Etsi tältä sivustolta

Clésio Baúque Honkaan!

Honka vahvistuu laitahyökkääjällä, kun 28-vuotias Clésio Baúque liittyy joukkueeseen monivuotisella sopimuksella.

Mozambikilainen Baúque siirtyi kotimaastaan portugalilaisen suurseura Benfican organisaatioon 18-vuotiaana 2013 ja teki debyyttinsä pääsarjatasolla 2015. Vuoden 2016 alussa Baúque siirtyi Kreikan pääsarjaseura Panatelikosiin. Sen jälkeen hän on pelannut myös Turkissa ja Azerbaidžanissa ennen paluutaan Portugaliin. Viime kaudella Baúque pelasi Maritimon paidassa kahdeksassatoista Portugalin pääsarjaottelussa. Mozambikin maajoukkueessa hän on pelannut neljäkymmentä ottelua ja tehnyt niissä viisi maalia. Baúque on liittynyt joukkueen mukaan ja matkaa harjoitusleirille Espanjaan tämän viikon perjantaina.

Olen iloinen sopimuksesta Honkaan. Haluan kiittää seuraa siitä, että se uskoi minuun ja antoi minulle tämän mahdollisuuden. Haluan auttaa joukkuetta menestymään niin Veikkausliigassa, Suomen Cupissa kuin europeleissäkin, hän kommentoi.

Clésiolla on hyvä kosketus palloon ja hän pystyy menemään kuljettamalla vastustajasta ohi. Yhteistyö kanssapelaajien kanssa syöttämällä on hyvällä tasolla. Odotukset ovat että hän pystyy auttamaan joukkuetta kokonaisvaltaisesti pelissä, ominaisuuksillaan uhkaamaan vastustajan viimeistä linjaa ja luomaan maalipaikkoja. Odotan hänen sopeutuvan hyvin joukkueeseen kokeneena ja useissa maissa pelanneena pelaajana. Clésio on myös kentän ulkopuolella positiivinen persoona. Hienoa, että saamme hänet joukkueen mukaan harjoitusleirille Espanjaan! Kauden alkuun on noin kuukausi ja edessä on tärkeä leiri, jossa hiotaan pelaamista ja sen lisäksi yhdessäolo joukkuekavereiden kesken on tiivistä. Tervetuloa Clésio!, toteaa puolestaan urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen.

Back to top