Etsi tältä sivustolta

Europelit käyntiin torstaina!

Honka avaa europelinsä torstaina 8.7. UEFA:n uuden Konferenssiliigan ensimmäisellä karsintakierroksella keltamustat saavat vastaansa färsaarelaisen NSÍ Runavíkin. Otteluparin avausosa pelataan siis torstaina 8.7. Töölön Bolt Arenalla kello 19.00 alkaen! Liput pääset ostamaan klikkaamalla tästä! Tämä ennakko sisältää asiaa Hongan tilanteesta otteluun lähdettäessä, vastustaja NSÍ Runavíkista, sekä infoa ottelutapahtumasta.

FC Hongan asetelmat otteluun

Hongan kausi Veikkausliigassa ei ole sujunut tavoitteiden mukaisesti, mutta suunta on viime otteluissa ollut jo parempi. Honka on kerännyt viidestä viime ottelustaan seitsemän pistettä. Kaksi viimeisintä ottelua on mennyt tappioitta, kun Honka ensin kaatoi Hakan kotonaan, ja Valkeakoskella joukkueet päätyivät 1-1 tasapeliin. Yhteensä pisteitä on kasassa kymmenen, joka tuo tällä hetkellä sijan kahdeksan. Joukkueen sisäisen maalipörssin kärjessä ovat kolmella maalillaan kaksikko Lucas Kaufmann ja Jean Marie Dongou.

Europelit ovat kuitenkin aina eri asia kuin kotoinen Veikkausliiga. Honka on tutustunut torstain vastustajaan huolella.

– Vastaan tulee erittäin hyvin valmennettu joukkue. Siellä on taktisessa mielessä muutamia aika kiinnostavia asioita, mitä he tekevät omassa pelitavassaan. Runavík on tehnyt omassa sarjassaan aika paljon maaleja erikoistilanteista ja vastahyökkäyksistä, joten erityisesti niissä meidän tulee olla tarkkana. Toki he ovat puolestaan päästäneet aika paljon maaleja, siinä on meillä mahdollinen iskunpaikka, sanoo keskikentän Duarte Tammilehto.

Suuri osa Hongan joukkueesta oli mukana europeleissä jo viime vuonna, mutta muutamalta pelaajalta ei kokemusta vielä löydy. Europeliminuutit olisivat miesten tasolla ensimmäiset mm. tällä kaudella puolustuksessa vastuuta saaneille Ville Koskelle ja Matias Ralelle, keskikentän Otso Koskiselle, sekä hyökkääjä Darren Smithille.

Valmistautuminen europeleihin on suurilta osin hyvin samanlaista kuin Veikkausliigaotteluihinkin.

– Sinänsä valmistautuminen ei eroa Veikkausliigapeleistä, mutta toki kun vastaan tulee täysin ennalta tuntematon joukkue, niin täytyy tutkia vieläkin tarkemmin joukkueen ja pelaajien vahvuuksia. Esimerkiksi heidän hyökkääjänsä on Färsaarten maajoukkuepelaaja ja pelannut EM- ja MM-karsintoja jo useamman vuoden, eli kyllä sieltä laatua löytyy myös kansainvälisistä peleistä, Tammilehto toteaa.

Tammilehdon mukaan avaimet hyvän tuloksen ottamiseen avausosasta ovat yksinkertaiset.

– Meidän valmistautumisemme täytyy tottakai olla tiptop ja niin se on ollutkin. Haluamme dominoida peliä omilla vahvuuksillamme, luoda maalipaikkoja, ja käyttää ne hyväksi. Lisäksi meidän tulee olla hyviä eliminoimaan vastustajan vahvuudet, kuten jo mainitut erikoistilanteet.

Viime vuoden europeleissä Honka osallistui Eurooppa-liigan ensimmäiselle karsintakierrokselle. Koronatilanteen vuoksi kierrokset pelattiin normaalista poiketen yksiosaisina, ja Honka sai vastaansa vieraskentällä tanskalaisen AGF:n. Honka taisteli tasaisesti ennakkosuosikki AGF:aa vastaan, ja vielä ottelun loppuhetkillä lukemat olivatkin vain 3-2 tanskalaisille. Hongan hakiessa rohkeasti tasoitusosumaa pääsi kotijoukkue kuitenkin iskemään lisäajalla vielä kahdesti ja loppulukemiksi kirjattiin 5-2.

