Etsi tältä sivustolta

Honka komeaan voittoon Ilveksestä

Julkaistu

Tasaisesti paikasta kuuden joukkoon ja yläloppusarjaan taistelevat Honka ja Ilves kohtasivat Tapiolan urheilupuiston sunnuntai-illassa. Kotijoukkue Honka oli ottelussa vahva ja johti ottelua vielä loppuminuuteilla 4-0. Ilves onnistui iskemään lopussa kavennuksen, mutta pisteet jäivät vahvan esityksen jälkeen Espooseen loppulukemin 4-1.

Avausjakso

Vierasjoukkue Ilves sai luotua ottelun ensimmäisen paikan 15. minuutilla. Leo Kyllösen vasemmalla jalalla lähtenyt laukaus oli kuitenkin Tim Murraylle helppo torjuttava.

Honka iski illan avausosuman muutama minuuttia myöhemmin. Keltamustat pelasivat kulmapotkun nopeasti lyhyenä ja Lucas Kaufmann lähetti keskityksen maalille. Otso Koskisen kantapääjatko kolahti ylärimaan ja ensimmäisenä haaskalla oli Juan Alegria, joka pääsi siirtämään pallon Ilves-verkkoon. Kolumbialaisen ensimmäisellä Veikkausliigamaalilla Honka 1-0 johtoon.

Hetkeä myöhemmin Jonas Levänen laukoi vasurillaan. Rasmus Leislahti torjui kudin, mutta pallo kimposi Ilves-maalin edustalle. Tatu Miettunen ehti kuitenkin purkaa tilanteen kulmapotkuksi ennen kuin Kaufmann ehti paluupalloon. Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta Koskinen pääsi puskemaan, mutta yritys karkasi yli maalin.

Honka sai kulmapotkun kymmenisen minuuttia ennen taukoa. Niklas Pyyhtiä lähetti vasurillaan hyvän pallon maalille ja Ville Koski kokeili, mutta topparin pusku suuntautui liiaksi päin Leislahtea.

Enempää osumia ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin Hongan 1-0 kotijohdossa.

Toinen jakso

Ilves yritti tasoitusmaalin tekoa muutaman minuutin pelin jälkeen. Tuure Siira kokeili kulmapotkusta, mutta kuti karkasi reilusti maalin ylitse.

Hongan toinen osuma oli lähellä, kun kellossa oli 58. minuuttia. Kaufmann pujotteli Ilves-pelaajien välistä boksiin ja sai pallon vielä Pyyhtiän kautta takaisin itselleen. Brassi laukoi kohti takakulmaa, mutta Leislahti venytti vielä kätensä pelivälineen tielle.

Kaufmann näytti vaarallisuuttaan jälleen 66. minuutilla. Hän tarjoili pitkän kuljetuksen jälkeen vetopaikan Jonas Leväselle. Leväsen tulinen kuti kolahti Leislahden käsien kautta tolppaan ja siitä kulmapotkuksi.

Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta Honka iski. Levänen levitti boksin oikeaan reunaan Matias Ralelle. Ralen keskitys löysi takatolpalla vapaana olleen Alegrian, joka puski illan toisellaan Hongan 2-0 johtoon.

Honka lisäsi johtonsa kolmeen pelin 80. minuutilla. Kaufmann pelasi Otso Koskiselle, jonka laukaus kilpistyi Ilves-puolustukseen. Pallo tuli kuitenkin kuin tarjottimella taustalta hyökkäykseen nousseelle Pyyhtiälle, joka laukoi upean tarkan kaukolaukauksen vasurillaan aivan maalin alakulmaan. Pyyhtiälle maali toiseen peräkkäiseen otteluun ja tulostaululle lukemat Honka 3, Ilves 0.

Honka ei nostanut jalkaa kaasulta kolmenkaan maalin johtoasemassa. Hetkeä aiemmin kentälle tullut Darren Smith sai Kaufmannilta huippusyötön, karkasi läpiajoon ja viimeisteli varmasti kauden kolmannellaan keltamustat jo 4-0 johtoon.

Ilves onnistui vielä iskemään 4-1 kavennusosuman aivan ottelun lopussa, mutta Hongan voittoa se ei uhannut. Näin Honka nappasi vahvalla esityksellä tärkeät kolme pistettä, ja nousi kahden pisteen päähän Ilveksestä ja HIFK:sta sijoilla seitsemän ja kuusi.

Pelasimme oikein hyvin. Olimme valmistautuneet huolella ja toteutimme kentällä niitä asioita, mitä olimme harjoitelleet viikolla. Olemme erittäin onnellisia tästä voitosta, mutta tiedämme että työ ei lopu tähän vaan meidän tulee jatkaa työntekoa kovalla asenteella tästä eteenpäinkin, kaksi maalia iskenyt Juan Alegria totesi ottelun päätyttyä.

Alegria oli myös tyytyväinen omaan iltapuhteeseensa.

Olen tottakai onnellinen kahdesta maalista. Teen joka päivä kovasti töitä ja tämä oli siitä palkinto. Kunnia kuuluu koko joukkueelle, he pelasivat tänään niin hyvin, että minun oli helppo tehdä maaleja, hän päätti.

Ottelussa nähtiin kaksi Veikkausliigadebyyttiä, kun Honka suoritti tuplavaihdon 86. minuutilla. Kentälle vaihdettiin tuore vahvistus, Izunna Uzochukwu, sekä 19-vuotias Hongan oma kasvatti Pauli Katajamäki. Katajamäki on pelannut kuluneella kaudella kuudessa Honka Akatemian ottelussa Kakkosessa ja iskenyt myös yhden maalin.

Hongalla on seuraavaksi edessään kaksi vierasottelua ennen kun se palaa jälleen Tapiolan urheilupuiston kotinurmelle. Keltamustat kohtaavat ensi viikon lauantaina 14.8. SJK:n Seinäjoella ja sunnuntaina 22.8. IFK Mariehamnin Wiklöf Holding Arenalla. Seuraava kotiottelu on vuorossa elokuun lopussa, lauantaina 28.8. Silloin kello 13.00 alkavaan kamppailuun saapuu vieraaksi paikallisvastustaja HIFK!

Hongan avauskokoonpano:

#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (66′ Konsta Rasimus)
#7 Jonas Levänen (86′ Pauli Katajamäki)
#10 Lucas Kaufmann
#13 Tim Murray (MV)
#17 Rui Modesto
#18 Niklas Pyyhtiä (86′ Izunna Uzochukwu)
#19 Juan Alegria (80′ Darren Smith)
#20 Matias Rale
#21 Ville Koski
#88 Otso Koskinen (80′ Niilo Saarikivi)

Vaihdossa: #3 Tapio Heikkilä, #70 Roope Paunio (MV)

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top