Etsi tältä sivustolta

Honka kaatoi Djurgårdenin kenraaliharjoituksessa

Julkaistu

Honka matkusti Tukholmaan valmistautumaan 2.4 HJK-ottelulla alkavaan Veikkausliigakauteen. Harjoitusottelussa vastaan asettui Allsvenskanissa viime kaudella kolmanneksi sijoittunut Djurgården.

Avausjakso

Honka joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo viidennellä peliminuutilla, kun Nasiru Banahene joutui jättämään kentän. Hänet korvasi Pauli Katajamäki.

Katajamäki olikin suuressa roolissa Hongan avausmaalissa. Honka riisti pallon korkealla Djurgårdenin alueella, Konsta Rasimus pelasi pallon Katajamäelle, joka käytti sen Kevin Jansenilla ja keskikenttäpelaaja vapautti Katajamäen juoksuun. Laitahyökkääjä keskitti matalana oikealta ja Lucas Kaufmann pääsi siirtämään pallon maaliin.

Honka ei yhteen maaliin tyytynyt ja iski uudelleen vain mutamaa minuuttia myöhemmin. Rasimus käynnisti hyökkäyksen omasta boksista ja Hernandezin syöttö löysi Edmund Arko-Mensahin. Ghanalainen eteni ja löysi sitten oikealta puoleltaan aivan vapaana olleen Rui Modeston, joka viimeisteli oman kuljetuksensa päätteeksi boksin rajoilta lähteneellä millintarkalla kudilla aivan tolpan juureen.

Kotijoukkue piti ajoittain palloa, mutta kovin vaarallisia tilanteita se ei Hongan maalille saanut luotua. Honka sen sijaan häyttyyeli DIF-maalia jo kolmannen kerran, mutta FC Lahdestakin tuttu maalivahti Aleksandr Vasyutin ehti palloon hieman ennen Jerry Voutilaista.

Djurgårdenin maali oli avausjaksolla lähimpänä 38. minuutilla.  Joel Asoro sai pallon hyvään laukaisupaikkaan boksissa, mutta Hernandez ehti juuri ja juuri vielä tielle. Juuri ennen taukao Elias Anderssonlaukoi vielä hyvän vapaapotkun, mutta Maksim Rudakov Honka-maalilla torjui.

Tauolle mentiin Hongan 2-0 johdossa.

Toinen jakso

Toisella nelivitosella DIF hallitsi enemmän palloa ja Hongalla oli ajoittain vaikeuksia edetä pallon kanssa. Keltamustien tiivis pelaaminen piti kuitenkin kotijoukkueen poissa huippupaikoilta.

67. minuutilla Kalle Holmberg pääsi laukomaan boksin kaaren kohdilta, mutta yli Honka-maalin. Viitisen minuuttia myöhemmin Andersson kokeili samaa, mutta sama oli pallon suuntakin, yli maalin.

Djurgårdenin kasvanut paine antoi toki myös Hongalle tilaisuuksia hyökätä nopeasti vastaan. Yksi keltamustien vastahyökkäys johti kulmapotkuun, josta Florian Krebs puski pelivälineen verkkoon, mutta maali hylättiin rikkeen vuoksi.

Juuri ennen loppuvihellystä Roope Paunio venytti vielä hyvään torjuntaan, eikä toisella jaksolla nähty maaleja. Näin ollen Honka otti komean 2-0 voiton Djurgårdenista kenraaliharjoituksessaan Veikkausliigakautta varten.

