Etsi tältä sivustolta

Honka Veikkausliigan kärkeen voitolla HIFK:sta!

Tapiolan urheilupuiston kauden ennätysyleisö, 3075-päinen joukko sai rahoilleen vastinetta, kun Honka kaatoi vakuuttavasti HIFK:n 4-1 ja nousi samalla maalieron turvin Veikkausliigan kärkipaikalle!

Avausjakso

Honka otti pelin haltuunsa alkuvihellyksestä lähtien, vaikka HIFK:n matala ja tiivis puolustus osoittautuikin ajoittain vaikeaksi murtaa. Neljännellä peliminuutilla Rui Modeston keskityspallo tuli Edmund Arko-Mensahille, jonka lakuaks kolahti HIFK-puolustaja Macario Hing-Gloveriin ja ottelua jatkettiin kulmapotkulla.

22. minuutilla Florian Krebs kokeili kaukolaukauksella vapaapotkusta, mutta Ramilson Almeida HIFK-maalilla koppasi kudin helposti.

Kauaa ei avausmaalia kuitenkaan jouduttu odottamaan. Hongan upean syöttökuvion jälkeen Almeida sylki Krebsin laukauksen eteensä ja Kevin Jansen oli ensimmäisenä paluupallossa. Honka 1-0 johtoon.

Honka sai luotua muutamia paikkoja vielä ennen taukoa. 35. minuutilla Almeida venyi Agon Sadikun lähietäisyydeltä lähteneen laukauksen tielle ja Ståle Saethre pelasti liu’ullaan Jansenin varmalta näyttäneen toisen osuman. Tauolle mentiin lopulta Hongan 1-0 johdossa.

Toinen jakso

Hongan toinen maali oli jälleen lähellä toisen nelivitosen alkuminuuteilla. Maalinedushässäkän jälkeen Henri Aalto laukoi, mutta puolustajan yritys otti kimmokkeen ja nousi hieman maalin yli.

57. minuuttia oli kellossa kn maali oli jälleen lähellä Arko-Mensah riisti Obed Malololta pallon jalasta ja karkasi läpiajoon. Laitahyökkääjän viimeistely meni kuitenkin tolppaa hipoen maalin ohitse.

63. minuuttia oli juuri täyttymässä, kun Krebs tarjoili boksiin Sadikulle. Hyökkääjä viritti nopeasti vasurillaan laukauksen, joka meni niin ikään hieman ohitse.

Honka iski illan toisen osumansa lopulta 68. minuutilla. Krebsin upea kulmaporku tuli etutolpalle, josta Ville Koski puski sen vasustamattomasti takakulmaan. Toppari osui jo toistamiseen, kauden avausmaali tuli viime kierroksella Ilveksen vieraana.

Honka oli iskeä jälleen kulmapotkusta neljä minuuttia myöhemmin. Lucas Kaufmann lähetti pallon matalan etutolpalle, josta Jansen jatkoi sen tyylikkäästi kantapäällään kohti maalia. Almeida sai kuitenkin kätensä väliin ja Hongalle samantien toinen kulmapotku.

77. minuutilla vaihdosta hetkeä aiemmin kentälle tullut Drazen Bagaric kolautti laukauksellaan tolppaa ja palupallosta lähtenyt Modeston yritys kimposi puolustuksen kautta kulmapotkuksi.

Honka iski kolmannen osumansa lopulta 80. minuutilla. Hienon rakentelun päätteeksi Modesto nousi oikealta ja nosti pallon boksiin Jansenille, joka laukoi sen upealla volleylla verkkoon.

Honka iski vielä neljännen, ja senkin komeaan tapaan. Mutamaa minuuttia aiemmin tolppaa kolauttanut Otso Koskinen sai tällä kertaa viimeistellä kauden avausmaalinsa. Jansen lähetti puolenvaihdon Kaufmannille, joka käänsi sen keskellä Koskiselle, jonka viimeistely upposi HIFK-verkkoon.

HIFK onnistui kaunistelemaan hieman lukemia 89. minuutilla. Guillermo Sotelo keskitti ja Michael Bakare pääsi puskemaan vielä lukemiksi 4-1.

Loppulukemat 4-1 Hongalle tarkoittivat myös sitä, että keltamustat nousivat voiton myötä Veikkausliigan kärkipaikalle! Honka, KuPS ja HJK ovat kaikki tasapisteissä, mutta Hongan paras maaliero oikeuttaa tällä hetkellä kärkisijaan.

Peliesitykseen voi olla tyytyväinen. Todella aktiivinen joukkuesuoritus meiltä. Paineistimme paljon pallollista pelaajaa ja prässäsimme vaikka välillä välimatkat olivatkin suuria. Sitä kautta saimme aiheutettua virheitä vastustajalle ja paljon hetkiä nopeisiin hyökkäyksiin. Avausjaksolla meillä oli vähän haasteita, HIFK oli tiiviinä emmekä saaneet koko ajan murtauduttua paikoille. Onneksi saimme ensimmäisellekin jaksolle yhden maalin aikaiseksi, se helpotti. Jatkoimme hyvin toiselle nelivitoselle ja olimme todella aktiivisia puolustaessa. Saimme aika moniakin maalipaikkoja niistä ja loppupeleissä maalejakin tuli, vaikkemme ihan jokaisesta paikasta laittaneetkaan sisään. Nyt tietenkin tulokset ja onnistumiset tuovat vielä lisää uskoa ja intoa. Oli myös todella hyvä fiilis katsomossa. Meidän kannattajat ovat aina olleet mukana ja tukena vaikka olisi mennyt vähän huonomminkin, nyt pystymme antamaan heillekin vähän palkintoa siitä. Tästä eteenpäin pitää muistaa se, että kausi on vielä kesken, meillä on paljon pelattavaa ja joka peliin meidän tulee parantaa. Muuten emme pääse niihin tavoitteisiin, mitä meillä on, päävalmentaja Vesa Vasara kiteytti maanantai-illan annin.

Honka pelaa seuraavan kerran jo tämän viikon lauantaina kotinurmella Tapiolan urheilupuistossa! Vastaan klo 15.00 alkaen saapuu AC Oulu! Nyt pelataan isoista asioista ja Honka on kiivaassa mestaruustaistossa! Osta lippusi tästä ja saavu Tapiolaan nauttimaan ja kannustamaan!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (79′ Otso Koskinen)
#8 Kevin Jansen
#11 Florian Krebs (79′ Duarte Tammilehto)
#15 Edmund Arko-Mensah (71′ Lucas Kaufmann)
#17 Rui Modesto (86′ Elias Äijälä)
#18 Agon Sadiku (71′ Drazen Bagaric)
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández

Vaihdossa: #16 Konsta Rasimus, #25 Mathias Ahlblad (MV)

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top