Etsi tältä sivustolta

Honka päättää runkosarjan KPV:n vieraana

Julkaistu

Honka päättää Veikkausliigan runkosarjan lauantaina 31.8. Kokkolassa KPV:n vieraana. Ottelu käynnistyy kello 15.00 Kokkolan keskuskentällä. Jos et pääse paikan päälle Kokkolaan, voit seurata ottelua suorana Ruutu+-palvelun kautta.

Honka lähtee lauantain kamppailuun Veikkausliigan viidenneltä sijalta. Se on käytännössä varmistanut paikkansa kuuden parhaan joukossa, ja näin ollen mestaruussarjassa. Voitolla tai tasapelillä lauantaina Honka varmistaa paikkansa, tappiolla se saattaa joutua maalierovertailuun, muiden otteluiden tuloksista riippuen. Hongan maaliero on kuitenkin selvästi SJK:ta ja FC Lahtea parempi, joten putoaminen mestaruussarjapaikoilta vaatisi otteluista suuria loppulukemia.

Keltamustilla on ollut kuitenkin viime aikoina vaikeaa. Viimeisin voitto on elokuun alusta VPS:n vieraana, ja viimeiset viisi ottelua kattavassa kuntopuntarissa Honka on neljällä pisteellä kolmanneksi viimeisenä.

Laitahyökkääjä Juha Hakola löytää monia keinoja, jolla vire käännetään loppukaudeksi.

-Laskusuuntaa ei ole koskaan helppoa kääntää missään tilanteessa. Se on tällä hetkellä suuri haaste ja tuleekin määrittämään hyvin paljon meidän loppukautemme tuleman. Se vaatii meiltä uskoa omaan tekemiseen, yhtenäisyyttä, venymistä sekä parannusta pelin jokaisella osa-alueella. Meidän tulee puolustaa paremmin joukkueena, prässätä tehokkaammin joukkueena, hallita palloa paremmin joukkueena, kehittää päätöksentekokykyä pallon kanssa, kontrolloida paremmin vastustajan tilanteenvaihtoja, luoda vaarallisempia tilanteita omista tilanteenvaihdoista, luoda enemmän maalintekotilanteita, olla tehokkaampia niissä tilanteissa, sekä terävöittää meidän erikoistilannepelaamistamme molemmissa päissä. Kun näissä ennalta mainituissa asioissa kehitymme, uskon, että ottelut kääntyvät meidän eduksemme, hän sanoo.

Vaikka vire on ollut heikko, ei Honka ole tehnyt hätiköityjä, suuria muutoksia otteluihin valmistautumiseen.

-Totta kai heikoilla hetkillä saattaa kyseenalaistaa toimintatapoja ja valmistautumismenetelmiä, mutta on parempi ajatella, että emme valmistaudu vaan seuraavaa ottelua kohden vaan loppukautta kohden. Tietysti loukkaantumiset ja kolhut voivat tuoda muutoksia seuraavaan otteluun valmistautumiseen, jotka on hyvä ottaa huomioon, mutta en usko, että valmistautumisen perussuunnitelmaa tulee muuttaa, eli miten kehitämme omaa pelaamista joka päivä parempaan suuntaan. Tämän lisäksi otamme tietysti KPV spesifiset asiat huomioon, kun käymme läpi, miten saamme tuotua kolme pistettä Kokkolasta Espooseen, Hakola kommentoi.

KPV jää runkosarjan jälkeen sarjan toiseksi viimeiselle sijalle, mutta mikään helppo vastustaja se ei varmasti tule olemaan. Kokkolalaiset ovat onnistuneet kaatamaan kotikentällään kärkijoukkueista niin HJK:n kuin KuPS:nkin. Viimeisestä viidestä ottelusta kasassa on kahden voiton ja kolmen tappion myötä kuusi pistettä. Honka ja KPV kohtasivat kesäkuun alussa Tapiolan urheilupuistossa, jolloin pisteet matkasivat Kokkolaan Simo Roihan iskiessä ottelun ainoaksi jääneen osuman. Tuon jälkeen KPV:n valmennuksessa on tapahtunut muutoksia, kun Jarmo Korhonen lähti seurasta, ja hänen tilalleen uudeksi päävalmentajaksi palkattiin SJK:n organisaatiosta Jani Uotinen.

-KPV on onnistunut saalistamaan isot päänahat kotikentällään, mikä viittaa siihen, että Kokkolan stadion ei ole helppo paikka pelata. Molemmilla on paljon pelissä ottelussa, sillä me pelaamme yläloppusarjan paikasta ja he pelaavat putoamista vastaan, jolloin jokainen piste on elintärkeä. KPV on kokenut valmentajanvaihdoksen, jonka jälkeen he ovat hieman muuttaneet pelisysteemiään. He ovat onnistuneet myös muutamassa hankinnassa, esimerkiksi Ishmael Yartey on onnistunut maalinteossa useasti viimeisillä kierroksilla. Joudumme varmasti venymään parhaaseen suoritukseemme, jotta saamme haluamme lopputuloksen mukanamme Espooseen vietäväksi, Hakola päättää.

HJK-ottelussa pelikieltojen vuoksi sivussa olleet Borjas Martin, sekä Gideon Baah ovat jälleen valmennuksen käytettävissä. Varmasti sivussa ovat loukkaantuneet Jonas Levänen, Duarte Tammilehto, Joel Perovuo, sekä Mac Kandji. Molempien joukkueiden alustavat kokoonpanot näet ensimmäisenä Veikkauksen sivuilta, klikkaamalla tästä.

KPV-ottelun jälkeen Hongan kausi jatkuu loppusarjan otteluilla. Tarkka otteluohjelma selviää runkosarjan päättymisen jälkeen.

Back to top