Etsi tältä sivustolta

Vaikeuksien kautta voittoon

Honka nousi vaikeuksien kautta voittoon, ja haki lopulta Vaasasta mukaansa kolme pistettä. Keltamustien sankari oli Borjas Martin, joka iski kaikki kolme osumaa.

Avausjakso

Honka loi heti alkuminuuteilla kaksi huippupaikkaa. Vain kolmekymmentä sekuntia oli pelattu, kun Martin Kompalla joutui venyttämään parhaimpaansa torjuakseen Luis Silvan laukauksen. Kaksi minuuttia myöhemmin Borjas Martin pääsi laukomaan Lucas Kaufmannin tarjoilusta, mutta Kompalla torjui espanjalaisen yrityksen.

Avausjakson kuluessa myös VPS sai luotua omat paikkansa. Yhdeksännellä minuutilla Steven Morisseyn laukaus meni vain hieman Honka-maalin ohitse.

Ottelun avausmaalin iski kotijoukkue, kun kellossa oli kuusitoista minuuttia. Alain Ebwelle pääsi viimeistelemään Hongan pallonmenetyksen jälkeen.

Honka loi takaiskumaalin jälkeen useita paikkoja, mutta kun lisämaaleja ei avausjaksolla nähty, siiryttiin taukoa viettämään 1-0 kotijohdossa.

Toinen jakso

Ebwelle oli lisätä vaasalaisten johtoa 51. minuutilla, mutta volley meni Honka-maalin ylitse. 

Honka haki tasoitusta aktiivisesti. Lähimpänä se oli 59. minuutilla, kun keltamustat pääsivät kokeilemaan kahdesti maalin edustalta. VPS-puolustus selvitti tilanteen lopulta maaliviivalta.

Honka onnistui tasoittamaan lopulta 61. minuutin kohdalla. Kaufmannin laukaus pomppi maalin edessä Borjasille, joka toi väkisin keltamustat tasoihin.

Seitsemän minuuttia myöhemmin espanjalaishyökkääjä iski toistamiseen. Borjas seurasi oman kutinsa paluupallon loppuun saakka, ja laukoi Hongan johtoon.

Vartti ennen loppua Juha Hakola tarjoili Silvalle pallon nokikkain Kompallan kanssa, mutta VPS selvitti lopulta tilanteen.

Borjas Martin täydensi hattutemppunsa Demba Savagen sekä Hakolan tarjoilusta 83. minuutilla. Näin tulostaululle muuttui lukemiksi 1-3 Hongalle.

VPS kavensi vielä lisäajalla, mutta pisteet matkasivat Espooseen loppulukemin 2-3.

-Aloitime ottelun todella hyvin, mutta sitten päästimme helposti yhden takaiskumaalin. Emme kuitenkaan lannistuneet siitä, vaan jatkoimme omaa peliämme. Se toi lopulta meille tänään voiton, kommentoi illan sankari Borjas Martin.

Hattutempullaan espanjalainen nousi Veikkausliigan maalipörssin toiselle sijalle. Kasassa on kaikenkaikkiaan kymmenen osumaa.

-Olen tottakai tyytyväinen siihen, että tein kolme maalia ja pääsin jälleen maalinteon makuun. Kiitos kuuluu kuitenkin myös syöttäjille, sain tänään sellaisia paikkoja joista oli oikeastaan pakko iskeä.

Honka nousi voitolla Veikkausliigassa kolmanneksi. Kausi jatkuu kotinurmella viikon päästä lauantaina 10.8. Silloin vieraaksi saapuu SJK Seinäjoelta, ja ottelu käynnistyy kello 17.00. Osta lippusi tästä!

Tarjolla on myös perhelippupaketti, jolla kaksi aikuista ja kaksi lasta pääsevät nauttimaan huippujalkapallosta vain 45 eurolla! Perheliput tästä!

Hongan kokoonpano: 

#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#8 Javi Hervas
#10 Lucas Kaufmann (74′ Demba Savage)
#11 Juha Hakola 
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin (88′ Martin Salin)
#16 Konsta Rasimus
#20 Luis Silva (78′ Abel Suarez)
#21 Joel Perovuo
#28 Tommi Saarinen

Vaihdossa: #12 Rasmus Leislahti (MV), #3 Gideon Baah, #22 Joona Rahikka #23 Mikko Sumusalo

Back to top