään ja jatkotilanteesta laukoi Modesto, mutta HIFK:n maali pysyi puhtaana. Näin tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Hongan hallinnasta huolimatta ottelun maalihanat avasi HIFK toisen jakson alkupuolella. Eero Markkanen levitti Jusif Alille, jonka keskitys löysi takatolpalta Aatu Kujanpään, joka liukui pallon verkkoon.

Avausmaalin jälkeen Honka jatkoi hallintaansa ja jahtasi tasoitusosumaa kotijoukkueen puolustaessa matalalla ja kytätessä vastahyökkäyksiä. Honka nousikin tasoihin 66. minuutilla. Koski jatkoi Duarte Tammilehdon kulmapotkun aina Hernándezille asti, joka puski pallon HIFK-verkkoon ja lukemiksi tulostaululle 1-1.

Honka haki ahnaasti voittomaalia ja se palkittiin lopulta 85. minuutilla. Alakerrasta saakka lähteneen rakentelun päätteeksi Florian Krebs vapautti laidalta Modeston, joka tarjoili maalin eteen Agon Sadikulle, joka puolestaan ohjasi pelivälineen taidokkaasti vasurillaan maaliin ja Hongan vierasjohtoon.

Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty, joten Honka pääsi juhlimaan 2-1 voittoa Töölön sunnuntai-illassa.

Pelasimme mielestäni hyvän ottelun ja loimme monia maalipaikkoja. Pysyimme vastustajan avausmaalin jälkeen rauhallisena ja kun saimme tasoitusmaalin olimme luottavaisia siitä, että otamme vielä voiton. Nämä olivat taas kolme tärkeää pistettä meille, tasoitusosuman puskenut ja jälleen vahvasti puolustuksessa pelannut Aldayr Hernández kommentoi.

Hongan kausi jatkuu maajoukkuetauon jälkeen kotiottelulla. Lauantaina 18.6. vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu sarjan kärkikamppailussa oleva KuPS. Osta lippusi kello 15.00 alkavaan otteluun tästä, saavu nauttimaan huippufutiksesta ja kannustamaan Honka voittoon!

Maajoukkuetauolla joukkue saa myös lyhyen tauon joukkueharjoituksista.

– Jalkapallon ulkopuolella vietän aikaa perheeni kanssa. Lepo on tärkeää, jotta pystymme jatkamaan kovalla energialla ja pysymme tällä hyvällä polulla, Hernández kertoo.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (83′ Saku Heiskanen)
#8 Kevin Jansen (62′ Florian Krebs)
#9 Aleksandar Katanic (66′ Agon Sadiku)
#15 Edmund Arko-Mensah (62′ Niilo Saarikivi)
#17 Rui Modesto
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski (83′ Konsta Rasimus)
#23 Aldayr Hernández
#33 Duarte Tammilehto

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #47 Elias Äijälä

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top