Etsi tältä sivustolta

Hongalle piste mukaan Töölöstä

FC Honka kohtasi perjantai-illan paikalliskamppailussa Töölön Bolt Arenalla HIFK:n. Honka hallitsi ottelua, mutta HIFK pääsi avausjaksolla johtoon. Borjas Martin tasoitti kuitenkin vielä ottelun viimeisellä sekunnilla loppulukemiksi 1-1.

Avausjakso

Honka hallitsi peliä avausjaksolla. Ensimmäisen tilanteensa keltamustat loivat kolmannella peliminuutilla. Lucas Kaufmann pelasi hyvin takaviistoon, mutta Borjas Martinin laukaus nousi hieman liian korkeaksi ja yli HIFK-maalin.

Ottelun avausmaali oli erittäin lähellä puolen tunnin kohdalla. Demba Savage nosti pallon HIFK-puolustuksen yli Mac Kandjille, jonka noston Hannu Patronen onnistui juuri ja juuri pelastamaan maaliviivalta.

Hongan hallinnasta huolimatta ottelun avausmaalin iski kotijoukkue. Sakari Tukiainen pääsi laukomaan pallon ohi Markus Uusitalon, kun kellossa oli 37 minuuttia.

Muutama minuutti maalin jälkeen Kandji pääsi puskemaan, mutta Patronen oli jälleen HIFK:n viimeisenä lukkona.

Kun lisämaaleja ei avausnelivitosella nähty, siirryttiin tauolle kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toinen jakso

Toisella jaksolla pelin kuva oli selvä. Honka haki ahnaasti tasoitusta ja HIFK suojeli johtoaan.

Seitsemän minuuttia oli toista jaksoa pelattu, kun Dani Hatakka lähetti keskityksen maalille. Arnold Origi kuitenkin koppasi Savagen puskun. Muutamaa minuuttia myöhemmin Borjas puski Leväsen keskityksestä ohi.

58. minuutilla tasoitus oli erittäin lähellä. Borjas keskitti ja Savage puski lähietäisyydeltä. Origi onnistui kuitenkin vielä saamaan kätensä pallon tielle, joten HIFK-maali säilyi toistaiseksi koskemattomana.

75. minuutilla Borjas laukoi Hongan nopean vastahyökkäyksen päätteeksi kohti alakulmaa, mutta Origi torjui jälleen.

Honka sai palkintonsa lopulta lisäajan viimeisellä minuutilla. Javi Hervas lähetti kulmapotkun maalille ja Borjas nousi korkeimmalle ja puski Hongan tasoitusosuman. Heti maalin jälkeen ottelu vihellettiin päättyneeksi, joten Töölön illassa päädyttiin pistejakoon 1-1 lukemin.

– Ottelu oli odotetun vaikea. Päästimme maalin avausjaksolla ja jouduimme takaa-ajoasemaan. Saimme luotua muutamia hyviä paikkoja, mutta HIFK:n maalivahti torjui tänään hyvin. Siihen voimme olla tyytyväisiä, että taistelimme loppuun saakka ja saimme pisteen mukaamme, kommentoi tasoitusmaalin tekijä Borjas Martin ottelun tauottua.

Myös Hongan päävalmentaja Vesa Vasara kehui joukkueensa taistelutahtoa.

– Sikäli tottakai pitää olla tyytyväinen, kun tulemme vielä lopussa tasoihin. Annoimme vähän helposti vastustajalle yhden eteen. Olisi ollut tärkeää saada meidän ensimmäinen maali aiemmin tehtyä, niin olisimme voineet taistella vielä myös kolmesta pisteestä. Täytyy kuitenkin korostaa joukkueen vahvaa uskoa omaan tekemiseen. Saimme lopussa hyvän paineen ja tasoitusmaalin. On kova joukkuesuoritus nousta vielä noin lopuhetkillä tasoihin. Joudumme tekemään jokaisen pisteen eteen paljon töitä. Ei auta kuin jatkaa työntekoa ja kehittyä, Vasara kiteytti.

Hongan kausi jatkuu maaottelutauon jälkeen kotiottelulla, kun torstaina 15.10. vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu IFK Mariehamn. Ottelu käynnistyy kello 18.30. Osta lippusi klikkaamalla tästä ja saavu kannustamaan keltamustat voittoon!

Hongan kokoonpano:
#1 Markus Uusitalo (MV)
#3 Tapio Heikkilä
#6 Jerry Voutilainen (76′ Duarte Tammilehto)
#7 Jonas Levänen (62′ Edmund Arko-Mensah)
#8 Javi Hervas
#10 Lucas Kaufmann
#14 Borjas Martin
#16 Konsta Rasimus
#26 Dani Hatakka
#80 Demba Savage
#99 Mac Kandji (87′ Juan Alegria)

Vaihdossa: #13 Tim Murray (MV), #17 Rui Modesto, #63 Ville Koski, #81 Roope Pyyskänen

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top