Etsi tältä sivustolta

Niukka tappio tasaisesta kauden avauksesta

Honka matkasi naapurikaupunki Helsinkiin kohtaamaan HJK:n Veikkausliigakauden 2022 avausottelussa. Ottelussa edettiin maalittomasti aina 68. minuutille saakka, jolloin HJK sai iskettyä voittomaaliksi jääneen osuman. Näin ollen Honka jäi niukasti pistettä kauden avauksesta.

Avausjakso

HJK oli ottelun alkuvaiheilla enemmän pallossa, mutta Honka pysty vahvalla puolustamisellaan pitämään kotijoukkueen pitkään poissa hyviltä maalipaikoilta.

Honka puolestaan hyökkäsi 21. minuutilla nopeasti vastaan. Edmund Arko-Mensah pelasi Jerry Voutilaiselle, joka haki pystyyn juossutta Rui Modestoa. David Brownen katko tuli maalin edustalle, mutta Valtteri Moren onnistui vielä estämään Honkalaisten pääsyn laukaisupaikalle.

Vain hetkeä myöhemmin nähtiin vaarallinen tilanne toisessa päässä. Anthony Olusanya katkoi syötön ja pelasi Fabian Serrarensin kautta Jairille, mutta Maksim Rudakov oli Honka-maalilla hereillä ja koppasi brassikeskikentän yrityksen.

Viitisen minuuttia myöhemmin Browne pelasi pilkun kohdilla Nassim Boujellabille, mutta viimeistely ei Hongan onneksi suuntautunut kohti maalia.

Honka oli lähellä avausmaalia vielä avausjakson toisella lisäaikaminuutilla. Rui Modeston laukaus nousi vain hieman yli HJK-maalin. Taukoa lähdettiin viettämään maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Honka sai pallon HJK:n maaliin toisen jakson alkuvaiheilla, mutta tilanteessa oli paitsio eikä osumaa hyväksytty.

Ottelun avausmaali syntyi puolestaan 68. minuutilla. Casper Terho ja Serrarens pääsivät rikkomaan oikealla laidalla Hongan puolustuksen ja Terho viimeisteli kotijoukkueen johto-osuman.

70. minuutilla Agon Sadiku katkoi Jakob Tånnanderin syötön ja laukoi boksin rajoilta. Ruotsalaisvahti torjui kuitenkin laukauksen ja HJK-puolustus siivosi irtopallon kauemmaksi.

77. minuuttia oli kellossa, kun Voutilainen haki kovalla ja matalalla keskityspallolla Sadikua maalin edestä, mutta Tånnander ehti tilanteeseen juuri ennen Honka-hyökkääjää.

Hongan tasoitusosuma oli muutamaa minuuttia myöhemmin hyvin lähellä. Hienosti rakennetun hyökkäyksen päätteeksi Lucas Kaufmann laukoi kovaa, mutta hieman yli takayläkulmasta.

Tätä lähemmäs keltamustat eivät kuitenkaan tänään päässeet, joten tuloksena kauden avausottelusta oli tiukan kamppailun jälkeen niukka maalin tappio.

– Pyrimme aloittamaan puolustusprässejä ja onnistuimmekin sulkemaan HJK:ta tietyille alueille varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Saimme muutamassa hyvässä paikassa riistoja, sitten meillä jäi vähän laatu uupumaan niissä hetkissä, että olisimme päässeet muutamaan nopeaan hyökkäykseen enemmän epäorganisoitunutta HJK:ta vastaan. Puolustimme tänään muutenkin koko ottelun ihan ok-tasolla, lukuun ottamatta sitä yhtä tilannetta. Todennäköisesti siinä kävi pieni kommunikaatiovirhe ja Terho pääsi viimeistelemään. Emme saaneet tänään tarpeeksi laatua omaan pallolliseen tekemiseemme, jotta olisimme päässeet luomaan enemmän uhkaa. En toki sano, etteikö meillä olisi ollut tarpeeksi aihioita tehdä 1-2 maalia tänään, mutta tarvitsisimme vielä enemmän niitä hetkiä, joissa pystymme luomaan pallolla ongelmia vastustajalle ja sitä kautta enemmän vaarallisia maalipaikkoja. Joukkue tekee töitä ja yritti tänäänkin kaikkensa. Ei missään nimessä tarvitse laittaa päätä pensaaseen. Tällä kertaa vastustaja oli yhden maalin parempi, mutta meillä on hyvä juttu menossa ja hyvä, työteliäs ryhmä edelleen. Olen ihan ylpeä joukkueesta, vaikka emme tänään aivan onnistuneet, päävalmentaja Vesa Vasara summasi.

Hongalta ottelussa ensimmäiset Veikkausliigaottelunsa pelasivat avauskokoonpanossa ollut Honka-kasvatti, 19-vuotias Elias Äijälä, sekä vaihdosta kentälle tulleet Agon Sadiku (19v), Äijälän tapaan Hongan kasvatiksi lukeutuva Saku Heiskanen (20v), saksalaiskeskikenttä Florian Krebs (23v), sekä ghanalaistoppari Mohammed Adams (21v).

Todella hyvä fiilis tehdä Veikkausliigadebyytti. Olen ollut seurassa kahdeksanvuotiaasta saakka ja debyytin tekeminen Honka-paidassa on ollut unelmana siitä lähtien. Pelissä oli todella hyvä fiilis ja mukava pelata, mutta vastustajan maali ja tappio tietenkin harmittavat. Nyt vaan kohti seuraavaa ottelua ja sieltä voitto kotiin, hyvän ottelun puolustuksen vasemmalla laidalla pelannut Äijälä totesi debyyttinsä jälkeen.

Elias on muutaman ottelun jo käynyt pelaamassa, näyttänyt, että pystyy tarvittaessa pelaamaan ja osoitti tänään kyllä todella rohkeaa pelaamista ja hyvää laatua. Näitä me tarvitsemme, että pystymme ottamaan suoraan Akatemiasta pelaajia. Elias istui tähän mukaan oikein hyvin ja nyt vaan jatketaan töitä, niin edessä on valoisa tulevaisuus, Vasara kiteytti.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#10 Lucas Kaufmann
#15 Edmund Arko-Mensah (62′ Agon Sadiku)
#16 Konsta Rasimus (88′ Mohammed Adams)
#17 Rui Modesto
#23 Aldayr Hernández
#33 Duarte Tammilehto (83′ Saku Heiskanen)
#47 Elias Äijälä
#88 Otso Koskinen (62′ Florian Krebs)

Vaihdossa:
#12 Roope Paunio (MV), #21 Ville Koski, #87 Benjamin Heikkinen

Back to top