Etsi tältä sivustolta

Honka Veikkausliigan OK-kilpailun kärjessä!

Julkaistu

Hongassa pelasi päättyneellä kaudella koko Veikkausliigasta eniten OK-pelaajia. OK-pelaajaksi luetaan pelaaja, joka on ollut rekisteröityneenä edustamaansa seuraan vähintään kolmen vuoden ajan 12–21 -vuotiaana. Hongassa OK-pelaajien osuus pelatuista minuuteista oli 35,2%, Veikkausliigan keskiarvon ollessa 13,5%.

Honka oli myös ainoa Veikkausliigajoukkue, jossa OK-pelaajien minuuttien osuus kasvoi viime kaudesta. Kasvua kauteen 2021 verrattuna oli hienot yhdeksän prosenttiyksikköä.

FC Hongassa tehdyssä strategiatyössä on määritelty tavoitteet koskien omia kasvatteja menestyvässä edustusjoukkueessa myös pelaajamyynnin ja kasvavan seurayhteisön suhteen. Lukemamme OK-pelaajissa on osa tavoitettamme. Veikkausliigassa olemme saavuttaneet mitalin ja europaikan. Se on saavutettu tällä määrällä omia kasvatteja ja olemme näyttäneet, että se on mahdollista. Tämä on mahdollista vain, kun koko seura osallistuu ja sitoutuu näihin tavoitteisiin, kommentoi urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen.

FC Hongan pelaajapolku näyttää nyt ja tulevaisuudessa hyvältä. Meidän nuorissa on paljon hyviä honkalaisia ja espoolaisia pelaajia. Maajoukkueita edustaneiden pelaajien määrät ovat suuret sekä poika- että tyttöpuolella. Muissa Veikkausliigajoukkueissa pelaa myös useita Honkaa edustaneita pelaajia. Kaikki asiat eivät toki näy näissä tilastoissa. Kuitenkin honkalainen ja espoolainen pelaaja on meille tärkeä, mistä myös OK-pelaajien osuus kertoo. Kaikki nämä asiat luovat meille uskoa. Hienointa tässä on se, että vaikka olemme onnistuneet asioissa, niin tiedostamme, että meillä on vielä seurassa paljon kehitettävää. Suunta on kuitenkin oikea tällä hetkellä ja tulevat toimenpiteet selkeät. Koko seurassa on tehty hyvää työtä useita vuosia ja myös tämän vuoden aikana. Kiitos kaikille, Vuorinen summaa.

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top