Etsi tältä sivustolta

FC Honka maanantaina FC Lahden vieraaksi

Julkaistu

Neljä viime otteluaan kotikentällään Tapiolassa pelannut FC Honka matkaa huomenna, maanantaina 3.8. FC Lahden vieraaksi. FC Lahti on ollut Hongalle tänä vuonna vaikea vastus, joten odotettavissa on tiukka ottelu.

Honka on pelannut Veikkausliigaa kuusi ottelua. Kahdella voitolla ja neljällä tasapelillä se on toinen ainoastaan kahdesta sarjan joukkueesta, jotka kulkevat yhtä tappioitta. Tosin keltamustien neljä tasapeliä rokottaa pistesaldoa jonkin verran muihin kärkijoukkueisiin verrattuna. Ennen maanantain ottelua Honka on sarjataulukossa sijalla neljä. Eroa yhden ottelun enemmän pelanneeseen, kärkipaikkaa pitävään FC Interiin on kuusi pistettä.

Honka on onnistunut maalinteossa tällä kaudella seitsemästi. Omiin pallo on mennyt vain neljä kertaa, mikä on vähiten koko Veikkausliigassa. Myös HJK ja KuPS ovat kokeneet neljä takaiskumaalia.

FC Lahti on avannut kautensa epätasaisesti. Viidestä pelaamastaan ottelusta se on voittanut kaksi, pelannut yhden tasan ja hävinnyt myös kaksi. Seitsemällä pisteellä se löytyy myös sarjataulukosta sijalta seitsemän. Viime kierroksella lahtelaiset kaatoivat TPS:n vieraissa 1-3.

FC Lahti on tosiaan ollut Hongalle vaikea vastustaja kuluvalla kaudella. Koronatauon jälkeen joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa, jossa Lahti oli parempi numeroin 1-2. Maalin erolla päättyi myös Suomen Cupin puolivälierä. Silloin aivan ottelun alussa syntyneellä maalilla jatkopaikka meni lahtelaisille luvuin 0-1.

– Meillä on ollut vaikeaa viime otteluissamme Lahtea vastaan. Nyt haluamme pitää huolen siitä, että olemme valmiina taistelemaan heti avauspotkusta saakka. Heillä on monta hyvää pelaajaa, jotka ovat vaarallisia erityisesti vastahyökkäyksissä. Niissä meidän täytyy olla hereillä. Kun lisäksi toteutamme omaa pelisuunnitelmaamme ja pelaamme yhdessä joukkueena, olemme vahvoja maanantaina, sanoo Hongan maalivahti Tim Murray.

Hongan maalivahtiosastolla on käynnissä kova kilpailu avauskokoonpanon paikasta. Murray ja Markus Uusitalo pelasivat Suomen Cupin ottelut käytännössä puoliksi, ja myös Veikkausliigassa vastuu on jakautunut. Uusitalo on pelannut kaksi ottelua, Murray neljä.

Murrayn mukaan kova kilpailu on vain hyväksi.

– Maalivahdit viettävät toki suuren osan harjoituksista erillään muista pelaajista. On tärkeää, että me puskemme toisiamme suoriutumaan koko ajan paremmin ja paremmin. Joukkue pystyy varmasti luottamaan maalivahtiin ottelussa, on avauksessa kumpi vaan, hän kommentoi.

Viime kaudella suurilta osin 4-4-2 ryhmityksellä pelannut Honka on luottanut tällä kaudella uuteen systeemiin. Puolustuksen pohja rakentuu kolmen keskuspuolustajan varaan. Laidoilta löytyvät nousevat wingbackit, keskikentän keskeltä kaksi pelaajaa, ja hyökkäyksestä vahva kolmikko.

– Pyrimme uudella systeemillämme prässäämään korkeammalta kuin ennen. Maalivahdeilta tämä systeemi vaatii saumatonta yhteyttä muun joukkueen kanssa. Kauden alussa mukautuminen on tietysti vielä hieman kesken, mutta meillä on todella kova joukkue, joka pystyy kyllä muuntautumaan erilaisiin pelitapoihin, Murray sanoo.

Mac Kandji on Hongan ainoa varma poissaolija maanantain ottelusta.

FC Lahti-FC Honka pelataan siis Lahden Stadionilla maanantaina 3.8. kello 18.30 alkaen. Jos et pääse paikalle, Ruutu+ näyttää ottelun suorana.

Honka pelaa elokuun ainoan kotiottelunsa maanantaina 10.8. Kello 18.30 alkavaan otteluun Tapiolan urheilupuistoon saapuu vieraaksi SJK Seinäjoelta. Liput otteluun klikkaamalla tästä!

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top