Etsi tältä sivustolta

Honka avasi Liigacupin maalittomalla tasapelillä

Julkaistu

Honka ja IFK Mariehamn avasivat kauden 2023 Liigacupin Esport Arenan lauantai-iltapäivässä. Ottelussa nähtiin muutamia paikkoja molemmissa päissä, mutta lopulta jäätiin maaleitta ja pisteet menivät näin ollen tasajakoon.

Avausjakso

Honka oli pallon kanssa hallitsevampi, mutta ensimmäisen puolittaisen paikan loi vierasjoukkue IFK Mariehamn. Patrik Raitanen avasi topparin tontilta pitkällä kohti brassikärki :tä, jonka laukaus suuntautui kuitenkin suoraan päin Honka-vahti Maksim Rudakovia.

Parinkymmenen minuutin jälkeen Honka hyökkäsi vaarallisesti nopeasti vastaan. Kevin Jansen lähetti pitkän pallon kohti Agon Sadikua, joka palautti pallon Jansenille boksin rajoille. Jansen levitti vielä Jerry Voutilaiselle, joka haki syöttöä maalinedustalle. Sen IFK-puolustus kuitenkin sai katkaistua.

Maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toinen jakso

Honka avasi toisen nelivitosen vahvasti. Lauri Laine viritti vasurillaan laukauksen boksin rajoilta, mutta selvästi yli.

Muutamaa minuuttia myöhemmin nähtii vierasjoukkueen vaarallinen vastahyökkäys. Robin Sid ja Riku Sjöroos rakentelivat ja Oskari Sallinen yritti viimeistellä, mutta Voutilainen ja Rudakov selvittivät tilanteen kulmapotkuksi. Hetkeä myöhemmin Sallinen pääsi kokeilemaan uudelleen lähietäisyydeltä, mutta Rudakov torjui.

Honka kävi viimeisen kympin aikana kolmeen otteeseen erittäin lähellä maalintekoa. Otso Koskinen levitti oikeaan laitaan Vincent Ulundulle, joka jatkoi taidokkaasti Dario Naamolle. Laitapakin laukaus kolahti tolppaan. Jatkotilanteesta Nasiru Banahene lähetti matalan keskityksen, jonka IFK:n puolustus siivosi kumapotkuksi.

Vain hetkeä myöhemmin Jansen puski Lucas Kaufmannin kulmapotkusta, mutta Elmo Henriksson venytti pallon tielle. Jonathan Muzinga kokeili paluupallosta, mutta osui tolppaan.

Hongan maali oli kolmannen kerran erittäin lähellä vielä pari minuuttia ennen täyttä aikaa. Koskinen, Matias Rale ja Kaufmann rakentelivat upean hyökkäyksen, jonka päätteeksi Koskinen ohjasi pallon kohti IFK-maalin etukulmaa. Henriksson sai kuitenkin vielä kätensä väliin ja lukemat pysyivät maalittomina ottelun loppuun saakka. Näin molemmat joukkueet nappasivat Liigacupin lohkovaiheen avausottelustaan yhden pisteen.

Ihan yllättävänkin valmiita molemmat joukkueet olivat pelaamaan ja tekemään töitä. Turhan paljon tuli helppoja virheitä jotka rikkoivat pelin rytmiä, mutta kauden ensimmäiseksi peliksi nähtiin ihan hyvätasoinen ottelu. Sääli toki, ettemme saaneet maalia tehtyä. Meillä oli varsinkin toisella puoliajalla muutama hyvä paikka ratkaista peli. Tällä kertaa tämä meni kuitenkin näin, summasi päävalmentaja Vesa Vasara ottelun jälkeen.

Meillä oli aika paljon nuoria pelaajia kentällä ja oikeastaan kaikki esiintyivät edukseen. On hienoa nähdä, että sieltä on taas uusia honkalaisia tulossa. Joukkue oli tänään kyllä yhtenäinen ja teki töitä niin paljon kuin tässä kohtaa saatiin koneesta irti. Yrityksen tasosta ei voi yhtään valittaa, mutta tarvitsemme tietenkin vielä lisää laatua voittaaksemme pelejä. Meidän pitää olla pidemmissä hyökkäyksissä systemaattisempia ja laadukkaampia, sitä kautta pystymme luomaan etua ja uhkaa myös niillä. Se on tällä hetkellä meidän suurin haasteemme.

Hongan urakka Liigacupissa jatkuu ensi viikon lauantaina 28.1. Silloin vastassa on FC Lahti ja ottelu pelataan Mukkulan hallissa kello 16.00 alkaen.

– On hyvä, että olemme saaneet kaikki Liigacupin pelit lauantaille, niin saamme kokonaisia treeniviikkoja. Ensin palaudumme nyt tästä pelistä ja sitten teemme taas kovaa töitä ensi viikon ennen seuraavaa peliä. Siinäkin teemme todennäköisesti vielä paljon vaihtoja pelin sisällä ja luultavasti avauskokoonpanoonkin tulee muutoksia, Vasara toteaa.

Seuraava Hongan kotiottelu pelataan Esport Arenalla lauantaina 4.2. klo 15.00. Silloin vastassa on KTP! Liput ennakkoon klikkaamalla tästä!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#3 Florian Baak (46′ Henri Aalto)
#6 Jerry Voutilainen (61′ Otso Koskinen)
#8 Kevin Jansen
#11 Florian Krebs (61′ Nasiru Banahene)
#14 Niilo Saarikivi (61′ Lucas Kaufmann)
#18 Agon Sadiku (61′ Jonathan Muzinga)
#20 Matias Rale
#23 Aldayr Hernández
#26 Dario Naamo (82′ Elias Äijälä)
#53 Lauri Laine (61′ Vincent Ulundu)

Vaihdossa: #25 Mathias Ahlblad (MV), #61 Otto-Eemeli Niemelä

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top