Etsi tältä sivustolta

Honka keskiviikkona Interin vieraaksi

Julkaistu

Sunnuntaina HJK:n Metroderbyssä kohdanneen FC Hongan kausi jatkuu nopeasti, kun joukkue matkaa jo ylihuomenna keskiviikkona Turkuun FC Interin vieraaksi. Jaossa on erittäin tärkeät pisteet, sillä ottelussa kohtaavat Veikkausliigan kolmonen ja nelonen.

Honka löytyy Veikkausliigan viisi ottelua käsittävän kuntopuntarin neljänneltä sijalta, kerättyään kolmen voiton, yhden tasapelin ja yhden tappion myötä kymmenen pistettä. Viime kierroksella derby HJK:ta vastaan päättyi maalittomaan tasatulokseen.

– Ottelu oli tasainen. HJK oli ehkä hieman niskan päällä, pystyi pitämään palloa ja ajamaan meidät ajoittain matalaan blokkiin. Puolustimme kuitenkin melko hyvin, emmekä päästäneet heitä kovin vaarallisille paikoille. Meilläkin oli vastahyökkäyksiä, joista olisi kyllä voinut syntyäkin jotain, kommentoi Hongan puolustaja Jonas Levänen.

Uudet hankinnat Juan Alegria ja Rui Modesto saivat ensikosketuksensa honkalaiseen jalkapalloon pelaamalla sunnuntaina Honka Akatemian riveissä avausnelivitosen FC Viikinkejä vastaan.

Honka on otteluun lähtiessä Veikkausliigan sijalla neljä, Inter taasen kolmantena, pisteen Honkaa edellä. Keltamustat ovat kuitenkin pelanneet yhden ottelun Interiä vähemmän.

Interin kone on hieman yskinyt viime aikoina, sillä viimeisestä viidestä ottelustaan se on onnistunut kasaamaan vain kaksi tasapelipistettä HIFK:tä ja FC Lahtea vastaan. Tappiot se on kärsinyt Turun derbyssä TPS:lle, sekä kahdesti SJK:lle.

Vaikka Interin vire ei juuri nyt ole parhaasta päästä, tietää Levänen kuinka vaarallisesta joukkueesta on kyse.

– Varmasti tulee vaikea ottelu. Inter on tasokas ja erittäin hyvin organisoitu joukkue ja kotonaan aina erittäin vahva. He pelaavat aika samanlaista jalkapalloa kuin me, joten pelistä voi ehkä odottaa aikamoista asemasotaa, hän kiteyttää.

Eritisesti turkulaisten hyökkäyskalusto on nimivahva. Sitä tähdittävät Veikkausliigan maalipörssin kolmantena kahdeksalla maalillaan oleva Timo Furuholm, Huuhkajia ja U21-maajoukkuetta edustanut Benjamin Källman, sekä kesken kauden paluun Turkuun tehnyt, Veikkausliigan viime kauden maalikuningas Filip Valencic.

Honka ja Inter ovat kohdanneet tällä kaudella Veikkausliigassa jo kerran aiemmin. Tapiolan urheilupuistossa heinäkuussa pelattussa ottelussa päädyttiin 1-1 tasapeliin. Jean Marie Dongou vei Hongan pilkulta johtoon, mutta Inter tuli Taiki Kagayaman maalilla vielä tasoihin.

Levänen löytää HJK-pelistä yhden selkeän kehityskohteen, joka on erityisen tärkeä keskiviikkona Turusta voiton nappaamiseksi.

– Huolellisuus. Meidän pitää pystyä pitämään palloa paremmin riiston jälkeen omilla, eikä menettää sitä heti takaisin. Se on aina erittäin raskasta jos saa hyvällä prässillä riistettyä pallon ja menettää sen sitten samantien, hän päättää.

HJK-ottelun sivuun jättänyt Dongou on todennäköisesti sivussa myös keskiviikkona. Muu joukkue on tällä tietoa valmennuksen käytettävissä.

FC Inter-FC Honka siis Turun Veritas Stadionilla keskiviikkona 23.9. kello 18.30 alkaen. Suosittelemme paikan päälle matkaavia honkalaisia ostamaan lipun katsomoon J1. Mikäli et pääse stadionille, voit kannustaa Hongan voittoon Ruutu+:n kautta!

Inter-ottelun jälkeen Honka palaa jälleen kotinurmelleen. Sunnuntaina 27.9. Tapiolan urheilupuistoon saapuu vieraaksi Haka Valkeakoskelta! Ottelu käynnistyy kello 18.30. Osta lippusi ennakkoon klikkaamalla tästä ja saavu paikalla kannustamaan Honka voittoon!

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top