Etsi tältä sivustolta

Hongan kausi jatkuu lauantaina Myyrmäessä

Hongan Veikkausliigakausi 2023 jatkuu jälleen lauantaina 15.4. kun kauden ensimmäiseen kotiotteluun vieraaksi saapuu SJK. Kello 17.00 alkava ottelu pelataan poikkeuksellisesti Myyrmäen Stadionilla. Osta lippusi otteluun tästä! Tutustuthan myös huolella infopakettiin ottelutapahtumasta, jonka pääset lukemaan tästä!

Honka kärsi kauden avausottelussaan 0-2 tappion HJK:n vieraana. Keltamustat olivat erityisesti ottelun alussa hyvin pelissä mukana, mutta kauden avausmaali jäi vielä tekemättä ja omasta verkosta peliväline löytyi kahteen otteeseen.

HJK-pelistä jäi karvas maku suuhun. Ennen heidän ensimmäistä maaliaan peli oli aika hyvin kontrollissa, mutta sen jälkeen emme olleet yhtä vaarallisia ja HJK sai vahvan otteen. Pelissämme näkyi kuitenkin asioita joita haluamme tuoda esille, kuten kombinaatioilla eteneminen ja nopeat hyökkäykset selustaan. Meidän täytyy kuitenkin kehittää molemmissa bokseissa pelaamista ja erikoistilanteita, puolustaja Matias Rale toteaa.

SJK-ottelu on Hongan ainoa kotiottelu huhtikuussa. Seuraava kotipeli koittaa vasta 5.5. jolloin vastaan asettuu FC Lahti. Sitä ennen edessä on vierasreissut Kuopioon, Valkeakoskelle ja Vaasaan.

– Tämä SJK-peli on sinänsä tärkeä meille, koska meillä on haastavia vieraspelejä putkeen sen jälkeen. Vieraspelit ovat aina haastavampia kuin kotipelit, joten näille kotipeleille täytyy antaa lisäarvoa. Voitolla saisimme hyvää momentumia tuleviin koitoksiin, Rale sanoo.

Maaliskuun alussa 22 vuotta täyteen saanut Rale debytoi Veikkausliigassa kaudella 2021 ja nousi viime kaudella keltamustien ehdottomien avainpelaajien joukkoon. Tänä vuonna puolustaja valittiin mukaan kapteenistoon Henri Aallon, Lucas Kaufmannin, Kevin Jansenin ja Maksim Rudakovin lisäksi.

Oli minulle suuri kunnia tulla valituksi yhdeksi kapteeniston jäseneksi, vaikkakin valintaprosessi oli erilainen. Tärkeimpänä tehtävänäni on tuoda nuorten pelaajien mielipiteet ja ääni esille, kun joukkuetta koskevia päätöksiä tehdään. Toinen asia, mitä itse haluan edistää, on akatemiapelaajien ja B-nuorten auttaminen ja tukeminen, kun he saapuvat edustusjoukkueen tapahtumiin ensimmäisiä kertoja. Toimintatavat ja kulttuuri ovat hieman erilaisia täällä, joten tahdon auttaa omia nuoriamme saamaan mahdollisimman helpon ja turvallisen askeleen kohti ammattilaisuutta, Rale pohtii.

Lauantain vastustaja SJK sijoittui viime kaudella lopulta kuudenneksi. Eurolopputurnauksessa se kärsi ensimmäisessä vaiheessa niukan 0-1 tappion AC Oululle.

Viime kauden päätteeksi SJK:sta lähti muualle muutama vakionimi, kuten HJK:n maalille siirtynty Jesse Öist ja hyökkääjä Jake Jervis. Tulopuolella mielenkiintoisia nimiä ovat mm. seuraan palannut Murilo, sekä Nicaraguan maajoukkuehyökkääjä Jaime Moreno. Joaquín Gómezin luotsaama ryhmä aloitti kautensa vahvasti voitolla, kun Haka kaatui 2-1 Jake Dunwoodyn ja Kinsgley Oforin osumilla.

Honka ja SJK kohtasivat viime Veikkausliigakaudella kolmesti. Honka voitti avauskohtaamisen 5-1, SJK toisen 3-2. Mestaruussarjassa joukkueet pelasivat maalittoman tasapelin, joka samalla sinetöi Hongan pronssiset mitalit.

Honka vs SJK siis Myyrmäen stadionilla lauantaina 15.4. klo 17.00. Liput otteluun tästä! Otteluinfo tästä!

Back to top