Etsi tältä sivustolta

Honka nousi kolmanneksi voitolla FC Lahdesta

Hyvävireinen Honka matkusti Veikkausliigan viidennen kierroksen otteluun Lahteen. Kotijoukkue FC Lahti ja Honka etenivät pitkään maalittomassa tilanteessa, mutta keltamustat käänsivät ottelun toisella jaksolla Jerry Voutilaisen ja Edmund Arko-Mensahin maaleilla 2-0 voitokseen.

Avausjakso

Hongan avausmaali oli lähellä jo ottelun kolmannella minuutilla. Lucas Kaufmann katkoi Lahti-puolustuksen syötön ja nousi boksiin. Antonio Reguero kuitenkin torjui brassin laukauksen ja paluupallo pomppasi epäonnekkaasti Agon Sadikun jalan ylitse.

Kotijoukkue FC Lahti pääsi puolestaan kokeilemaan avausmaalin tekoa 13. minuutin kohdalla. Albion Ademi laukoi boksin rajoilta kohti yläkulmaa, mutta Maksim Rudakov venytti upeasti kätensä pallon tielle ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

28. minuutilla Edmund Arko-Mensahin laukaus otti kimmokkeen Lahti-puolustuksesta, mutta Reguero piti maalinsa toistaiseksi puhtaana.

Lahdella oli vielä paikka viitisen minuuttia ennen taukoa. Eemeli Virta pääsi laukomaan pienestä kulmasta, mutta Rudakov torjui. Tauolle siirryttiin maalittomassa 0-0 tasatilanteessa.

Toinen jakso

Honka hallitsi toista nelivitosta selvästi, eikä Lahdella ollut juurikaan vaarallisia hyökkäyksiä. Keltamustat saivat painostuksestaan palkinnon 69. minuutilla. Henri Aalto, Kevin Jansen ja Florian Krebs alustivat ja Jerry Voutilainen laukoi pallon kääntölaukauksella boksin rajoilta tarkasti takakulmaan.

Kauaa Honka ei toista maaliaan ensimmäisen jälkeen odotellut. 73. minuutilla Jansen pelasi Kaufmannille, joka jatkoi tyylikkäästi Arko-Mensahille. Ghanalaisen viimeistely alakulmaan oli kylmänviileä ja Honka näin 2-0 johtoon.

77. minuutilla nähtiin Veikkausliigadebyytti, kun vasta 16-vuotias Honka-kasvatti Lauri Laine vaihdettiin kentälle.

Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty, joten Honka otti toisen peräkkäisen voittonsa. Samalla se kasvatti pistesaldonsa kymmeneen pisteeseen ja nousi sarjataulukossa KuPS:n ja HJK:n jälkeen kolmanneksi.

Pyrimme alusta asti toteuttamaan kärsivällisesti omaa pelitapaamme, vaikka kenttä tarjosi omat haasteensa. Aktiivinen prässimme tuotti Lahdelle hankaluuksia läpi ottelun. Viimeistään toisella jaksolla ottelu kääntyi täysin meidän hallintaamme ja saimme ansaitut maalit. Toisella jaksolla olimme hieman kliinisempiä pallollisessa tekemisessämme ja yhä tehokkaampia nopeissa riistoissa menetysten jälkeen, sekä voittamaan kaksinkamppailuita koko kentän alueella. Itse maaleissa korkea teknillistaktinen laatu nousi esiin niin yksilö- kuin kollektiivitasollakin, täyden ysikymppisen oikeana puolustajana urakoinut Henri Aalto kommentoi.

Honka on onnistunut viidessä Veikkausliigaottelussaan maalinteossa yksitoista kertaa. Se on FC Interin kanssa koko Veikkausliigan korkein lukema.

Olemme talvesta alkaen pystyneet kehittämään erilaisia hyökkäyspelin variaatioita ja olemaan aiempaa tehokkaampia sekä viimeisissä syötöissä että etenkin itse viimeistelyssä. Joukkueessa vallitsee erittäin positiivinen ja päättäväinen ilmapiiri, mikä ilmenee onnistumisina kentällä, Aalto sanoo.

Hongan kausi jatkuu Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelulla HIFK:ta vastaan! Ottelu pelataan Myyrmäen Stadionilla tiistaina 3.5. kello 18.00 alkaen! Osta lippusi otteluun tästä ja saavu kannustamaan Honka jatkoon! Hongan kauden 2022 kausikortilla vapaa pääsy!

Veikkausliigassa Honka pääsee palaamaan kotinurmelleen lauantaina 7.5.! Silloin vastaan Tapiolan urheilupuistossa asettuu FC Inter ja ottelu potkaistaan käyntiin kello 17.00! Liput Inter-matsiin tästä! Tervetuloa molempiin otteluihin!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (87’ Duarte Tammilehto)
#8 Kevin Jansen (87’ Saku Heiskanen)
#10 Lucas Kaufmann
#11 Florian Krebs
#15 Edmund Arko-Mensah (77’ Lauri Laine)
#18 Agon Sadiku (61’ Aleksandar Katanic)
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #16 Konsta Rasimus, #47 Elias Äijälä

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top