Etsi tältä sivustolta

Hongalle kauden neljäs tasapeli

Julkaistu

FC Honka ja FC Inter lähtivät taisteluun sarjapisteistä tasaisista ennakkoasetelmista. Tasainen oli ottelukin. Maalit nähtiin vasta toisella nelivitosella. Jean Dongou vei Hongan johtoon, ja Taiki Kagayaman tasoituksen myötä pisteet tasattiin lopulta luvuin 1-1.

Avausjakso

Ottelu käynnistyi tasaisena, eikä kumpikaan joukkue päässyt pitkään aikaan kunnon maalipaikoille.

Puolen tunnin kohdalla alkoi kuitenkin tapahtua. Connor Ruane nousi vasemmalta ja pelasi matalan keskityksen Honka-maalin edustalle. Timo Furuholm ei saanut kuitenkaan keltamustien onneksi kunnon osumaa palloon, ja Honka pääsi purkamaan tilanteen.

Viitisen minuuttia myöhemmin Honka sai vapaapotkun ja juoni siihen hienon kuvion. Javi Hervas nosti pienellä tsipillä pallon boksiin Robert Ivanoville, mutta topparin viimeistely ei osunut tolppien väliin.

Maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Toinen nelivitonen tarjosi lopulta myös maalijuhlia.

Ensimmäisenä iski kotijoukkue Honka. Demba Savage kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti, ja Jean-Marie Dongou iski pilkulta jo kauden kolmannen osumansa.

Inter haki välittömästi Hongan maalin jälkeen ahnaasti tasoitusta, ja yhtenä näkyvimmistä hahmoista toimi japanilaispelaaja Taiki Kagayama. 59. minuutilla Tim Murray venytti Kagayaman alakulmaan suuntautuneen kudin tielle.

Muutamaa minuuttia möyhemmin Inter onnistui tulemaan tasoihin. Joukkue käynnisti nopean vastahyökkäyksen syvältä omalta puoliskoltaan, jonka päätteeksi Furuholm keskitti ja Kagayama puski pallon Honka-maaliin.

79. minuutilla Borjas Martin laukoi kaukaa, mutta Henrik Moisander sai kätensä väliin ja torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Inter sai vielä loppuminuuteilla vaarallisen hässäkän Honka-maalille. Hongalla oli vaikeuksia purkaa palloa pois, mutta lopulta tilanne päättyi Inter-pelaaja Alvaro Munizin käsivirheeseen.

Lisämaaleja ottelussa ei nähty, joten pisteet tasattiin luvuin 1-1.

– Tänään nähtiin tasainen ottelu, josta tasapeli on ihan oikeutettu tulos. Ottelun hallinta vaihteli paljon. Meillä oli välillä haasteita ja välillä olimme hyvinkin pelin päällä. Johtoasemasta voiton menettäminen toki harmittaa aina. Joukkue kuitenkin taistelee ja pelaa pääasiassa ihan hyvin. Parantaa tietenkin pitää, jotta saamme voittoja, kommentoi Hongan päävalmentaja Vesa Vasara ottelun jälkeen.

Honka on nyt pelannut Veikkausliigaa viiden ottelun verran. Niistä neljä on päättynyt pistejakoon, ja yhdestä on tullut voitto. Sarjataulukossa se antaa tällä hetkellä keltamustille sijan viisi.

– Se on tottakai hyvä asia, että emme ole hävinneet yhtään ottelua. Pelaamme kuitenkin melko rohkeasti, eivätkä riskitasot ole ihan nollissa. Silti meitä vastaan on tehty aikan vähän maaleja. Sillä linjalla täytyy jatkaa ja löytää tehokkuutta hyökkäyspäässä vielä lisää, Vasara sanoo.

Honka päättää heinäkuun kotiotteluputken sunnuntaina 26.7. Kello 17.00. alkavaan otteluun vieraaksi saapuu RoPS. Saavu Tapiolan urheilupuistoon kannustamaan Honka voittoon ja nappaa lippusi otteluun tästä!

Elokuussa Hongalla on vain yksi kotiottelu, SJK:ta vastaan maanantaina 10.8. kello 18.30. Ottelun liput tulevat myyntiin mahdollisimman pian sen jälkeen, kun saamme tietoomme elokuun poikkeusolosuhteet ja rajoitukset.

Hongan kokoonpano:

#4 Robert Ivanov
#5 Henri Aalto
#6 Jerry Voutilainen (46′ Duarte Tammilehto)
#7 Jonas Levänen
#8 Javi Hervas
#9 Jean-Marie Dongou (70′ Elmo Heinonen)
#10 Lucas Kaufmann (70′ Nasiru Banahene)
#13 Tim Murray (MV)
#14 Borjas Martin (86′ Arlind Sejdiu)
#26 Dani Hatakka (78′ Konsta Rasimus)
#80 Demba Savage

Vaihdossa: #1 Markus Uusitalo (MV), #3 Tapio Heikkilä

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top