Etsi tältä sivustolta

Honka päätti kauden tasapeliin

Jo pronssimitalit ja europaikan ensi kaudelle ennen ottelua varmistanut Honka päätti kautensa kotiottelulla Tapiolan urheilupuistossa Hakaa vastaan. Kentällä nähtiin kova kamppailu, jonka päätteeksi pisteet jaettiin 1-1.

Avausjakso

Ottelun alkuminuutit mentiin tasaisissa merkeissä ja molemmissa päissä nähtiin muutamia puolittaisia maalipaikkoja. Toistaiseksi molemmat maalit pysyivät kuitenkin puhtaina.

Honka iski ottelun avausosuman viidennellätoista minuutilla. Jerry Voutilainen tarjoili hienon syötön Rui Modestolle, joka pääsi nokikkain Haka-vahti Mika Hilanderin kanssa. Portugalilainen viimeisteli varmasti kauden seitsemännellä osumallaan Hongan 1-0 johtoon.

Haka kävi lähellä tasoitusta 20. minuutilla. Salomo Ojala lähetti matalan pallon takatolpalle, mutta Florian Baak venytti tärkeään katkoon ja Hongan maali säilyi puhtaana.

Hongan toinen maali oli lähellä puolen tunnin kohdalla. Voutilainen tarjoili hienon keskityksen Kevin Jansenille, jonka laukauksen Hilander kuitenkin vielä onnistui torjumaan.

Tauolle siirryttiin Hongan 1-0 johdossa.

Toinen jakso

Pelattiin toisen jakson ensimmäistä minuuttia, kun Honka oli jälleen lähellä tuplata johtonsa. Otso Koskinen haastoi hyvin Haka-puolustusta ja laukoi vaarallisesti, mutta Hilander sai vielä näppinsä väliin ja peliä jatkettiin kulmapotkulla. Tilanteesta seuranneesta kulmapotkusta Ville Koski pääsi puskemaan, mutta hieman yli maalin.

56. minuutilla Haka sai hyvän paikan tasoittaa. Logan Rogerson pääsi nokikkain Honka-vahti Roope Paunion kanssa, joka otti kuitenkin huikean torjunnan ja lukemat säilyivät muuttumattomina.

Hongan ilta vaikeutui 70. minuutilla, kun Baak joutui jättämään kentän toisen varoituksen myötä. Tilannetta seuranneesta vapaapotkusta Elias Mastokangas laukoi hyvin kohti Honka-maalia, Paunio torjui laukauksen kulmapotkuksi.

Haka kävi muutamaan kertaan lähellä tasoitusta ja onnistui lopulta 88. minuutilla, kun Jude Arthur pääsi puskemaan lähietäisyydeltä pallon Hongan verkkoon.

Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty, joten pisteet jaettiin 1-1 lukemin. Honka pääsi näin juhlimaan jo ennen ottelua varmistuneita pronssimitaleita ja europaikkaa, sekä kotiyleisö kiittämään Honka-uransa päättäneitä Duarte Tammilehtoa, Jonas Levästä ja Konsta Rasimusta.

Pelasimme hyvän ensimmäisen puoliajan ja teimme meille tyypillisen maalin, prässin jälkeen riistämällä pallon ja siitä nopealla vastahyökkäyksellä. Toinen jakso oli vähän vaikeampi, jouduimme vajaalle ja peli meni vähän puolustustaisteluksi. Haka saikin sitten sen yhden maalin tehtyä ja oli tyytyminen tasapeliin, päävalmentaja Vesa Vasara summasi ottelun.

Täytyy ehdottomasti kiittää valmennusstaffia, he ovat tehneet hienosti töitä. Pelaajat ovat myös upeasti sitoutuneet meidän pelitapaan ja muutoksiin, joita halusimme tehdä. Onnistuimme niissä pääosin hyvin ja saimme vietyä muutoksia kentälle saakka. Joukkueelta oli hieno suoritus, että teimme eniten maaleja sarjassa ja meillä oli sarjan paras maaliero. Viime kausi oli kuitenkin vaikea ja tämä oli meiltä sen jälkeen kova suoritus. Tavoite tähän kauteen oli se, että lähdemme kamppailemaan europaikoista ja siihen me pystyimme. Todella tyytyväinen olen joukkueen ja taustojen työhön, Vasara päätti.

Honka kiittää kaikkia kaudesta 2022! Nähdään jälleen ensi kaudella!

Hongan avauskokoonpano:
#3 Florian Baak
#6 Jerry Voutilainen (62′ Florian Krebs)
#7 Jonas Levänen (62′ Henri Aalto)
#8 Kevin Jansen
#12 Roope Paunio (MV)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (68′ Drazen Bagaric)
#21 Ville Koski
#33 Duarte Tammilehto (62′ Saku Heiskanen)
#47 Elias Äijälä
#88 Otso Koskinen (72′ Aldayr Hernandez)

Vaihdossa: #1 Maksim Rudakov (MV), #15 Edmund Arko-Mensah

Back to top