Etsi tältä sivustolta

Toisen jakson kiri ei riittänyt, pisteet jäivät Lahteen

Honka ja FC Lahti tarjosivat yleisölle maalirikkaan kamppailun. Avausjakson jälkeen kotijoukkue johti jo 3-0, mutta Honka tuli taisteluun mukaan toisella jaksolla. Aivan kiri ei kuitenkaan riittänyt, ja pisteet jäivät lopulta Lahteen luvuin 3-2.

Avausjakso

Ottelun ensimmäiset viisitoista minuuttia olivat Hongalta erittäin heikkoa pelaamista, ja vartin jälkeen taululla olivat jo lukemat 3-0. Lahden maaleista vastasivat Jasin Assehnoun, sekä kahdesti osunut Gael Etock.

Shokkialun jälkeen keltamustat pääsivät otteluun mukaan. Lucas Kaufmann keskitti matalana maalille, mutta Borjas Martin ja Demba Savage eivät saaneet ohjattua palloa kohti Lahti-maalia.

Juuri ennen taukoa Kaufmannin nosto tuotti maalille hässäkkää, mutta tilanne päättyi Patrick Rakovskyn torjuntaan.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, ja tauolle siirryttiin kotijoukkueen 3-0 johdossa.

Toinen jakso

Toinen nelivitonen oli Hongalta selvästi ensimmäistä vahvempi. 51. minuuttia oli kellossa, kun Borjas kolautti pallon ylärimaan.

Hetkeä myöhemmin Henri Aalto kokeili maalintekoa saksipotkulla, mutta Rakovsky torjui niin Aallon, kun paluupalloon ensimmäisenä ehtineen Borjasinkin kudit.

Kavennus nähtiin lopulta 59. peliminuutilla. Honka sahasi nopeilla syötöillä Lahden puolustuksen hajalle, ja Savage tarjoili vielä Kaufmannille tyhjän maalin. Brassi ei tästä erehtynyt vaan toi Hongan kahden maalin päähän.

FC Lahdella oli paikka repäistä ero takaisin kolmeen, kun Etockin laukaus osui epäonnisesti Gideon Baahin käteen ja tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku. Tim Murray venytti kuitenkin parhaimpaansa, torjui Etockin rankkarin, ja piti Hongan vielä pelissä mukana.

Honka vyöryi koko toisen nelivitosen ahnaasti kohti kotijoukkueen maalia. Borjas pääsi puskemaan vapaasti takatolpalta, mutta espanjalaisen pusku suuntautui maalin ylitse.

Keltamustat tulivat maalin päähän kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa. Savage puski Borjasin keskityksen sisään takatolpalta.

Lähimpänä tasoitusta kävi Baah, joka pommitti 89. minuutilla voimalla pallon ylärimaan. Tämän lähemmäksi Honka ei kuitenkaan tasoitusta päässyt, joten pisteet jäivät kokonaisuudessaan Lahteen loppulukemin 3-2.

Päävalmentaja Vesa Vasara harmitteli ensimmäisen puoliajan esitystä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

-Futis on vaikeaa jos antaa kolme maalia vastustajalle. En halua ottaa mitään tietenkään Lahdelta pois, mutta teimme pahoja kommunikaatiovirheitä ja päästimme maalit turhan helposti. Yhden vielä voisi ymmärtää, mutta kolmea ei. Toki Lahti teki hienosti paikoistaan maalit ja oli todella tehokas, me emme, Vasara sanoi.

Toisen jakson kiri sai kuitenkin myös kiitosta.

-Sinänsä olen tyytyväinen, että tulimme joukkueena sieltä ylös ja otime homman haltuun. Olisimme voineet tulla jopa tasoihinkin toisella puoliajalla. Joukkue näytti, että sisällä on olemassa iso sydän, meidän vaan pitää saada se useammin heti alusta lähtien esiin. Ei tässä auta muuta kuin mennä eteenpäin, Vasara päätti.

Tuloksen myötä Honka jatkaa Veikkausliigassa neljäntenä. Seuraavaksi vuorossa on elintärkeä Metroderby, joka on samalla runkosarjan viimeinen kotiottelu. Honka-HJK pelataan lauantaina 24.8. kello 13.00 alkaen. Osta lippusi tästä ja tule kannustamaan Honka elintärkeisiin pisteisiin!

Hongan kokoonpano:
#3 Gideon Baah
#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#8 Javi Hervas
#10 Lucas Kaufmann
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin
#16 Konsta Rasimus
#20 Erik Bakker (75′ Martin Salin)
#21 Joel Perovuo
#80 Demba Savage

Vaihdossa: #12 Rasmus Leislahti (MV), #19 Arlind Sejdiu, #23 Mikko Sumusalo, #24 Nasiru Banahene, #28 Tommi Saarinen

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top