Etsi tältä sivustolta

Honka sarjakärkeen voitolla Ilveksestä

Julkaistu

Honka esitti jälleen yhden vahvan peliesityksen, kun se kaatoi Ilveksen Tampereen Ratinassa 4-0 lukemin. Voitolla keltamustat nousivat myös sarjakärkeen ainakin tällä hetkellä.

Avausjakso

Honka otti hallinnan ottelussa samantien. Avausmaali oli hyvin lähellä jo seitsemännellä minuutilla. Kevin Jansen pääsi nokikkain Eetu Huuhtasen kanssa, mutta Ilves-vahti sai vielä jalkaansa hieman pallon tielle ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Kymmenennellä minuutilla Florian Krebs pääsi laukomaan kahdesti boksin rajoilta. Ensimmäinen kilpistyi Ilves-pelaajaan, toisen Huuhtanen koppasi.

Honka avasi maalihanat 22. minuutilla. Henri Aalto lähetti tsippisyötön boksiin ja Agon Sadiku yritti kurottaa siihen. Lopulta hyökkääjä ei kosketusta saanut, mutta pallo upposi kuitenkin verkkoon ja näin Aallon maalilla Honka siirtyi johtoon.

Hieman ennen puolen tunnin täyttymistä Honka pääsi kokeilemaan johdon tuplaamista rangaistuspotkusta. Edmund Arko-Mensah lähetti keskityksen maalille, Huuhtanen torjui Sadikun yrityksen, mutta paluupallosta lähtenyt Jerry Voutilaisen laukaus osui Teemu Jäntin käteen. Ilves-puolustaja joutui samalla jättämään kentän ulosajon myötä. Rangaistuspotkua asettui laukomaan Kevin Jansen, mutta Huuhtanen sai venyttyä keskikenttäpelaajan yrityksen tielle ja lukemat säilyivät muuttumattomina.

Honka sai luotua avausjaksolla vielä muutamia hyviä tilaisuuksia maalintekoon, mutta tauolle siirryttiin lopulta Hongan 1-0 johdossa.

Toinen jakso

Hongan toinen osuma oli jälleen lähellä, kun toista nelivitosta oli pelattu noin kymmenen minuuttia. Jansenin pusku Voutilaisen keskityksestä ei suuntautunut kuitenkaan kohti maalia.

Kaksi minuuttia myöhemmin Honka sai kuitenkin palkintonsa komealla tavalla. Toppari Ville Koski otti keskialueella loistavan katkon, nousi itse pallon kanssa rangaistusalueen rajoille ja laukoi upealla vedolla Hongan 2-0 johtoon.

64. minuutilla Hongalle avautui vastahyökkäyksestä huippumahdollisuus iskeä jo kolmas osuma, mutta Modeston syöttö Arko-Mensahille meni hieman liian eteen.

Illan kolmas osuma nähtiin lopulta 85. minuutilla. Modesto vapautti Drazen Bagaricin läpiajoon ja kroaattikärki upotti ensimmäisen maalinsa Honka-paidassa.

Ilveksen paikat olivat vähissä koko ottelun. Muutamaa minuuttia ennen ysikymppisen täyttymistä Eric Oteng laukoi taidokkaasti, mutta Maksim Rudakov oli hereillä ja torjui kudin kulmapotkuksi.

Honka viimeisteli loppulukemiksi vielä 4-0 lisäajalla. Joukkue sai ottelun toisen rangaistuspotkunsa ja tällä kertaa sitä ampumaan asettunut Lucas Kaufmann onnistui. Näin Hongalle komea 4-0 vierasvoitto Tampereelta tuliaisiksi.

Tärkein asia oli se, että pelasimme omalla pelityylillämme. Tässä ottelussa oli kuumat olosuhteet. Meidän piti laittaa painetta pallonmenetysten jälkeen vastustajaan ympäri kenttää ja toisaalta kontrolloida palloa ja pakottaa Ilves kuluttamaan energiaansa. Ottelu oli meillä kontrollissa, Maksim Rudakov totesi.

Nollapeli oli Hongalle ja Rudakoville jo kahdeksas Veikkausliigassa tällä kaudella.

Puolustaminen alkaa hyökkääjistä ja päättyy maalivahtiin tolppien välissä. Koko joukkue tekee töitä sen eteen, että vastustajan maalisarakkeessa säilyy nolla. Teemme tällä hetkellä joukkueena huipputyötä ja toivon, että jatkamme samalla hengellä, Rudakov sanoi.

Voitolla Honka nousi ainakin hetkeksi Veikkausliigan kärkipaikalle. Se on tasapisteissä KuPS:n ja HJK:n kanssa. Honka ja HJK ovat pelanneet kahdeksantoista ottelua, KuPS kohtaa sunnuntaina IFK Mariehamnin. Kärkipaikka saattaa siis vaihtua jo pian, mutta joka tapauksessa kärkitaisto jatkuu erittäin tiukkana.

– Pysymme rauhallisina ja uskomme itseemme ja siihen mitä teemme kentällä. Etenemme peli kerrallaan ja uskomme tehtäväämme. Haluan lähettää myös kiitokset kannattajillemme, jotka tukevat meitä niin Tapiolassa kuin vieraissakin. Nähdään tulevissakin otteluissa!, Rudakov päätti.

Honka jatkaa kärkitaistoaan jälleen maanantaina 22.8. Silloin vastassa on klo 18.00 alkavassa ottelussa HIFK! Honka pelaa upeaa jalkapalloa ja on koko sarjan kärkitaistossa. Nyt siis todellakin kannattaa ostaa liput ja suunnata Tapiolan urheilupuiston katsomoon nauttimaan huippufutiksesta! Liput HIFK-otteluun tästä!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (78′ Otso Koskinen)
#8 Kevin Jansen (78′ Duarte Tammilehto)
#11 Florian Krebs
#15 Edmund Arko-Mensah (64′ Lucas Kaufmann)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (64′ Drazen Bagaric)
#20 Matias Rale (86′ Elias Äijälä)
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández

Vaihdossa: #16 Konsta Rasimus, #25 Mathias Ahlblad (MV)

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top