Etsi tältä sivustolta

Karvas tappio tasaisen taistelun jälkeen

Julkaistu

FC Honka kohtasi sarjakakkosen KuPS:n kotonaan Tapiolan urheilupuiston keskiviikkoillassa. Tasaisessa ottelussa kolisteltiin maalipuita molemmissa päissä. Lopulta ottelu ratkesi lisäajalla, kun KuPS iski pilkulta voittomaalin.

Avausjakso

Ottelun neljännellä minuutilla KuPS-hyökkääjä Aniekpeno Udoh pääsi karkaamaan Honka-puolustukselta, mutta laukaus jäi heikoksi ja Tim Murray torjui helposti.

Honka hyökkäsi vaarallisesti kohti KuPS-maalia ottelun kymmenennellä peliminuutilla. Jerry Voutilainen pelasi Niilo Saarikivelle, joka ajoi vahvasti boksiin. Laukaus kilpistyi KuPS-puolustukseen ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

13. minuutilla Rui Modesto pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta boksin ulkopuolelta lähtenyt kuti karkasi yli maalin.

Puolen tunnin pelin jälkeen Urho Nissilä lähetti hyvän pallon kohti Udohia, mutta Matias Rale sai pidettyä hyökkääjän irti pallosta ja Murray hoiti loput.

Muutamaa minuuttia ennen taukovihellystä syntyi KuPS:n avausjakson paras tilanne. Santeri Haarala laukoi kohti alakulmaa, mutta Murray venytti vielä kätensä pallon tielle. Lopulta peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Maaleja ei ensimmäisen nelivitosen aikana nähty, ja tauolle mentiin lukeissa 0-0.

Toinen jakso

Honka oli toisella jaksolla vahva erityisesti kulmapotkuissa. 53. minuutilla Jonas Levänen lähetti pallon maalille ja Tapio Heikkilä pääsi puskemaan, mutta päin Johannes Kreidlia.

65. minuutilla Heikkilä oli jälleen iskeä Leväsen kulmapotkusta. Ylärima pelasti kuitenkin kuopiolaiset takaiskulta.

Muutamaa minuuttia myöhemmin KuPS-toppari Paolo Ricardo näytti laukaisutaitoaan, ja tykitti kaukaa vain hieman Honka-maalin ylitse.

Honka oli erittäin lähellä maalia 86. minuutilla. Pallo jäi Dani Hatakan sivurajaheiton jälkeen pyörimään maalille. Edmund Arko-Mensah palautti pelivälineen maalinedustalle, ja Darren Smithin pusku kolahti KuPS-puolustuksen kautta ylärimaan. Pallo putosi vielä alaspäin, eikä ollut kaukana, että se olisi tippunut maaliviivan paremmalle puolelle.

Ottelun loppuhetkillä KuPS kolautti puolestaan ylärimaa kulmapotkutilanteesta.

Ottelu sai lopulta dramaattisen ratkaisun, kun KuPS:ille tuomittiin lisäajan lopulla rangaistuspotku, josta vierasjoukkue iski loppulukemat 0-1.

Harmittaa joukkueen, taustojen ja kannattajien puolesta todella paljon. Pelasimme todella hyvän ottelun, meillä oli hyviä paikkoja, kolautimme maalipuita sun muuta. Vastassa oli kuitenkin yksi sarjan parhaista joukkueista. Jalkapallo on joskus aika karua. Emme saaneet palkintoa tänään, mutta olen erittäin ylpeä joukkueesta. Tämä oli meiltä hyvä ottelu ja olisimme ehkä ansainneet enemmänkin, kommentoi toppari Tapio Heikkilä ottelun päätyttyä.

– Olen ylpeä siitä, että olemme pitäneet kovat standardit yllä treenikentällä. Pystymme kilpailemaan tasaisesti kärkijoukkueita vastaan. Tällä kaudella meidän tasomme ei ole kuitenkaan aivan riittänyt siihen, että olisimme saaneet paikan yläloppusarjaan, hän jatkoi

Ottelun lopputulos varmisti tosiaan sen, että Honka jää tällä kaudella alempaan jatkosarjaan. Se pelaa vielä yhden runkosarjan ottelun ennen jatkosarjoja, kun keltamustat kohtaavat Ilveksen sunnuntaina Ratinassa kello 18.30.

Heikkilä lupaa, että pettymyksestä huolimatta kauden lopuissakin otteluissa nähdään taisteleva ja kaikkensa antava Honka.

– Se on aivan varmaa, että meillä täällä Hongassa ei työnteko lopu koskaan, hanskat eivät koskaan putoa. Me tulemme täältä vielä, Heikkilä päätti.

Hongan avauskokoonapano:

#3 Tapio Heikkilä
#6 Jerry Voutilainen
#7 Jonas Levänen (77′ Edmund Arko-Mensah)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Niilo Saarikivi (67′ Demba Savage)
#16 Konsta Rasimus (67′ Izunna Uzochukwu)
#17 Rui Modesto
#20 Matias Rale
#26 Dani Hatakka
#32 Luis Henrique (67′ Darren Smith)
#88 Otso Koskinen (85′ Nasiru Banahene)

Vaihdossa: #21 Ville Koski, #70 Roope Paunio (MV)

Back to top