Etsi tältä sivustolta

Niukka tappio Tampereelta

Honka päätti Liigacupin lohkovaiheen ottelut omalta osaltaan Tampereella Ilvestä vastaan. Ottelu oli tasainen ja ratkesikin yhden maalin erolla. Hongan epäonneksi ottelun ainoan maalin iski kotijoukkue ja pisteet jäivät Tampereelle.

Avausjakso

Ottelu lähti alusta saakka vauhdilla liikkeelle ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Juuri viidennen peliminuutin alkajaisiksi Ilves rakensi hyvän paikan oikealta laidalta. Rajaheiton jälkeen Petteri Pennanen ja Ilari Mettälä pelasivat vetopaikan Elie Soulle, jonka laukaus meni kuitenkin ohi Honka-maalin.

Hongan ensimmäinen hyvä maalintekopaikka nähtiin pari minuuttia myöhemmin. Ville Koski lähetti Rui Modeston juoksuun pitkällä syötöllä. Portugalilaisen keskityksestä pallo jäi pomppimaan maalinedustalle, josta IIves-puolustus siivosi sen kauemmas. Honka painoi samantien pelin uusiksi kohti Ilves-maalia, mutta kotijoukkue sai purettua tilanteen sivurajaheitoksi.

Ilves hyökkäsi vahvasti kymmenisen minuuttia myöhemmin. Pennanen nosti pallon kohti takatolppaa ja Kai Meriluotoa, mutta viimeistely jäi sivuverkkoon.

25. minuutilla Kevin Jansen pelasi jalkansa vapaaksi boksin ulkopuolella, mutta oikean jalan laukaus meni hieman maalin ohitse.

Ottelun avausmaali nähtiin 32. minuutilla. Pennanen sai liikaa tilaa ja miehen oikea jalka puhui. Pallo komealla laukauksella ohi Maksim Rudakovin ja Ilves 1-0 johtoon.

Honka hyökkäsi muutamaa minuuttia myöhemmin nopeasti. Florian Krebsin pallo löysi laidalta nousuaan tehneen Niilo Saarikiven, jonka lähettämä matala pallo tuli Jansenille. Keskikenttäpelaaja ei kuitenkaan saanut suunnattua laukaustaan maalia kohti, eikä jatkotilanteestakaan syntynyt mitään vaarallista.

Avausjakso paketoitiin Ilveksen 1-0 johdossa.

Toinen jakso

Toista jaksoa oli pelattu kolme ja puoli minuuttia, kun Honka riisti pallon oikealla laidalla. Otso Koskinen pelasi sen vasemmalta nousseelle Matias Ralelle, joka palautti pelivälineen vielä Koskiselle. Laukaus rangaistusalueen kaarelta karkasi kuitenkin yli maalin.

Honka pääsi kokeilemaan tasoitusmaalin tekoa 57. minuutilla vapaapotkusta. Krebsin jalasta lähti hyvä kuti, joka kaartui kuitenkin hieman oikealta Ilves-maalin ohitse.

Ilveksen Elie Sou sai 59. minuutilla toisen keltaisen kortin ja joutui jättämään kentän. Tilanteesta annetusta vapaapotkusta Krebsin laukaus pysähtyi kuitenkin muuriin.

Honka sai erityisesti ulosajon jälkeen vyörytettyä tasaisesti hyökkäyksiä kohti Ilves-päätyä. Läpi ottelun Ilves-puolustuksella harita hiuksia aiheuttanut Saarikivi ohitti Elisee Soun ja keskitti maata pitkin maalille. Jansenin laukaus nousi kuitenkin hieman liian korkealle ja Ilves-maali pysyi yhä koskemattomana.

Ottelua oli jäljellä noin kaksikymmentä minuuttia, kun Modesto oli kahdesti lähellä tasoitusosumaa. Honka rakenteli hyvin vasemmalta ja Jonas Leväsen keskitys tuli Ilves-vahti Eetu Huuhtasen nyrkkeilystä Modestolle, joka viritti komean volleyn. Kuti pysähtyi kuitenkin Tabi Mangan päähän. Jatkotilanteesta Edmund Arko-Mensah keskitti ja Modesto kokeili tällä kertaa päällään, mutta pusku suuntautui liiaksi kohti Huuhtasta, joka koppasi pelivälineen.

Hetkeä myöhemmin maalipuut kolisivat, kun Krebs, Modesto ja Levänen pelasivat Arko-Mensahille, jonka laukaus kolahti tolppaan.

Kymmenen minuuttia ennen loppua oli tasoitusmaali jälleen lähellä ja jälleen yrittäjänä toimi Rui Modesto. Lucas Kaufmannin kulmapotku tuli boksin rajoille, mutta jälleen laukaus nousi hiukkasen liian korkeaksi ja peliä jatkettiin maalipotkulla.

Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa oli Ilveksen toinen maali lähellä. Pallo putosi onnekkaastikin boksiin Pennaselle, mutta Rudakov venytti upeaan torjuntaan ja pelasti Hongan takaiskulta.

Lisämaaleja ei ottelussa kuitenkaan nähty, joten pisteet jäivät tasaisen taiston jälkeen Ilvekselle lukemin 1-0.

Mielestäni pelimme kehittyy viikko viikolta. Olemme näyttäneet, että pystymme pelaamaan hyvää jalkapalloa, taistelemme toistemme puolesta ja luomme hyviä paikkoja. Tänään emme valitettavasti onnistuneet maalinteossa ja vastustaja teki hienon maalin, ysikymppisen keskikentällä pelannut Kevin Jansen totesi ottelun jälkeen.

Honka on tappiosta huolimatta toistaiseksi B-lohkon kärkipaikalla neljällä pisteellä. Ilves on tasapisteissä yhden ottelun vähemmän pelanneena. Ilveksen tapaan kaksi ottelua pelanneella Hakalla on kaksi pistettä ja FC Lahti on yhden pelatun ottelun jälkeen nollilla. Lopullisten sijoitusten ja jatkopaikkojen suhteen keltamustat joutuvat odottelemaan muiden otteluiden tuloksia. B-lohkossa pelataan vielä ottelut Ilves-FC Lahti (19.2.), sekä FC Lahti-Haka (23.2.). Jatkoon menee jokaisesta lohkosta kaksi parasta, sekä kaksi parasta lohkokolmosta.

Kuten sanoin, pelaamisemme kehittyy joka viikko ja joka ottelu. Näissä kolmessa Liigacupin-ottelussa esittämämme peli ei ole missään nimessä ollut huonoa. Tietenkin meidän pitää olla vielä paljon vahvempia ja parempia kun Veikkausliigakausi alkaa, Jansen päätti.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Maksim Rudakov (MV)
#5 Henri Aalto (69′ Jonas Levänen)
#8 Kevin Jansen
#11 Florian Krebs
#14 Niilo Saarikivi (69′ Edmund Arko-Mensah)
#17 Rui Modesto
#18 Agon Sadiku (69′ Aleksandar Katanic)
#20 Matias Rale (69′ Lucas Kaufmann)
#21 Ville Koski
#23 Aldayr Hernandez
#88 Otso Koskinen (69′ Jerry Voutilainen)

Vaihdossa: #16 Konsta Rasimus, #19 Saku Heiskanen, #33 Duarte Tammilehto, #70 Roope Paunio (MV)

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top