Etsi tältä sivustolta

Honka Liigacupin mestari 2022!

Honka ja FC Inter kohtasivat Liigacupin loppuottelussa Espoonlahden lauantaipäivässä. Vieraat siirtyivät johtoon, mutta Honka käänsi ottelun Henri Aallon, Florian Krebsin ja Lucas Kaufmannin upeilla maaleilla ja pääsi juhlimaan Liigacupin mestaruutta 2022!

Avausjakso

Inter aloitti ottelun erittäin vahvasti. Avausmaali syntyikin jo yhdeksännellä peliminuutilla. Aleksi Paananen vapautti Petteri Forsellin läpi ja ja keskikenttäpelaaja tarjoili takatolpalle Benjamin Källmannille paikan viimeistellä tyhjään maaliin.

Ottelun edetessä myös Honka sai oman pelinsä paremmin käyntiin ja Interin vahvan alun jälkeen pelin kuva tasoittui selvästi. 13. minuutilla Matias Rale pääsi laukomaan, mutta ohi maalin.

Hongan tasoitusmaali nähtiin 34. minuutilla upealla tavalla. Jerry Voutilainen katkoi purkupallon ja puski Henri Aallolle, jonka upea kuti sujahti vastustamattomasti Inter-maalin alakulmaan.

Honak loi vielä yhden hyvän maalipaikan muutamaa minuuttia ennen taukoa. Matias Riikonen pudotti Niilo Saarikiven terävän laukauksen eteensä, mutta Inter-puolustus ehti siivoamaan tilanteen. Näin tauolle mentiin lukemissa 1-1.

Toinen jakso

Muutama minuutti oli pelattu toista nelivitosta, kun Hongan prässi puri ja Voutilainen pääsi kokeilemaan. Viimeistely kuitenkin vähän maalin ohitse ja lukemat tulostaululla säilyivät ennallaan.

57. minuutilla Källman laukoi tulisesti pienestä kulmasta, mutta Maksim Rudakov Honka-maalilla torjui.

Hetkeä myöhemmin nähtiin osuma, joka tulee pyörimään maalikoosteissa vielä pitkään. Rick Ketting pysäytti Lucas Kaufmannin nousun ja pallo tuli noin kolmeenkymmeneen metriin Florian Krebsille. Saksalaiskeskikenttä otti yhden kosketuksen ja tykitti pelivälineen upealla tavalla Inter-maalin yläkulmaan. Honka 2-1 johtoon uskomattoman kauniilla osumalla.

Rudakov venytti parhaimpaansa 68. minuutilla. Honka ei saanut purettua tilannetta ja Tommi Jyrypääsi laukomaan vaaralliselta tontilta, mutta Honka-vahti sai vielä kätensä tielle.

Honka iski illan kolmannen maalinsa 71. minuutilla. Ville Koski lähetti pitkän pallon eteenpäin ja Kaufmann voitti juoksukilpailussa Interin Ruxin ja viimeistlei kylmänviileästi takakulmaan lukemiksi 3-1.

Inter sai vielä loppuminuuteilla vahvan paineen Honka-maalille, mutta ei onnistunut luomaan vaarallisia paikkoja. Näin Honka pääsi juhlimaan Liigacupin mestaruutta vuosimallia 2022!

Aina on tietenkin kivaa voittaa ja tämän ryhmän kanssa erityisen kivaa! Meillä on ollut hyvä talvikausi ja vilpittömästi meidän yhteinen tekemisemme kentälle ja sen ulkopuolella on mennyt koko ajan parempaan suuntaan. Vaikean ottelun alun jälkeen saimme pelin käännettyä, tehtyä kolme hienoa maalia ja ennen kaikkea voitettua, Henri Aalto kertasi ottelun jälkeen.

Vuoden 2002 MM-kisoissa uruguaylainen Dario Rodriguez teki todella hienon volleymaalin vasurilla. Sitä treenattiin silloin pari kesää paljon kavereiden kanssa ja liikerata jäi hyvin hermomuistiin. Treeneissä tulee leikittyä välillä Dybalaa tai Immobileä, niin sitä kautta se tulee. Aina välillä se osuu hienosti, Aalto kiteytti oman maalinsa taustat.

Inter aloitti hyvin vahvasti ensimmäiset 20-25 minuuttia. He prässäsivät hyvin ja tekivät meidän pelaamisemme vaikeaksi. Samalla he pystyivät rikkomaan meidän prässiämme, joka ei ollut ajoitukseltaan ja roolitukseltaan täysin onnistunut. Pikkuhiljaa rauhoituimme pallon kanssa, löysimme tiloja, joita Interin muodon sisään syntyy ja saimme tarkennettua ja tehostettua omaa prässipelaamistamme. Sitä kautta saimme käännettyä pelitapahtuman tasaiseksi ja jopa vähän eduksemme, ja sitten maalien kautta ottelun täysin meidän kontrolliimme, hän summasi vielä ysikymppisen.

Myös päävalmentaja Vesa Vasara oli luonnollisesti tyytyväinen ottelun jälkeen.

Siitä on hetki kun olemme jotain voittaneet. Varsinkin vaikean viime kauden jälkeen tekee varmasti hyvää joukkueelle kokea itsensä hyväksi. Meillä on ollut hyvä ja positiivinen vire käynnissä, mutta tietenkin yritämme yhä parantaa.

Teimme tänään hienoja maaleja, olimme tehokkaampia kun vastustaja. Muuten peli oli aika tasaista. Alussa Inter oli parempi ja meillä kesti vähän aikaa päästä peliin mukaan, mutta sen jälkeen pelaamisemme parani. Hyvä taisteluvoitto meiltä, hän summasi.

Honka valmistautuu seuraavaksi Tukholmassa 27.3. pelattavaan harjoitusotteluun Djurgårdenia vastaan. Veikkausliigakausikin odottaa jo aivan nurkan takana! Hongan osalta se alkaa 2.4. vieraissa HJK:ta vastaan. Kotiavaus pelataan perjantaina 8.4.! Silloin vierasjoukkueeksi saapuu FC Haka! Vielä ehdit ostaa kausikorttisi ja liittyä Hongan matkaan kaudelle 2022! Ostoksille klikkaamalla tästä!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (72′ Saku Heiskanen)
#8 Kevin Jansen
#10 Lucas Kaufmann (89′ Pauli Katajamäki)
#11 Florian Krebs (65′ Duarte Tammilehto)
#14 Niilo Saarikivi (72′ Edmund Arko-Mensah)
#18 Agon Sadiku
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández

Vaihdossa: #16 Konsta Rasimuus, #24 Nasiru Banahene, #47 Elias Äijälä, #70 Roope Paunio (MV), #88 Otso Koskinen

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top