Etsi tältä sivustolta

Hongalle tappio tasaisesta kauden avauksesta

Julkaistu

FC Honka avasi Veikkausliigakauden 2021 HJK.n vieraana. Tasaisessa ottelussa nähtiin paljon vauhtia ja tilanteita molemmissa päissä. Lopulta kotijoukkue oli hieman parempi lukemin 4-2 ja Hongan liigakausi käynnistyi tappiolla.

Avausjakso

HJK:n Roope Riski pääsi testaaman heti ottelun kolmannella minuutilla Tim Murrayn virettä. Honka-vahti torjui kovan kudin ja keltamustien puolustus purki tilanteen.

Honka iski tehokkaasti seitsemännellä minuutilla. Viime kaudella Ykkösen maalipörssin voittanut ja ensimmäistä Veikkausliigaotteluaan pelannut Darren Smith riisti pallon Miro Tenholta kentän keskivaiheilla, kuljetti sen kovalla vauhdilla aina boksiin saakka ja nosti pelivälineen kylmänviileästi HJK-maaliin. Honka näin 1-0 johtoon.

HJK:n tasoitus oli lähellä 12. minuutilla. Atomu Tanaka pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta japanilaisen laukaus suuntautui maalin ohitse.

20. minuutilla oli taas Hongan vuoro käydä lähellä maalintekoa. Lucas Kaufmannin sivuvapaapotku läysi Smithin, mutta Hugo Keto onnistui torjumaan Honka-hyökkääjän puskun.

Honka joutui suorittamaan 25. minuutilla vaihdon, kun Jerry Voutilainen joutUi jättämään kentän.

Voutilaisen tilalle tullut Niklas Pyyhtiä oli heti vaihdon jälkeen rakentelemassa Hongan seuraavaa paikkaa. Keskikenttäpelaajan syöttö vapautti Edmund Arko-Mensahin laidalla ja ghanalainen nousi vahvasti boksiin. Keto onnistui kuitenkin selvittämään sekä Arko-Mensahin, että Kaufmannin seuraavan yrityksen.

HJK tuli tasoihin neljä minuuttia ennen avausnelivitosen päätöstä. Kotijoukkue katkoi Hongan pelinrakentelun ja Filip Valencic laukoi pallon rangaistusalueen kaarelta Honka-maalin alakulmaan. Näin ollen tauolle siirryttiin 1-1 tasalukemissa.

Toinen jakso

Honka suoritti tauolla vaihdon, kun Matias Rale korvasi Dani Hatakan.

HJK siirtyi ottelussa 2-1 johtoon, kun pelattiin 53. minuuttia. Riskin laukaus kimposi epäonnisesti Konsta Rasimuksesta maalin edustalle, jossa siihen ehti ensimmäisenä David Browne, joka sai siirrettyä pallon Honka-maaliin.

Honka tuli tasoihin komealla tavalla 71. peliminuutilla. Duarte Tammilehto ja Pyyhtiä pelasivat pallon Arko-Mensahille, joka löysi Jean Marie Dongoun boksista. Hyökkääjän ensimmäinen kosketus palloon oli samettinen ja kamerunilainen pääsi laukomaan lähietäisyydeltä Hongan päivän toisen osuman.

Kauaa ei tasalukemissa menty. 78. minuutilla Valencic vapautti syötöllään Riskin, joka vei HJK:n jälleen johtoon.

Honka haki vielä tasoitusta, mutta huippupaikoille se ei viimeisen kympin aikana oikein päässyt. HJK sen sijaan osui vielä kerran, kun Casper Terho laukoi lisäajalla loppulukemiksi 4-2.

–  Pyrimme prässäämään HJK:ta korkealta. Erityisesti ottelun alkupuolella teimmekin sen mielestäni ihan hyvin. Kun tasoitimme 2-2:een, keskityimme ehkä vähän liikaa voittomaalin hakemiseen ja puolustuspelaamisemme taso ei pysynyt niin korkeana, kommentoi ysikymppisen urakoinut Nasiru Banahene.

–  Tuntui hyvältä saada Veikkausliigakausi käyntiin pitkän odotuksen jälkeen! Erityisesti henkilökohtaisesti, sillä olin viime kaudella pidempäänkin sivussa. Liigakauden ensimmäinen ottelu aina vaikea, sillä molemmat joukkueet tulevat siihen todella kovaa. Tämä peli näytti meille hyvin, mitä tältä kaudelta on odotettavissa ja mihin meidän täytyy olla valmiita vastaamaan, hän summasi.

Kolme Hongan pelaajaa teki päivän ottelussa Veikkausliigadebyyttinsä: Rale, Smith, sekä myöhemmin kentälle vaihdettu Otso Koskinen.

Hongan kausi jatkuu maanantaina 3.5. kello 18.30 kotona IFK Mariehamnia vastaan. Sitäkin ottelua voi seurata suorana Ruutu+:sta!

Hongan kokoonpano:
#3 Tapio Heikkilä
#6 Jerry Voutilainen (25′ Niklas Pyyhtiä)
#9 Jean Marie Dongou
#10 Lucas Kaufmann (88′ Otso Koskinen)
#11 Darren Smith
#13 Tim Murray (MV)
#16 Konsta Rasimus
#24 Nasiru Banahene
#26 Dani Hatakka (46′ Matias Rale)
#31 Edmund Arko-Mensah (72′ Demba Savage)
#33 Duarte Tammilehto

Vaihdossa: #5 Henri Aalto, #20 Ville Koski, #70 Roope Paunio (MV)

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top