Etsi tältä sivustolta

Komea voitto kotiintuomisina Kuopiosta

Kotiavauksessaan harmittavan 1-3 tappion IFK Mariehamnille kärsinyt Honka lähti hakemaan paluuta voittokantaan KuPS:n vieraana. Honka hallitsi peliä läpi ottelun, ja ottikin pisteet mukaansa Juha Hakolan, Borjas Martinin, sekä Arlind Sejdiun maaleilla komeasti 0-3.

Avausjakso

Honka loi ottelun ensimmäisen tilanteen jo toisella peliminuutilla. Luis Silva pelasi pallon laitaan Lucas Kaufmannille, jonka keskitys löysi takatolpalta Juha Hakolan. Hakolan pusku suuntautui kuitenkin maalin ohitse.

Ottelun avausmaali nähtiin 14. minuutilla. Mikko Sumusalo nousi vasemmalta ja lähetti pallon matalana maalille. Silva päästi ovelasti pelivälineen jalkojensa välistä takana odotelleelle Hakolalle, joka pääsi viimeistelemään Hongan 1-0 johtoon.

Hongan toinen osuma oli lähellä vain minuutti edellisen jälkeen. Silva pääsi laukomaan Sumusalon matalasta keskityksestä, ja hyökkääjän kuti painui vain hieman ohi KuPS-maalin.

Kaufmann oli vielä lähellä iskeä 2-0 johtomaalin juuri ennen taukoa. Brassin komea vapaapotku osui KuPS-vahti Otso Virtasen käsien kautta lopulta maalin ylärimaan.

Enempää osumia ei avausjaksolla nähty ja tauolle siirryttiin Hongan maalin johdossa.

Toinen jakso

Kotijoukkue KuPS tuli kovaa toisen jakson ensimmäisille minuuteille jai loikin aivan huippupaikan, kunVille Saxman löysi maalin edestä Ilmari Niskasen. Laitahyökkääjän ohjaus lähes tyhjään maaliin kuitenkin epäonnistui, ja Honka selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

Jakson edetessä Honka otti pallon ja pelin jälleen vakuuttavasti haltuunsa. Ottelun toisen osuman iski Borjas Martin 54. minuutilla. Robert Ivanov katkoi Niskasen syötön ja pelasi pallon Borjasille. Espanjalaishyökkääjä laukoi millintarkasti vasemmalla jalallaan pallon boksin rajoilta vasempaan alakulmaan.

Honka loi toisen jakson kuluessa useita tilanteita. Kolmas maali syntyi aivan loppuminuuteilla. Kaufmann ja Borjas juonivat pallon vain muutama minuutti aikaisemmin vaihdosta kentälle tullelle Arlind Sejdiulle, joka pääsi kokeilemaan maalintekoa kahdesti. Ensimmäinen yritys pysähtyi KuPS-puolustajiin, mutta paluupallosta Sejdiu nosti komeasti pelivälineen verkkoon yli Virtasen. Maali oli vasta 17-vuotiaalle Sejdiulle Veikkausliigauran ensimmäinen.

Enempää osumia ottelussa ei nähty, joten Honka otti upean esityksen päätteeksi kaikki kolme pistettä mukaansa Espooseen luvuin 3-0.

Avausmaalin iskenyt Juha Hakola oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen ottelun jälkeen.

-Tänään nähtiin tasapainoinen Honka. Ainoastaan toisen jakson alku oli meiltä vähän heikompi. Muuten pystyimme koko ottelun ajan pitämään KuPS:n hyvin poissa paikoilta ja olimme itse omissa paikoissamme huolellisia, hän analysoi.

Hakolan mukaan otteluun valmistautuminen oli yksinkertainen, mutta sujui erittäin hyvin.

-Katsoimme mitkä ovat KuPS:n vahvuudet ja heikkoudet ja lähdimme pelaamaan niitä vastaan. Hieman ehkä yllätti, että vastustaja aloitti tänään kolmella topparilla, mutta pystyimme mukautumaan siihenkin oikein nopeasti.

Kehut Hakolalta sai myös Veikkausliigauransa avausmaalin iskenyt Sejdiu.

-Oli todella hienoa, että Arlind sai myös tehtyä maalin, Siinä on pelaaja, jota kannattaa katsoa tulevaisuudessakin!

Hongan kausi jatkuu jo ensi viikon torstaina 25.4. kotiottelulla FC Interiä vastaan kello 18.30. Osta lippusi tästä ja tule kannustamaan Honka avausvoittoon myös kotinurmella! Myös kausikortit ovat yhä myynnissä täällä.

Hongan kokoonpano:
#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#8 Javi Hervas (81′ Abel Suarez)
#10 Lucas Kaufmann
#11 Juha Hakola (86′ Arlind Sejdiu)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin
#16 Konsta Rasimus
#20 Luis Silva (63′ Joel Perovuo)
#23 Mikko Sumusalo
#33 Duarte Tammilehto

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top