Etsi tältä sivustolta

Hongalle kolmas perättäinen voitto dramaattisten vaiheiden jälkeen

Esport Honka lähti hakemaan kolmatta perättäistä voittoaan, kun keltamustat matkustivat FC Interin vieraaksi Turkuun. Ottelusta ei draamaa puuttunut. Lucas Kaufmann vei Hongan avausjaksolla johtoon ja lisäsi keltamustien johdon kahteen toisella jaksolla upealla vapaapotkuosumallaan. Inter tuli kuitenkin kahdella nopealla osumalla tasoihin. Illan sankariksi nousi lopulta Veikkausliigauran ensimmäisen maalinsa iskenyt Robert Ivanov, joka iski 89. minuutilla ottelun voittomaalin kulmapotkusta. Näin Honka nousi KuPS:n kanssa tasapisteisiin sarjan neljännelle sijalle.

Avausjakso

Kotijoukkue oli lähellä siirtyä johtoon jo neljännellä peliminuutilla. Benjamin Källman karkasi Honka-puolustukselta, mutta hyökkääjän laukaus suuntautui ohi maalin. Keltamustista alkuminuuteilla lähellä maalintekoa kävivät sekä Mac Kandji, että Youness Rahimi, mutta Inter-maali pysyi toistaiseksi koskemattomana.

Honka painosti lähes koko ensimäisen jakson. Palkinto tuli 26. minuutin kohdalla, kun Lucas Kaufmannin komea laukaus upposi Jere Koposen selän taakse. Avausmaalin jälkeen myös kotijoukkue pääsi taas paremmin peliin mukaan, mutta hyvät maalipaikat jäivät vähiin. Kaiken kaikkiaan espoolaiset hallitsivat ensimmäinen nelivitosen tapahtumia, pitäen palloa ja luoden vaarallisia maalipaikkoja läpi avausjakson. Tauolle siirryttiin Hongan 0-1 johdossa.

Hongan tähtihyökkääjä Mac Kandji oli tyytyväinen avausjakson esitykseen, mutta hän myös peräänkuulutti tehokkuuden merkitystä.

-Pelasimme hyvin ja loimme maalipaikkoja. Meidän täytyy vain tehdä niistä tehokkaammin maaleja. Muuten vastustaja tekee ne, Kandji summasi avausjakson.

Toinen jakso

Kotijoukkue tuli toisella jaksolle terävästi. 50. minuutin kohdalla Timo Furuholm pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta veto suuntaui karvan verran yli Honka-maalin.

Ottelun toisenkin maalin iski Honka. 55. minuuttia oli pelattu, kun Kaufmann laukoi upean vapaapotkun Inter-maalin yläkulmaan ja vei illan toisellaan keltamustat kahden maalin johtoon.

Tämän jälkeen Inter otti kuitekin pelin haltuunsa ja iski kaksi nopeaa osumaa. 74. minuutilla Benjamin Källman toi puskullaan turkulaiset maalin päähän. Vain viisi minuuttia myöhemmin pallo löytyi toistamiseen Davor Taleskin selän takaa. Maali merkattiin lopulta Hongan omaksi maaliksi.

Keltamustat eivät kuitenkaan tasoituksesta lannistuneet. Hongan sankariksi nousi lopulta Robert Ivanov. Vain minuutti ennen täyttä aikaa Kaufmann lähetti kulmapotkun maalille ja Ivanov laukoi takatolpalta pallon maalin yläkulmaan. Näin Honka Turusta nappasi kolmannen perättäisen voittonsa uskomattoman jännittävien vaiheiden jälkeen.

-Ottelu oli varmasti kaikkien mielestä hyvin viihdyttävä, kun tuli runsaasti maaleja. Pelissä oli nähtävissä paljon niitä asioita, mitä odotimme. Tiesimme, että Inter on vahva hyökkäyssuuntaan. Olimme itsekin siinä vahvoja, erityisesti pitkissä hyökkäyksissä. Näytti jo siltä, että pystymme klaaraamaan tuloksen helpomminkin, mutta olen tottakai todella tyytyväinen loppuhetkien voittomaaliin, Esport Hongan päävalmentaja Vesa Vasara kommentoi ottelua.

Taistelu europaikoista jatkuu lauantaina

Esport Honka on noussut vahvoilla otteillaan taistelemaan europeleihin oikeuttavista paikoista. Seuraavan kerran keltamustat taistelevat elintärkeistä pisteistä lauantaina, kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu sarjakakkonen RoPS. Ottelu potkaistaan käyntiin kello 15.00. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon! Liput myy Tiketti.

Muista myös kolmen seuraavan kolmen ottelun lippupaketimme! Ensin alkukauden komeetta RoPS saapuu Tapiolan urheilupuistoon. Sitten on vuorossa Helsinki Cupin hengenkohotusottelu VPS:ää vastaan ja kirsikkana kakun päällä TPS:n vierailu Espooseen. Kaikkiin näihin otteluihin liput aurinkokatsomoon vain 30€!

#MeOllaanHonka

Back to top