Etsi tältä sivustolta

Hongalle niukka tappio Oulussa dramaattisten vaiheiden jälkeen

Julkaistu

Honka matkasi Ouluun kohtaamaan AC Oulun perjantai-illan ottelussa. Ottelun kaikki maalit nähtiin toisella jaksolla. Lopulta keltamustat joutuivat pettymään, kun loppuhetkien rangaistuspotkumaalilla pisteet jäivät kotijoukkueelle 2-1 lukemin.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun hyvin ja oli hallitsevampi osapuoli. Avausjaksolla huippupaikat jäivät kuitenkin molemmissa päissä vähiin. 13. minuutilla kotijoukkueen Marius Könkkölä laukoi boksin rajoilta, mutta yli Honka-maalin.

Muutamaa minuutti myöhemmin Honka hyökkäsi nopeasti vastaan. Lucas Kaufmann haki takatolpalta hyvällä pallolla sinne hiipinyttä Jerry Voutilaista, mutta Mostagh Yaghoubi pääsi vielä katkaisemaan ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Maaleja ei avausnelivitosella nähty ja tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toinen jakso

Toista jaksoa oli pelattu hieman alle kymmenen minuuttia, kun AC Oulu iski ottelun avausosuman. Pallo ajautui Rafael Florolle, jonka kova laukaus painui Hongan verkkoon.

Hongan tasoitus oli lähellä 67. minuutilla. Aldayr Hernándezin pitkä pallo tuli Edmund Arko-Mensahille, mutta liian kova kosketus karkasi yli päätyrajan.

AC Oulun Yaghoubi joutui jättämään kentän ulosajon myötä pelin 70. minuutilla.

Honka tuli lopulta rinnalle hienolla maalilla viisi minuuttia myöhemmin. Hyvän rakentelun päätteeksi Duarte Tammilehto pelasi juoksuun Rui Modestolle, joka käänsi vielä päätyrajan tuntumasta maalinedustalle, josta Kevin Jansen viimeisteli varmasti pallon verkkoon.

Honka sai kylmää vettä niskaansa 90. minuutilla. AC Oululle tuomittiin kulmapotkutilanteesta rangaistuspotku, jonka Floro laukoi illan toisella maalillaan verkkoon. Honka haki vielä lisäajalla tasoitusosumaa, mutta tällä kertaa se jäi syntymättä ja keltamustien pistepotti ei kasvanut.

Aloitimme ottelun hyvin ja olimme pääasiassa ihan hyvin pelin päällä. Jostain syystä meillä tuli virhesuma, jossa hävisimme monta kaksinkamppailua putkeen ennen AC Oulun ensimmäistä maalia. Pääsimme sitten uudelleen peliin kiinni, olimme hallitsevampia, loimme paikkoja ja tulimme tasoihin. Vastustajan punainen kortti toki auttoi tilannetta. Lopussa emme hoitaneet puolustuspään kulmapotkua tarpeeksi hyvin. Tämä oli jo toinen peli putkeen, jossa vastustaja tekee niistä meille maalin. Meidän täytyy olla niissä tilanteissa jatkossa vahvempia. Meillä oli tänäänkin hyökkäyksessä aihioita, mutta tällä kertaa emme olleet tarpeeksi tehokkaita, päävalmentaja Vesa Vasara summasi ottelun jälkeen.

Hyvän alkukauden pelannut Honka jatkaa tappiosta huolimatta kolmannella sijalla, kolmentoista pisteen saldolla. Joukkueessa vallitsee hyvä ilmapiiri, eikä yksi harmittava tappio sitä kaada.

Joukkue tekee kovasti töitä ja antaa kaikkensa. Virheitä sattuu, mutta meidän tulee uskoa omaan hommaamme ja jatkaa sitä. Pystymme kyllä pelaamaan laadukkaammin, tänään emme olleet parhaimmillamme. Olemme joukkue, joka tekee paljon töitä ja pelaa suht isolla riskillä koko ajan. Sinänsä pelissä ei ole mitään huolestuttavampaa, kun aiemminkaan. Tänään AC Oulu oli tehokkaampi paikoissaan ja ansaitsi siten voittonsa. Analysoimme tämän pelin, parannamme tiettyjä asioita ja sitten taas mennään, Vasara päätti.

Honka pääsee hakemaan paluuta voittokantaan hienon kotiyleisön eteen Tapiolan urheilupuistoon viikon päästä perjantaina 20.5., kun vastassa kello 18.00 alkavassa ottelussa on Ilves. Nappaa lippusi otteluun klikkaamalla tästä, saavu nauttimaan huippufutiksesta ja kannustamaan Honka kolmeen pisteeseen!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#6 Jerry Voutilainen
#8 Kevin Jansen (90+1’ Saku Heiskanen)
#10 Lucas Kaufmann
#15 Edmund Arko-Mensah (80’ Elias Äijälä)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (80’ Aleksandar Katanic)
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández
#33 Duarte Tammilehto (90+1’ Mohammed Adams)

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #16 Konsta Rasimus, #24 Nasiru Banahene

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top