Etsi tältä sivustolta

Ahvenanmaalta tuliaisiksi tasapelipiste

Julkaistu

Honka matkusti Veikkausliigakauden 2022 kolmannella ottelukierroksella Ahvenanmaalle, kun vierasottelussa vastassa oli IFK Mariehamn. Avausnelivitosella molemmat onnistuivat maalinteossa kerran, toinen jäi maalittomaksi ja pisteet jaettiin 1-1 lukemin.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun vahvasti ja hallitsi pelitapahtumia alkuminuuteilla. Viidennellä minuutilla Henri Aalto pääsi puskemaan Lucas Kaufmannin lähettämästä kulmapotkusta, mutta jonkin verran ohi maalin.

Hongan vahvan alun jälkeen kotijoukkue IFK Mariehamn sai peliään paremmin käyntiin ja onnistuikin tekemään ottelun avausmaalin 18. minuutin kohdalla. Robin Sid sai juuri riittävästi tilaa jalalleen boksin ulkopuolella, eikä Maksim Rudakovilla ollut mahdollisuuksia venyttää aivan tolpan juureen uponneeseen kutiin.

Honka kuittasi tilanteen kuitenkin nopeasti. Kolme minuuttia takaiskusta Honka pelasi hyvällä rakentelulla pallon oikeaa laitaa pitkin nousseelle Kaufmannille. Brassin keskitykseen pääsi väliin kotijoukkueen Timi Lahti, mutta pallo tuli suoraan taustalta nousseelle Florian Krebsille, jolla oli helppo työ viimeistellä tasoitusosuma.

Hongan johtomaali oli erittäin lähellä 39. minuutilla. Rui Modesto pelasi pallon matalana boksiin, josta Duarte Tammilehto pääsi kokeilemaan. Honka-kapteenin laukaus pysähtyi kuitenkin IFK-vahti Elmo Henrikssonin jalkoihin ja paluupallosta lähtenyt Kaufmannin yritys kolahti tolppaan.

Tauolle siirryttiin näin ollen 1-1 tasatilanteessa.

Toinen jakso

Honka hallitsi ottelua myös toisella nelivitosella, vaikka myös IFK:lla oli muutama paikka maalintekoon. Kymmenen minuuttia oli menty, kun Kaufmann keskitti etutolpalle Jerry Voutilaiselle. Voutilaisen haltuunotto ja viimeistely eivät aivan onnistuneet ja peliä jatkettiin Hongan kulmapotkulla. Kulmapotkussa Aldayr Hernández nousi korkeimmalle ja Henriksson venytti kätensä kolumbialaistopparin puskun tielle. Toinen kulmapotku ei mainittavaa tilannetta Hongalle tarjonnut.

Tunnin kohdalla Tammilehto otti hyvän riiston syvällä IFK:n puoliskolla ja pelasi Agon Sadikun kautta paikan Voutilaiselle. Laukaus karkasi kuitenkin yli maalin ja lukemat säilyivät yhä muuttumattomina.

Florian Krebsin illan toinen osuma oli lähellä, kun kello näytti hieman yli 68. minuuttia. Saksalainen puski kulmapotkusta kohti yläkulmaa, mutta Henriksson sai vielä käden pelivälineen tielle.

Kotijoukkue IFK Mariehamnin toisen jakson paras paikka nähtiin ottelun 75. minuutilla. Joakim Latonen pääsi kokeilemaan huipputontilta, mutta laukoi Hongan onneksi hieman ohi maalin.

Honka kävi vielä ottelun loppuhetkillä lähellä maalintekoa. Viisi minuuttia ennen ysikymppisen täyttymistä Henri Aalto yritti sijoittaa boksin rajoilta, mutta puolustaja ei aivan saanut palloa maalipuiden väliin.

Maaleja ei lopulta toisella jaksolla nähty, joten Maarianhaminassa päädyttiin pistejakoon 1-1 numeroin.

– Pelasimme hyvän ottelun, mutta valitettavasti emme tänään saaneet käytettyä maalipaikkojamme tarpeeksi tehokkaasti. Kunniaa kuuluu toki myös vastustajalle, he taistelivat täysillä läpi ottelun, Hongan maalista vastannut Florian Krebs totesi ottelun päätyttyä.

Liigacupin loppuottelussa upean maalin laukonut Krebs osui myös viime kierroksella Hakaa vastaan. Veikkausliigauralla tilillä on kolme ottelua, 193 pelattua minuuttia ja jo kaksi maalia.

– Hongassa on hyvä olla. Olen tyytyväinen omiin esityksiini, mutta voin onnistua hyvin vain jos onnistumme yhdessä joukkueena, hän sanoo.

Honka on kolmen pelatun Veikkausliigakierroksen jälkeen sarjataulukossa viidentenä, kerättyään yhdellä voitolla, yhdellä tappiolla ja yhdellä tasapelillä neljä pistettä. Keltamustien maaliero on tasan 4-4.

Honka jahtaa sarjapisteitä seuraavan kerran ensi viikon maanantaina, kun keltamustat kohtaavat kauden toisessa kotiottelussaan SJK:n! Ottelu käynnistyy Töölön Bolt Arenalla kello 18.00! Osta liput klikkaamalla tästä ja tule kannustamaan Honka voittoon!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (87’ Saku Heiskanen)
#10 Lucas Kaufmann (76’ Edmund Arko-Mensah)
#11 Florian Krebs (76’ Kevin Jansen)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernández
#33 Duarte Tammilehto
#47 Elias Äijälä (87’ Pauli Katajamäki)

Vaihdossa: #12 Roope Paunio (MV), #16 Konsta Rasimus, #20 Matias Rale

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top