Etsi tältä sivustolta

Honka matkaa lauantaina Lahteen

FC Hongan Veikkausliigakausi on edennyt viidenteen otteluun. Keltamustat kohtaavat lauantaina vieraskentällä 17.00 alkaen FC Lahden. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata suorana Ruutu+:n kautta!

Honka eteni Suomen Cupissa aina välieriin saakka, mutta Veikkausliigakauden alku on ollut joukkueella haastava. Neljästä ensimmäisestä ottelusta kasassa on yhden voiton ja kolmen tappion myötä vain kolme pistettä, joka oikeuttaa yhdeksänteen sijaan. Hongan voitto tuli KTP:n vieraana, HJK, IFK Mariehamn ja viimeisimpänä FC Inter ovat pystyneet keltamustat voittamaan.

– Tuloksiin ei voi olla tyytyväinen. Peliesitykset ovat heitelleet pelien sisällä, mikä on osaltaan johtanut huonoihin tuloksiin. Parannettavat asiat ovat olleet jonkin verran vastustajasta ja ottelusta riippuvaisia. Meidän on oleellista kehittyä pelin jokaisella osa-alueella, keskuspuolustaja Konsta Rasimus kommentoi joukkueen alkukautta.

Honka on onnistunut heiluttamaan vastustajan verkkoja toistaiseksi kuudesti. Lucas Kaufmann ja Demba Savage ovat kahden maalin miehiä, Jean Marie Dongoulla ja Darren Smithillä on yksi maali tilillään.

FC Lahti on pelannut yhden toistaiseksi yhden ottelun Honkaa vähemmän, eli kolme kappaletta. Joukkue aloitti kauden vahvasti kaatamalla FC Interin, mutta sen jälkeen lahtelaisten kohtalona on ollut kokea kaksi tappiota. Ensin voiton haki KuPS ja viime kierroksella HJK oli kotonaan parempi.

Lauantain vastustajan pelaajistosta esiin nousee mm. viime Veikkausliigakaudella yhdeksän maalia iskenyt Jasin Assehnoun, joka valittiin juuri mukaan myös Huuhkajien leiriryhmään. Tällä kaudella Assehnoun on osunut kahdesti, molemmat maalit syntyivät avauskierroksen ottelussa Interiä vastaan.

Keskikentällä lahtelaisten peliä pyörittää espanjalainen, joka ei honkalaisille esittelyjä kaipaa. Edelliset kolme kautta Hongan paitaa kantanut Javi Hervas vaihtoi täksi kaudeksi Lahden riveihin.

FC Lahden joukkueesta löytyy Hervasin lisäksi muitakin Hongasta tuttuja nimiä. Arlind Sejdiu siirtyi seuraan kesken viime kauden, ja Macoumba Kandji Hervasin tapaan täksi kaudeksi.

– Lahdessa on useampikin tuttu viimeiseltä muutamalta kaudelta, mikä tekee ottelusta kiinnostavan pelata. Luulen, että aktiivisuus ja jatkuva liike tulevat olemaan suuressa roolissa lopputuloksen kannalta, Rasimus toteaa.

Hongan joukkueesta löytyy laatua laajalla rintamalla ja avauskokoonpanon paikoista käydään kovaa kilpailua. Erityisesti kolmen avaavan topparin paikalle löytyy laajuutta. Alkukaudella minuutteja kyseisellä pelipaikalla ovat saaneet Rasimuksen lisäksi Henri Aalto, Tapio Heikkilä, Dani Hatakka, Matias Rale, sekä Ville Koski.

– En koe kilpailutilanteen vaikuttavan juurikaan omaan toimintaani. Teen joka tapauksessa aina parhaani voittaakseni peleissä ja kehittyäkseni harjoituksissa. Toki laaja ja laadukas pelaajarinki mahdollistaa lepuuttamisen tarvittaessa ja vähentää loukkaantumisten vaikutusta otteluihin, Rasimus sanoo.

Hongalta poissa ottelusta ovat ainakin Jerry Voutilainen, pelikieltoa kärsivä Edmund Arko-Mensah, sekä todennäköisesti myös Darren Smith. Viime ottelun sivuun jättänyt Tapio Heikkilä sen sijaan on jälleen valmennuksen käytettävissä.

Suoraa lähetystä ottelusta pääset seuraamaan klikkaamalla tästä!

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top