Etsi tältä sivustolta

Veikkausliiga käynnistyy vihdoin! Honka matkaa Hakan vieraaksi

Veikkausliigakausi 2020 saadaan vihdoin käyntiin ylihuomenna keskiviikkona 1.7. Honka kohtaa avauskierroksella vieraskentällä sarjanousija Hakan. Ottelu pelataan Valkeakosken Tehtaan kentällä kello 18.30 alkaen ja Ruutu+ näyttää sen myös suorana.

Viime kauden pronssimitaleihin ja europelipaikkaan päättänyt Honka lähtee myös kaudelle 2020 kovin tavoittein. Keltamustien taival Suomen Cupissa päättyi niukkaan 0-1 tappioon puolivälierissä FC Lahtea vastaan, mutta puolustaja Henri Aalto vakuuttaa, että joukkue on valmis keskiviikon sarja-avaukseen.

Lahti-ottelun tulos oli luonnollisesti pettymys. Pelillisesti ottelussa oli kuitenkin paljon hyvää. Pääsimme murtautumaan useasti maalipaikoille sekä keskustan kautta pelaamalla, että pidemmilläkin syötöillä. Alun takaiskumaalin jälkeen pidimme joukkuetasapainon tilanteenvaihdoissa ja myös pallonhallintavaiheessa kasassa. Olemme valmiita jatkamaan eteenpäin ja aloittamaan keskiviikkona Veikkausliigakauden, hän kommentoi.

Haka nappasi viime kauden päätteeksi suoran nousupaikan Veikkausliigaan voittamalla Ykkösen ylivoimaisesti. Kahdestakymmenestäseitsemästä ottelusta joukkue voitti kolmea vaille kaikki. Tasapelejä kertyi kaksi, joten valkeakoskelaiset hävisivät koko kauden aikana vain yhden ottelun. Piste-ero toiseksi sijoittuneeseen TPS:aan oli yhdeksäntoista pistettä.

Haka on näyttänyt olevansa todella tasokas joukkue myös tällä kaudella. Suomen Cupissa se eteni aina välieriin saakka, kunnes HJK oli parempi luvuin 2-3.

Teemu Tainion valmentaman joukkueen avainpelaajiin kuuluvat mm. Ykkösen viime kauden maalikuningas Salomon Ojala, Huuhkajissakin esiintynyt Eero Markkanen, sekä keskikentän Medo.

– Haka on hyvin organisoitu ja kompakti ryhmä, ja heillä on selvä idea siitä, mitä he tekevät. Hyvin vaikean oloinen vastustaja. He ovat pitkästä aikaa jälleen pääsarjassa ja heillä on hyvä kausi alla. Vastaan tulee varmasti aggressiivinen, itsevarma ja loppuun asti taisteleva joukkue. Meidän pitää pystyä osoittamaan, että olemme kuitenkin jonkin verran parempia, ja ottaa kolme pistettä, Aalto päättää.

FC Haka-FC Honka pelataan siis Valkeakosken Tehtaan kentällä keskiviikkona 1.7. kello 18.30. Voit seurata ottelua suorana myös Ruudusta.

Haka-kamppailun jälkeen Honka matkaa Ahvenanmaalle, jossa IFK Mariehamn isännöi keltamustia keskiviikkona 8.7. kello 18.30 alkavassa ottelussa.

Hongan Veikkausliigakauden 2020 ensimmäinen kotiottelu pelataan Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 12.7. Silloin vieraaksi saapuu hallitseva Suomen mestari KuPS, ja ottelu käynnistyy niin ikään kello 18.30. Tiedotamme tarkemmin ottelujärjestelyistä mahdollisimman pian.

 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
 • logo
Back to top