Etsi tältä sivustolta

Honka Akatemia taisteli kolme pistettä -KäPa kaatui 2-1

Esport Honka Akatemia ja KäPa kohtasivat Tapiolan urheilupuiston sateisessa maanantai-illassa. Keltamustat menivät avausjaksolla kahden maalin johtoon Kasperi Liikosen, sekä Joona Rämön osumilla, eikä vieraiden toisen nelivitosen kiri riittänyt. Näin Akatemia palasi kahden ottelun tauon jälkeen takaisin voittojen tielle ja nousi Kakkosen B-lohkossa neljännelle sijalle.

Avausjakso

Avausjakso mentiin kotijoukkue Hongan hienoisessa komennossa. Ville Kiiski pääsi 15. minuutilla nokikkain KäPa-vahti Oscar Castanedan kanssa, mutta hyökkääjän nosto suuntautui yli maalin.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin tapahtui toisessa päässä. Adam Yassin laukoi lähietäisyydeltä, mutta Felix Ferahyan torjui kudin. Paluupalloon ehti ensimmäisenä Chinedu Akuvuo. Ferahyan esitteli kuitenkin nopeita refleksejään ja venytti myös toisen laukauksen tielle pitäen Honka-maalin koskemattomana.

Ottelun avausmaali syntyi 32 minuutin kohdalla. KäPa-puolustaja Simon Chibueze yritti pudottaa pallon päällään Castanedalle, mutta pusku suuntautuikin Kasperi Liikoselle, joka pääsi tökkäämään lähes maaliviivalta tyhjään maaliin.

Honka Akatemia lisäsi johtonsa kahteen vielä ennen taukoa. Kiiski karkasi toistamiseen vieraiden puolustukselta, ja Chibueze joutui kaatamaan läpiajossa olleen hyökkääjän. Joona Rämö viimeisteli rangaistuspotkusta kauden seitsemännen osumansa ja taukoa lähdettiin viettämään kahden maalin kotijohdossa.

Toinen jakso

Vierasjoukkue KäPa tuli toiselle jaksolle vahvasti ja onnistuikin kaventamaan ottelun 63 minuutin kohdalla. Akatemian puolustukselle sattui kommunikaatiovirhe, ja Akuvuo pääsi vapaasti viimeistelemään kavennuksen.

Honka pääsi pelaamaan viimeisen vartin miesylivoimalla, kun Eetu Puro ajettiin 75 minuutilla toisen varoituksen myötä ulos kentältä. Lähimpänä johdon lisäämistä toisella jaksolla kävi Kasperi Liikonen. Laitahyökkääjä nousi oikealta laidalta ja leikkasi keskelle, mutta laukaus viuhui hieman ohi KäPa-maalin.

Vierailijat onnistuivat luomaan miesvajaallakin muutaman hyvän tilanteen Honka-maalille, mutta lopulta täydet pisteet jäivät Espooseen luvuin 2-1.

Kausi kääntymässä loppusuoralle

Honka Akatemialla on jäljellä enää viisi ottelua. Niistä ensimmäinen on jo tulevana lauantaina, kun keltamustat matkaavat lohkokärki MuSan vieraaksi Poriin. Kotikentälleen Akatemia palaa sitä seuraavana lauantaina 1.9. Silloin Tapiolan urheilupuistoon saapuu vieraaksi Kiffen ja ottelu käynnistyy kello 17.00. Tervetuloa kannustamaan Honka Akatemia täysiin pisteisiin!

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top