Vastustaja NSÍ Runavík

Eysturoyn saarella sijaitsevasta Runavíkin kylästä kotoisin oleva joukkue on perustettu 1957. Se pelaa Färsaarten korkeimmalla sarjatasolla. Viime kaudella joukkue sijoittui sarjassa toiseksi, jääden kuusi pistettä mestaruuden voittaneen HB Torshavnin jälkeen. NSÍ Runavík on kuulunut Färsaarten kärkijoukkueisiin jo pitkään, sillä se on sijoittunut kymmenjoukkueisen sarjan neljän kärkeen viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana peräti kuusitoista kertaa. Vuonna 2007 joukkue juhli ensimmäistä mestaruuttaan. Färsaarten Cupin joukkue on voittanut kolmesti (1986, 2002 ja 2017).

Kuluneella kaudella NSÍ Runavík on kerännyt viidestätoista pelaamastaan ottelusta kahdeksan voittoa, kolme tasapeliä ja neljä tappiota. Niiden kerryttämät 27 pistettä oikeuttavat tällä hetkellä sarjan neljänteen sijaan. Sarjakärki Klaksvik on karussa jo neljätoista pistettä, mutta toisella sijalla olevaan Vikinguriin on eroa vain neljä, ja kolmantena olevaan HB Torshavniin kolme pistettä.

NSÍ Runavík pelasi viime vuonna Eurooppa-liigan karsinnoissa. Se voitti esikarsinnassa walesilaisen Barry Townin 5-1 (koronaviruspandemiasta johtuen ottelut pelattiin yksiosaisina), mutta hävisi ensimmäisellä varsinaisella karsintakierroksella skotlantilaiselle Aberdeenille 6-0.

Runavíkin paras maalintekijä tällä liigakaudella on ollut Petur Knudsen. Hän siirtyi kuitenkin juuri Tanskan toisella sarjatasolla pelaavan Lyngby BK:n riveihin, eikä siten ole mukana Honkaa vastaan.

Seuraa häntä: #10 Klæmint Olsen

30-vuotias hyökkääjä on pelannut koko uransa seurassa, ja pelejä onkin kertynyt komeat 306 kappaletta. Maalejakin hyökkääjä osaa tehdä, josta osoituksena on 206 liigamaalia, joka on eniten Färsaarten pääsarjan historiassa. Olsen onkin voittanut sarjan maalikuninkuuden peräti kuudesti. Seitsemällä maajoukkuemaalillaan hän on Färsaarten A-maajoukkueen historian neljänneksi paras maalintekijä.

Olsenin lisäksi viimeaikoina maajoukkuetta NSÍ Runavíkin pelaajista ovat edustaneet maalivahti Tórður Thomsen, sekä keskikentän Tróndur Jensen.

Info ottelutapahtumasta

Lippuja otteluun pääset ostamaan klikkaamalla tästä!
Europelit eivät kuulu Hongan kausikorttiin.

Lippuja myydään vain Tiketissä. Stadionilla ei ole lipunmyyntiä.

Muistathan saapua otteluun ainoastaan täysin terveenä! Älä myöskään saavu paikalle, jos olet karanteenissa. Suosittelemme tapahtumassa kasvomaskin käyttöä. Huolehdi myös hyvästä käsihygieniasta, sekä vältä lähikontakteja.

UEFA:n päätöksellä vieraskannattajat eivät voi osallistua ottelutapahtumaan.

Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

UEFA:n Konferenssiliiga

Tällä kaudella ensimmäistä kertaa pelattava Konferenssiliiga on UEFA:n kolmannen tason seurajoukkueturnaus. Korkeatasoisempia turnauksia ovat Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga. Suomalaisista joukkueista Konferenssiliigaan tänä vuonna osallistuvat Hongan tapaan ensimmäiseltä karsintakierrokselta aloittavat KuPS ja FC Inter. Itse kilpailun lohkovaiheeseen selviää 32 joukkuetta.

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top