Etsi tältä sivustolta

Honka isännöi Ilvestä keskiviikkona

Julkaistu

FC Hongan kausi Veikkausliigassa jatkuu huomenna keskiviikkona 9.9., kun vieraaksi saapuu Ilves Tampereelta. Ottelu käynnistyy Tapiolan urheilupuistossa kello 18.30.

Honka koki viime kierroksella kauden ensimmäisen tappionsa Veikkausliigassa, kun HIFK haki täyden pistepotin Tapiolasta luvuin 0-1. Keltamustat hallitsivat ottelua, mutta HIFK:n tiukan puolustuksen murtaminen ei onnistunut.

– Pelasimme tappiosta huolimatta ihan hyvän ottelun. Teimme muutaman pahan virheen, joista yhdestä HIFK pääsi rokottomaan. Muuten olimme hallitsevampi osapuoli. Meillä oli monia hyviä tilaisuuksia päästä hyville maalintekopaikoille, mutta viimeiset ratkaisumme eivät olleet tarpeeksi laadukkaita. On tietenkin aina turhauttavaa, kun ei onnistu hallinnasta huolimatta maalinteossa. Meidän täytyy vielä terävöittää pelaamistamme viimeisellä kolmanneksella. Toki HIFK puolusti myös hyvin alhaalta ja silloin on aina haastavaa rikkoa vastustajan linjoja. Loppua kohdin turhauduimme tehottomuuteemme, eivätkä kaikki pelin osa-alueet eivät toimineet enää niin hyvin, kommentoi Hongan päävalmentaja Vesa Vasara.

Honka ja Ilves lähtevät otteluun tasapisteistä, sillä molempien pistesarakkeessa on kahdentoista ottelun jälkeen luku yhdeksäntoista. Honka on paremmalla maalierolla neljäntenä, Ilves miehittää sarjan kuudetta sijaa.

Hongan peli on toiminut erityisesti puolustuspäässä, sillä se on kuudella päästetyllä maalilla koko Veikkausliigan vähiten maaleja päästänyt joukkue. Toisaalta se on onnistunut itse maalinteossa vain kaksitoista kertaa, joka on vähiten sarjan kahdeksan parhaan joukkueen kesken.

– Hyökkäämme vaarallisesti silloin kun vastustaja prässää ylempää. Mm. HJK:ta ja SJK:ta vastaan olimme monta kertaa hyvin vaarallisia ylöspäin ja loimme paikkoja niin että olisimme voineet tehdä niissä peleissä enemmänkin maaleja. Haasteita meille on tullut silloin, kun vastustaja vetäytyy alemmas puolustamaan. Meidän pitäisi pystyä olemaan tehokkaampia pitkissä hyökkäyksissä ja saada niitä useammin päätettyä maalipaikkoihin ja maaleihin, Vasara sanoo.

Keskiviikon vastustaja Ilves on kerännyt viimeisestä viidestä ottelustaan kolmen voiton, yhden tasapelin ja yhden tappion myötä kymmenen pistettä. Lisäksi se pelasi Eurooppa-liigan karsinnoissa tasaisen ottelun irlantilaista Shamrock Roversia vastaan, mutta joutui lopulta taipumaan rangaistuspotkukilpailussa. Tamperelaisten paras maalintekijä on viidesti osunut Ilari Mettälä. Lauri Ala-Myllymäellä on kasassa kolme osumaa.

Hongalta varmasti sivussa on ainoastaan Nasiru Banahene.

FC Honka-Ilves siis huomenna keskiviikkona 9.9. kello 18.30 alkaen. Osta lippusi ennakkoon tästä!

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top