Meillä on ollut hyvä preseason takana ja tähänkin otteluun lähdimme tietenkin kilpailemaan ja voittamaan. Tavoitteena oli saada hyvä preseasonin lopetus niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin. Valmistautuminen tähän otteluun oli toki vähän erilainen. Ensinnäkin pelasimme Ruotsissa ja matkustimme yön aikana. Lisäksi meillä on pelaajia maajoukkueissa, päävalmentaja kotona sairastamassa ja vielä loppuhetkilläkin jäi pelaajia pois matkasta, eli sikäli lähtökohdat peliin olivat haastavat. Joukkue osoitti ysikymppisen aikana taas kerran meidän keinojamme pärjätä. Ensimmäisellä puoliajalla olimme pallollisesti erittäin hyviä, Aiheutimme vastustajalle pelinavaamisellamme ja etenemisellämme ongelmia ja siitä palkintona oli kaksi hienosti tehtyä maalia. Lisäksi meillä oli useampi hyökkäys, josta olisimme voineet tehdä lisää maaleja. Kun vastassa oli erittäin laadukas joukkue, niin on tottakai luonnollista, että pelin aikana tulee hetkiä, jolloin joudumme puolustamaan syvemmällä, omassa boksissa ja sen rajoilla. Senkin me teimme laadukkaasti. Vastustajan oikein hyvät maalipaikat olivat vähissä. Heidän maalintekoyrityksensä lähtivät aika kaukaa tai sitten he tulivat keskityksien kautta boksiin. Olimme tiedostaneetkin ennen ottelua, että näin voi tapahtua, valmentaja Riku Paularinen totesi ottelun jälkeen.

Koko preseasonin Paularinne veti yhteen joukkueen Espanjan leirillä yhdessä asetettujen arvojen kautta.

Yksi arvoistamme oli kilpailullisuus. Se on näkynyt läpi preseasonin, josta palkintona tottakai Liigacupin mestaruus. Lisäksi se näkyy arjessamme muutenkin, mm. harjoituksissa ja pelaajien välisessä kilpailussa siitä, kuka pelaa. Liigacupin voitto oli yksi konkreettinen esimerkki arvojemme mukaisesta toiminnasta.

Toisen arvonamme on sitoutuneisuus. Tämän ryhmä tuntuu olevan erityinen ryhmä siinä, että miten he pystyvät toteuttamaan meidän pelitapaamme ja pelisuunnitelmaamme. Se näkyi taas Djurgårdenia vastaan. Olimme laatineet tietynlaisen pelisuunnitelman ja pystyimme tuottamaan sitä kautta vastustajalle ongelmia. Pystyimme toteuttamaan yhtälailla myös puolustuspelissä niitä tärkeitä asioita, joilla estämme vastustajaa pääsemästä maalintekopaikoille ja riistämme hyvillä paikoilla pallon. Sitoutuneisuus näkyy tottakai myös jokapäiväisessä työssä. Pelaajat ovat tehneet preseasonin aikana kovaa töitä, puhutaan sitten jalkapalloharjoituksista, palavereista tai vaikka fysiikkatreeneistä. Tämä ryhmä on ehdottomasti sitoutunut itsensä ja joukkueen kehittämiseen.

Kolmas arvoistamma on ylpeys. Se työnteon, sitoutuneisuuden ja kilpailullisuuden kautta, ja siten voimme saavuttaa hienoja asioita. Jos koko preseasonia vetää yhteen juuri tässä Djurgården-ottelun jälkeen, niin mielessä on myös ylpeys tästä joukkueesta. Se työmäärä mitä olemme nämä kuukaudet kauteen valmistautuessamme tehneet on kova. Toivottavasti myös kannattajat ja muutkin ihmiset joukkueen ulkopuolella voivat nauttia ja olla ylpeitä siitä, että he ovat Hongan kannattajia. Sitä tunnetta me kaikki joukkueen jäsenet haluamme ehdottomasti tuottaa. Tulkaa siis kannustamaan meitä kauden aikana ja me pyrimme tekemään asiat niin, että voitta olla Hongasta ylpeitä.

Hongan kausi Veikkausliigassa käynnistyy lauantaina 2.4. kello 15.00 vieraissa HJK:ta vastaan.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV) (62’ Roope Paunio)
#6 Jerry Voutilainen (62’ Saku Heiskanen)
#8 Kevin Jansen (66’ Florian Krebs)
#10 Lucas Kaufmann
#15 Edmund Arko-Mensah (76’ Idrissa Camara)
#16 Konsta Rasimus
#17 Rui Modesto
#23 Aldayr Hernandez (62’ Mohammed Adams)
#24 Nasiru Banahene (5’ Pauli Katajamäki)
#33 Duarte Tammilehto (76’ Benjamin Heikkinen)
#47 Elias Äijälä

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top