Etsi tältä sivustolta

Honka kärsi tappion HIFK:lle

Julkaistu

FC Honka ja HIFK kohtasivat Tapiolan urheilupuiston lauantai-iltapäivässä. Vieraat karkasivat avausjaksolla kahden maalin johtoon, ja iskivät vielä yhden toisella nelivitosella. Näin pisteet matkasivat Helsinkiin.

Avausjakso

Ottelu sai Hongan kannalta huonon alun. Ville Koski kompastui epäonnisesti ja Kei Kamara pääsi siirtämään vieraat johtoon jo kolmannella peliminuutilla.

Honka kävi lähellä tasoitusta 13. minuutin kohdalla. Hienon rakentelun päätteeksi Rui Modesto pudotti takaviistoon Lucas Kaufmannille, jonka laukauksen HIFK-vahti Calum Ward torjui kulmapotkuksi.

Vierasjoukkue HIFK osui toistamiseen, kun pelattiin ottelun 20. minuuttia. Pipe Saez sai riistettyä pallon Modestolta päätyviivan tuntumassa ja keskitti maalille, josta Kamara puski pelivälineen verkkoon.

Viitisen minuuttia myöhemmin Luis Henrique pääsi nousemaan pallon kanssa laidalta, mutta laukaus suuntautui päin Wardia.

Hongan kavennus oli jälleen lähellä kymmenen minuutin päästä. Izunna Uzochukwu käynnisti nopean vastahyökkäyksen ja jatkoi pallon laitaan Modestolle. Portugalilainen keskitti matalana maalille, mutta Kaufmannin jatko meni hieman vasemman tolpan ohi.

Lisää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin HIFK:n kahden maalin johdossa.

Toinen jakso

Kun toista jaksoa oli pelattu noin kuusi minuuttia, rakensi Honka hyvän tilanteen. Kaufmann nosti boksin rajoilta syötön kohti takatolppaa, mutta Henrique ei aivan ehtinyt jatkamaan.

Hongan ottelu synkkeni entisestään 66. minuutilla. Jerry Voutilainen joutui kaatamaan Keaton Isakssonin ja keskikenttäpelaaja ajettiin samalla ulos punaisella kortilla. Tilannetta seuranneesta vapaapotkusta Sakari Mattila laukoi HIFK:n kolmen maalin johtoon.

Honka pääsi kokeilemaan kavennusta vielä viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta Ward sai kätensä Kaufmannin vapaapotkun tielle, eikä tilanteesta syntynyt kulmapotkua ihmeellisempää. Näin kolme pistettä matkasivat tänään Helsinkiin.

Avausjakso oli meiltä maaleja lukuun ottamatta ihan ok. Emme olleet niin vaarallisia kuin edeltävissä peleissä ylöspäin, mutta olimme hyvin pelissä mukana. Jostain syystä teimme paljon virheitä pallollisena, joista tuli sitten myös kaksi maalia HIFK:lle. Kahden maalin tappioasemasta on tietenkin vaikea lähteä, mutta kyllä meidän olisi ilman muuta pitänyt pystyä toisella jaksolla paljon parempaan. Erikoinen tasonpudotus tuli meiltä tänään aiempiin peleihin verrattuna. HIFK oli sitten tänään tämän verran parempi. Jotain tottakai oli myös meidän valmistautumisessamme pielessä, että näin pääsi käymään, päävalmentaja Vesa Vasara sanoi ottelun jälkeen.

– Pelin jälkeen puhuimme kopissa, että nyt pitää keskittyä vaan seuraavaan otteluun. Kaikki on vielä mahdollista, vaikka teimme itsellemme hommat tänään vaikeammaksi. Seuraavaa tapahtumaa ja seuraavaa ottelua kohti, silloin annamme taas kaikkemme, Vasara päätti.

Hongan kausi jatkuu tauon jälkeen jälleen kotiottelulla, kun KTP saapuu Tapiolan urheilupuistoon keltamustien vieraaksi lauantaina 11.9. Ottelu vihelletään käyntiin kello 17.00!

Hongan avauskokoonpano:

#4 Izunna Uzochukwu (68′ Konsta Rasimus)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#7 Jonas Levänen (56′ Jonas Levänen)
#10 Lucas Kaufmann
#13 Tim Murray (MV)
#17 Rui Modesto (71′ Nasiru Banahene)
#21 Ville Koski
#26 Dani Hatakka
#32 Luis Henrique (71′ Niilo Saarikivi)
#88 Otso Koskinen (56′ Darren Smith)

Vaihdossa: #20 Matias Rale, #70 Roope Paunio (MV)

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top