Etsi tältä sivustolta

Hongalle upea voitto sateisessa Tapiolassa

Sää ei Tapiolan urheilupuistoon kerääntynyttä espoolaisyleisöä hellinyt, mutta Honka nappasi tärkeän voiton. Keltamustat iskivät kolmesti toisella jaksolla ja käänsivät HJK:n avausjakson maalin johdon voitoksi.

Avausjakso

HJK:n David Browne viritti laukauksellaan ottelun ensimmäisen huippupaikan, kun pelattiin kahdeksatta minuuttia. Maksim Rudakov sai Honka-maalilla vielä kätensä kaukolaukauksen väliin ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

14. minuutilla tuulennopea Edmund Arko-Mensah karkasi puolustuspään kumapotkn jälkeen karkuun HJK-pakalta. Ghanalainen ylitti jo reilusti keskiviivankin, kunnes Nassim Boujellab joutui kaatamaan laiturin varoituksen arvoisesti.

HJK siirtyi johtoon 35. minuutilla. Boujellab lähetti kulmapotkun maalille ja Arttu Hoskonen puski sen Hongan verkkoon.

Tauolle siirryttiin HJK:n maalin johdossa.

Toinen jakso

Honka tuli toiselle nelivitosella uudenlaisella virralla. Keltamustat nousivat tasoihin Hongan laitapelaajien yhteistyöllä ottelun 58. minuutilla. Rui Modesto nappasi pallon ja pelasi sen upeasti Arko-Mensahille, joka karkasi HJK-puolustukselta ja toi Hongan tasoihin.

Honka nousi johtoon 70. minuutilla. Jukka Raitalan käsi kolahti Modeston päänseudulle ja pallo vietiin pilkulle. Agon Sadiku viimeisteli kylmänviileästi rankkarista kauden yhdennentoista osumansa ja vei Hongan 2-1 johtoon.

Honka oli lähellä lisätä johtoaan kahteen 83. minuutilla, mutta Jerry Voutilaisen laukaus viuhui hieman HJK-maalin ohitse.

Hongan kolmas maali nähtiin lopulta seitsemännellä lisäminuutilla ja upealla tavalla. Lucas Kaufmann hassutti koko HJK-puolustusta vapaapotkusta syöttämällä pallon muurin vierestä Drazen Bagaricille, joka harhautti vielä Santeri Väänäsen ja viimeisteli varmasti kauden toisella Honka-maalillaan loppulukemat Honka 3-1 HJK.

Todella tärkeä voitto! Tarvitsimme tätä ja pääsimme nyt takaisin raiteille! Päävalmentaja Vasara puhui meille hyvin. Avain menestykseen on lyhyt muisti, joten jo huomenna kaikki ajatukset ovat seuraavassa ottelussa. Avausjaksolla meillä oli vaikeita hetkiä, mutta uskoimme yhä omaan tekemiseemme, näytimme taisteluhenkeä ja käänsimme pelin. Tämä joukkue kyllä tietää miten otteluita voitetaan. Palautuminen alkoi jo tänään kopissa pelin jälkeen. Jääkylpyjä, urheilujuomia ja sen sellaista, olemme varmasti valmiita seuraavassakin pelissä! Haluan kiittää kaikkia kannattajia, jotka tulivat tälläkin säällä peliin. Toivon, että nautitte esityksestämme, summasi vahvan pelin maalillaan torjunut Maksim Rudakov.

Honka jatkaa Veikkausliigan kolmannella sijalla. KuPS on kakkosena kolme pistettä edellä, ottelun enemmän pelannut HJK kärjessä kahdeksan pisteen päässä. Takana neljäntenä olevaan Hakaan on eroa neljä pistettä.

Hongan kausi jatkuu jo sunnuntaina, kun keltamustat matkaavat kohti Kuopiota. KuPS ja Honka kohtaavat Väre Areenalla klo 16.00. Seuraavan kerran Tapiolan urheilupuistossa pelataan ensi viikon torstaina 6.10. Silloin vieraana on FC Inter ja ottelu käynnistyy klo 17.45! Liput tästä!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen
#8 Kevin Jansen
#15 Edmund Arko-Mensah (75′ Lucas Kaufmann)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (89′ Drazen Bagaric)
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernandez
#33 Duarte Tammilehto (86′ Otso Koskinen)

Vaihdossa: #3 Florian Baak, #12 Roope Paunio (MV), #19 Saku Heiskanen, #47 Elias Äijälä

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top